PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Box Prodigy własnej roboty


Box Prodigy własnej roboty

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Box Prodigy własnej roboty
Przesunięty przez: Domi
2007-07-20, 00:41
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2006-02-28, 21:11   

a zobacz co tam jest podłączone do LM317 przez opornik 200ohm czy to nie 2n2219
^
 
     
AdSense


MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-02-28, 21:18   

kowal0071, ooo lol :] niewime czemu glupi pomyslalem ze chodzi ci o zenera ;) [koniec tematu wogole ;)] Fakt :] jest tranzystor. Ostatnio jak kupowalem to w sklepeie byl tylko jeden... wiec to chyba chodliwy towar jest ;)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-02-28, 21:28   

ja kupilem 2N4401 bez problemu. a wydaje mi sie ze mozna go bez problemu zastapic jakims NPN z serii BC np BC547
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2006-02-28, 21:30   

nietyle co chodliwy towar tylko to antyk trudno dostępny

[ Dodano: 2006-02-28, 21:33 ]
a możesz sprawdzić @Domi czy poleci na bc547

[ Dodano: 2006-02-28, 21:45 ]
a możesz sprawdzić @Domi czy poleci na bc547
^
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-02-28, 23:27   

MasterJapko, box łączy mi sie z pc... ale nie moge sie połączyć z fonem :/ info z telefonu nie moge sczytać :|
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
nKbar 
Nowicjusz



Telefon: e52
Operator: Plus
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 72
Skąd: Lublin
Wysłany: 2006-03-02, 16:24   

Witam!

Złożyłem Prodigy - układy od MasterJapko któremu za to thx. zaprogramowane - sprawdziłem połączenia i niby wszystkie są ok, ale jednak nie wykrywa mi boxa.

Może jakieś sugestie co sprawdzić.

P.S W razie czego Domi masz jeszcze płytki :)?
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-02, 17:24   

nKbar, sprawdz polaczenia przy stabilizatorach. mi tam cos nie laczylo. I tez nie wykrywalo..

DOmi plytki narazie tworzy dla moich klientow :) Beda w tym tygodniu najprawdopodobniej 4.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
nKbar 
Nowicjusz



Telefon: e52
Operator: Plus
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 72
Skąd: Lublin
Wysłany: 2006-03-02, 18:29   

Połączenie jest Ok - ale zauważyłem ,że sprzedano mi kwarc 7.1641mhz a nie jak był 7.3728. Czy ma to coś do wykrywania?Czy tylko będą problemy przy flashowaniu itp?
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-02, 18:55   

nKbar, jak bedzie inna czestotliwosc to bardzo prawdopodobne ze nie wyjkryje
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2006-03-03, 20:42   

na tranzystoże na bazie jakie ma być napięcie umnie jest 0,5V i coś mi kąp niewykrywa boxa sprawdzałem styki i wszystko jest ok. tyle że ja mam na 18LF452

[ Dodano: 2006-03-05, 00:59 ]
dowiedziałem sie że LF musi mieć nizsze napięcie tylko jakie i jak je zmiejszyć?
^
 
     
azbest 
Starszy Użytkownik



Telefon: 6600, 3310
Operator: Plus
Pomógł: 8 razy
Wiek: 31
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 158
Skąd: kościan
Wysłany: 2006-03-07, 22:31   

Witam mam pytanie czy zasilanie z usb wystarczy ? Czy lepiej kupić normalny zasilacz ?
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-03-07, 22:33   

USB tego nie uciagnie, za mala wydajnosc pradowa.
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-07, 22:45   

kowal0071 napisał/a:
dowiedziałem sie że LF musi mieć nizsze napięcie tylko jakie i jak je zmiejszyć?

wsadzilem LF-a i dziala mi tak samo jak na F-ie
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
masternokia 
Nowicjusz


Telefon: nokia 7650
Operator: Orange
Dołączył: 12 Mar 2006
Posty: 8
Wysłany: 2006-03-13, 10:27   

Witam

Mam pytanko, bo na schemacie są wyprowadzenia Vcc 3.3V i VccpH Gdzie należy je podłączyć ??

Obok Rj-45 jest opis Vpp na 9 pinie a VccpH na 10
Te wyprowadzenia trzeba tam podłączyć??, bo i tak Vpp i VccpH są tam doprowadzone ścieżkami.
^
 
     
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2006-03-15, 23:02   

Domi napisał/a:
kowal0071 napisał/a:
dowiedziałem sie że LF musi mieć nizsze napięcie tylko jakie i jak je zmiejszyć?

wsadzilem LF-a i dziala mi tak samo jak na F-ie



Noto domi teraz to mnier załamałes co moge robić nie tak? napięcia się zgadzają elementy wszystko tak samo może coś z zasilaczem 400ma wystarczy ?
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów prodigy i nokia 6230 logos2000 DCT-4 1 2007-12-04, 15:19
Brak nowych postów Prodigy Pare Pytań SPIDI Elektronika i inne 1 2008-03-08, 15:00
Brak nowych postów Zarabianie na własnej stronie _Brutus PasjaPUB 3 2008-03-14, 19:43
Brak nowych postów Tworzenie własnej strony www lukaczmarek PasjaPUB 11 2008-11-11, 20:41
Brak nowych postów Prodigy box -kontynuacja _Brutus Elektronika i inne 4 2011-12-22, 12:03