PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Box Prodigy własnej roboty


Box Prodigy własnej roboty

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Box Prodigy własnej roboty
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:41
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
creatiw 
Nowicjusz


Telefon: Philips355
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 4
Skąd: gorzów wlkp
Wysłany: 2006-08-31, 11:56   

potrzebuje pomocy
boxa niby mi wykrywa ale jak widać na foto nie pokazuje informacji o nim
pica programowałem na różne sposoby
nawet zrobiłem uptade programem prodigy
no i nadal nic
pomocy :(
^
 
 
     
AdSense


mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-08-31, 12:03   

creatiw, mam to samo ale box mi dziala wiec nie zwracam na to uwagi :D
I zazwyczaj uzywam programu NSS. Tobie pewnie tez on bedzie dzialal.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
creatiw 
Nowicjusz


Telefon: Philips355
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 4
Skąd: gorzów wlkp
Wysłany: 2006-08-31, 13:53   

normalnie nie wiem jak to zrobiłem
ale juz działa
wcześniej wgrywałem do pica ten sam hex i nie działało a teraz działa
wkońcu udalo mi sie połączyć z telefonem narazie siemens m35
niedługo jakaś nokia będzie :D

jeszcze jedna dziwna sprawa
prodigy odpalałem na laptopie i jak widać na foto działa
a na kompie wogle nie wykrywa boxa
na kompie mam win xp
a na laptopie win 2000
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-09-01, 13:46   

Userport wgrany?
^
 
 
     
creatiw 
Nowicjusz


Telefon: Philips355
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 4
Skąd: gorzów wlkp
Wysłany: 2006-09-01, 14:58   

tak useport mam
kombinowałem też w biosie ustawiałem lpt na
standard
epp
ecp
epp+ecp
no i nie działa
ale to jest pryszcz
mam inny problem
ja wogle mam non stop problemy :/
no więc mam taki problem
wszystko mi ładnie działało
chciałem se wgrać hex 241 ale po w graniu nie actywowało mi boxa
no więc z powrotem wgrałem 240 i nadal mi go nie aktywuje
zczytuje wszystkie dane ale jest
Prodigy build status not activate
cały czas kombinuje wgrywam różne hexe ale ciągle to samo :/
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-09-01, 16:26   

Masz zapewne burdel w rejestrze...
^
 
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2006-09-10, 13:59   

A u mnie niestety po podłączeniu przez przypadek zasilacza ustawionego na 12V prodigy przestało działać. Rozebrałem na cześci sprawdzałem przejścia, ale nie udało mi się znaleźć winowajcy. Co mogło pójść??
^
 
  Skype
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-09-10, 14:47   

zaprogramuj na nowo kości a jak nie to wymień
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-09-10, 14:51   

powiem wam ze... :)
u mnie progidy po podlaczeniu bezposrednio pod LPT nie wykrywalo

a po podlaczeniu przez kabel przedluzajacy wykrywa za kazdym razem.

kabel jest bez krosu (sprawdzlaem miernikiem) wiec oco tu kurde chodzi??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2006-09-10, 15:36   

bercik12345, tylko jak bo boxa kupiłem od Domi'ego.
^
 
  Skype
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-09-10, 17:20   

no chyba że komuś dasz do naprawy:) jeżeli to jest normalny box taki jak ten ze schematu to ja moge sie podjąć naprawy
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-09-10, 19:31   

Wez przelutuj LM'a tego blizej RJ-45, bo sie prawdopodobnie zjaral i to by bylo tyle co do tej naprawy ;)
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-09-10, 21:58   

boss_53, zener, stabilizator bankowo.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-09-11, 00:54   

MasterJapko, a gdzie w prodigy jest dioda zennera?
^
 
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2006-09-16, 11:58   

To mógłby mi ktoś dokładnie powiedzieć co mam wymienić bo już nie czaje :/
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów prodigy i nokia 6230 logos2000 DCT-4 1 2007-12-04, 15:19
Brak nowych postów Prodigy Pare Pytań SPIDI Elektronika i inne 1 2008-03-08, 15:00
Brak nowych postów Zarabianie na własnej stronie _Brutus PasjaPUB 3 2008-03-14, 19:43
Brak nowych postów Tworzenie własnej strony www lukaczmarek PasjaPUB 11 2008-11-11, 20:41
Brak nowych postów Prodigy box -kontynuacja _Brutus Elektronika i inne 4 2011-12-22, 12:03