PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Box Prodigy własnej roboty


Box Prodigy własnej roboty

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Box Prodigy własnej roboty
Przesunięty przez: Domi
2007-07-20, 00:41
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-03-23, 07:40   

oo...tez bym chetnie oblookal :d
^
 
 
     
AdSense


azbest 
Starszy Użytkownik



Telefon: 6600, 3310
Operator: Plus
Pomógł: 8 razy
Wiek: 31
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 158
Skąd: kościan
Wysłany: 2006-03-23, 11:40   

Ja mam taki programator http://allegro.pl/item930...nprog_2w1_.html i tam jest podstawka na DIP 40.

Nie jest to reklama aukcji tylko chciałem pokazać zdjęcie.
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-23, 15:59   

azbest, ale czy to programuje PICe?
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
azbest 
Starszy Użytkownik



Telefon: 6600, 3310
Operator: Plus
Pomógł: 8 razy
Wiek: 31
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 158
Skąd: kościan
Wysłany: 2006-03-23, 16:50   

Domi, nie wiem, dlatego się pytam. Bo to jest moja pierwsza styczność z programowaniem, jeszcze nigdy nic nie programowałem. Ale w tym temacie jest napisane, że on programuje http://forum.pasjagsm.pl/...ghlight=phoenix
^
 
 
     
masternokia 
Nowicjusz


Telefon: nokia 7650
Operator: Orange
Dołączył: 12 Mar 2006
Posty: 8
Wysłany: 2006-03-23, 17:37   

Witam

Ma może ktoś do sprzedania płytke do prodigiego ??
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-03-23, 19:41   

Azbest, sluchaj, nie ma mozliwosci zaprogramowania ani PIC'a ani e2p tym programatorem. Tez go mam bo bawie sie tunerami i nie dasz rady. Probowalem, mozna go najwyzej troche przerobic aby pracowal on jako JDM. Masternokia plytki robil Domi takze zalatw to na PW lub GG ;)
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-23, 19:48   

na razie nie robie plytek!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
azbest 
Starszy Użytkownik



Telefon: 6600, 3310
Operator: Plus
Pomógł: 8 razy
Wiek: 31
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 158
Skąd: kościan
Wysłany: 2006-04-01, 21:09   

Witam mam teraz programator JDM, niby PIC się programuje ale po zczytaniu są same 0000 albo FFFF, i wyskakuje błąd weryfikacji 0000h. Co z tym zrobić ? Już nie ogarniam :(
^
 
 
     
kris_w6
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Era
Dołączył: 21 Mar 2006
Posty: 1
Wysłany: 2006-04-10, 20:25   

Witam. Zbudowałem sobie prodiga ze schematu zamieszczonego w tym temacie i mam z nim problem. Pewnie coś żle złozyłem ale chce sie przekonać (2.40)wsad
1. Program 1328 wywala taka informacje: Device detected:Prodigy ---- Activated.
Czy w miejscu kresek powinien być jakis numer wersji??
2 Kable wziołem od chinola którego kupiłem dawno temu i nigdy nie używałem, czy telefon po podpieciu pod te kable można normalnie właczyć bo mojej 6310 nie da sie włączyc. Zasilanie wziołem z usb moze dlatego?
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-04-10, 21:29   

USB nie posiagnie tego BOX'a tyllko zasilka (zasilacz) 9V-12V powyzej 600mA
^
 
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 108
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-04-17, 19:05   

mozna podpiac pod boxa porgramtaor aby mozna bylo aktulaizowac go "na zywca"?
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
masternokia 
Nowicjusz


Telefon: nokia 7650
Operator: Orange
Dołączył: 12 Mar 2006
Posty: 8
Wysłany: 2006-05-05, 18:34   

Jak bedzie ktoś miał do sprzedania płytke do prodigiego to prosze o kontakt na gg 3660332
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-05-06, 11:41   

Ja aktualnie spycham plytki pod prodiga, wszystkich chetnych zaparszam na gg...
^
 
 
     
creatiw 
Nowicjusz


Telefon: Philips355
Operator: Orange
Wiek: 31
Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 4
Skąd: gorzów wlkp
Wysłany: 2006-08-22, 18:00   

cześć
tak czytam i czytam na tym forum i jestem ciekaw czy wkońcu działają wam te boxy
bo widze że kilka osób miało problemy
ja sie pomału szykuje do budowy
ale puki nie będe miał pica to se jeszcze poczytam
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-08-26, 02:32   

http://jedenmilionzlotych.prv.pl <-<- Tutaj sa dostepne uklady do budowy prodigi.

Boxy dzialaja bo niby dlaczego mialyby nie dzialac skoro sa klonami oryginalow?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów prodigy i nokia 6230 logos2000 DCT-4 1 2007-12-04, 15:19
Brak nowych postów Prodigy Pare Pytań SPIDI Elektronika i inne 1 2008-03-08, 15:00
Brak nowych postów Zarabianie na własnej stronie _Brutus PasjaPUB 3 2008-03-14, 19:43
Brak nowych postów Tworzenie własnej strony www lukaczmarek PasjaPUB 11 2008-11-11, 20:41
Brak nowych postów Prodigy box -kontynuacja _Brutus Elektronika i inne 4 2011-12-22, 12:03