PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Box Prodigy własnej roboty


Box Prodigy własnej roboty

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Box Prodigy własnej roboty
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:41
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-15, 23:08   

kowal0071 napisał/a:
400ma wystarczy
moze to byc przyczyna... wydaje mi sie ze minimum 600mAh ale to juz z podpietym fonem. na 400 box powinien byc widoczny (moge sie mylic ale tak mysle)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
AdSense


riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-03-16, 06:36   

A bylo juz napisane ze musi byc co najmniej 550mA, kup sobie taki 800mA dla pewnosci ;)
^
 
 
     
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2006-03-16, 20:52   

Mam jeszcze pytanie jakie napięcie powinno być na bazie tranzystora
^
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-03-16, 23:02   

co do zasilania z USB to USB wbrez pozorom powinno pociągnąć :) ja mam Pocket PC na którym jest napisane 5V 2A :) i sie spokojnie z USB ładuje...(chociaz niby USB ma tylko 0.5A wydajnośći), ale za to problem miałem na laptopie - tutaj fakt...kontroler USB nie wyciągał tyle...jak bateria była pełna działało glanc, jak dodatkowo ładowało baterię to zrywało połączenie...

Nie wiem tylko jak będzie z napięciem...bo w USB jest 5V a ładowarka ACP-12 (czy jak ona się tam nazywa) daje 7V, co jest później stabilizowane na mniej....a z 5V zmniejszyć do 5V się nie da...bo takich stabilizatorów które WOGÓLE napięcia nie obniżają nie ma....np. 7805 obniża napięcie o minimum 0.125V (chyba) czyli żeby wystabilizować 5V musimy podać minimum 5.125V na wejście...
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2006-03-17, 19:30   

kowal0071 napisał/a:
Mam jeszcze pytanie jakie napięcie powinno być na bazie tranzystora



Ja niewiem czy to takie trudne wziąć miernik i zmierzyć a potem wejść na forum.pasjagsm.pl i napisać
^
 
     
masternokia 
Nowicjusz


Telefon: nokia 7650
Operator: Orange
Dołączył: 12 Mar 2006
Posty: 8
Wysłany: 2006-03-21, 16:26   

Witam

Skąd mogę ściągnąć softy do boxa ??

Odp na gg 3660332 (często na niewidocznym)
^
 
     
azbest 
Starszy Użytkownik



Telefon: 6600, 3310
Operator: Plus
Pomógł: 8 razy
Wiek: 31
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 158
Skąd: kościan
Wysłany: 2006-03-21, 21:21   

masternokia, www.sos-gsm.com
^
 
 
     
bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2006-03-21, 21:29   

masternokia, najlepiej z jakiegoś supportu, tutaj tez masz duzo
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-21, 21:50   

bartek2109, niestety od poczatku marca ten serwer nie dziala... tak wiec linki sa nieaktualne :/
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-03-22, 08:27   

bo trzeba bylo pomyslec przed faktem!!!! ja sobie wszystko posciagalem i mam spokój! :D :p

a tak to nieiwem skad bym mial to brac
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2006-03-22, 10:22   

a wrzucił byś na upload np rapidshare.de
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-03-22, 12:55   

kowal0071, trawlo by to wieki :) (wolne lacze) a flashe maja od 15 mb wzwyz (nawet do 70)!!
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
azbest 
Starszy Użytkownik



Telefon: 6600, 3310
Operator: Plus
Pomógł: 8 razy
Wiek: 31
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 158
Skąd: kościan
Wysłany: 2006-03-22, 18:13   

Witam mam programator phoenix/funprog czy może mi ktoś napisać jaki wybrać rodzaj programatora z listy w Icprogu ? I jak ustawić opcje ? bo cały czas mi wyskakuje błąd 0000h przy programowaniu pica i komputer mi nie wykrywa boxa :(
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-03-22, 18:16   

Tym programatorem nie zaprogramujesz PIC'a do prodigy, wogole to byl juz o tym temat.
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-03-22, 22:41   

chociaz chbya byla gdzies przerobka zeby poszlo :) tyle ze nie programatora do kart :)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów prodigy i nokia 6230 logos2000 DCT-4 1 2007-12-04, 15:19
Brak nowych postów Prodigy Pare Pytań SPIDI Elektronika i inne 1 2008-03-08, 15:00
Brak nowych postów Zarabianie na własnej stronie _Brutus PasjaPUB 3 2008-03-14, 19:43
Brak nowych postów Tworzenie własnej strony www lukaczmarek PasjaPUB 11 2008-11-11, 20:41
Brak nowych postów Prodigy box -kontynuacja _Brutus Elektronika i inne 4 2011-12-22, 12:03