PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Box Prodigy własnej roboty


Box Prodigy własnej roboty

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Box Prodigy własnej roboty
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:41
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
wachman 
Nowicjusz


Telefon: NHL-2NA
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Lis 2005
Posty: 9
Wysłany: 2006-01-27, 13:35   

witam,
a ja znowu z tymi napięciami....
udało mi się zaprogramować PIC'a JDM'em, kupiłem MOCny zasilacz (taki jak ten, tylko taniej: zasilacz 2000mA ), i teraz pojawiły się jakieś problemy:
box wykrywa - ok, podłączam 7650 (brak kabla - podlutowuje się pod płytę - połączenia sprawdzane wiele razy), zaświeca się podświetlenie ale powoli gaśnie, a napięcia są: na U3 jest 4,0V spada do 0,9V (po podłączeniu), a na U4 jest 3,0V i spada na 2,6V (po podłączeniu). U3 mocno się nagrzewa.

Żeby napięcia były takie jak powinny być to przez dobranie oporników dojdę, ale dlaczego one tak spadają po podłączeniu telefonu??? (oczywiście programy nie wykrywają telefonu).

pozdrawiam,
^
 
 
     
AdSense


bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2006-01-31, 20:35   

Czym podłączacie boxa do kompa? Podobno są problemy z takim kablem?
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-01-31, 22:52   

bartek2109, ja sam sobie zrobilem dlugi kabel (tasma 26 żył + DB25M)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-01-31, 23:05   

bartek2109, mi na takim kablu nie dziala. Musze wpinac bezposrednio Prodka do LPT
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-01-31, 23:56   

ja mam taki kabel jak przy skanerze :] i niby działa :D
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-02-01, 17:57   

No ja tez mam od skanera i nie smiga:|
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Egon 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3330
Dołączył: 15 Maj 2005
Posty: 1
Skąd: Polska ;)
Wysłany: 2006-02-04, 17:01   

Nie kazdy kabel od skanera bedzie dzialal, niektore moga miec pozamieniane koncowki, modemowe tez (Rx,Tx pozmieniane). Najlepszy jest typowy kabel do przelacznika drukarkowego, te sa na 100 % 1:1.
^
 
     
bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2006-02-19, 15:41   

no w koncu po długich męczarniach udało mi sie złożyc prodigy, ale oczywiście przy moim szczęściu nie działa :/ ani po podłączeniu do kabla od modemu, ani po wpięciu bezposrenio pod lpt... niestety nie mam w tej chwili możliwości zrobienia fotki, ale ściezki mam dosyć mocno przetarte :/

w załączniku wtyczka pod którą przylutowałem kabelki od zasilania
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
Ostatnio zmieniony przez bartek2109 2006-02-19, 15:50, w całości zmieniany 2 razy  
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-02-19, 19:01   

bartek2109, plus we wtyku masz dobrze przylutowany :] ale czy dobrze masz na płycie ??
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2006-02-19, 21:30   

bubek3, wszystko dobrze, minus blizej rogu płytki, plus dalej. Z wtyczką połączyłem go drucikami miedzianymi wyjetymi z elektromagnesu - może w tym tkwi problem?
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-02-20, 14:58   

bartek2109, szczerze mówiac to wątpie :/
A ja mam jakieś problemy z flashowaniem ;[ i w ogóle ze sczytywaniem info z telefonu :[
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2006-02-28, 20:10   

Witam mam mały problem z dostępnością 2n2219 2n4401 mozna to czymś zastąpić
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-02-28, 20:16   

kowal0071, uzyj 1N4001, wogoel niewime skad wzieles to 2n4401, ja czegos takiego na schemacie nie mam.

bubek3, hmm ale co przerywa ci polaczenie BOX -> Pc? czy co? Ja tam jeszce zandych problemow nie mialem... :| Wszystko smiga jak powinno :)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2006-02-28, 20:25   

Niewiem jak mam użyć ja robie według tego schematu http://forum.pasjagsm.pl/download.htm?id=352 elektro255
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-02-28, 20:57   

Proponuje robic wg tego. Sam wg tego robilem i robia wszyscy moi klienci na PIC i eeprom.

W zalczniku wszytkie potrzbene schematy pliki id do prodigi sprawdozne przezemnie.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów prodigy i nokia 6230 logos2000 DCT-4 1 2007-12-04, 15:19
Brak nowych postów Prodigy Pare Pytań SPIDI Elektronika i inne 1 2008-03-08, 15:00
Brak nowych postów Zarabianie na własnej stronie _Brutus PasjaPUB 3 2008-03-14, 19:43
Brak nowych postów Tworzenie własnej strony www lukaczmarek PasjaPUB 11 2008-11-11, 20:41
Brak nowych postów Prodigy box -kontynuacja _Brutus Elektronika i inne 4 2011-12-22, 12:03