PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Box Prodigy własnej roboty


Box Prodigy własnej roboty

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Box Prodigy własnej roboty
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:41
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2007-01-16, 12:48   

Przeciez mikrokontrolery mozna kupic zaprogramowane lub zrobic programator :|
Cytat:
bawie sie takimi rzeczmi

Elekrtonika czy komorkami, bo te 2 dziedziny sa bardzo luzno ze soba powiazane...
^
 
 
     
AdSense


Buster 
Nowicjusz


Telefon: Nokia3510i
Operator: Orange
Dołączył: 16 Kwi 2006
Posty: 5
Wysłany: 2007-01-18, 14:56   

hehe no oczywiscie wszystkim to znaczy sie lubie sobie powgrywac rozne softy ulepszajace fona itakie rzeczy ale do 3510i to chyba niema ulepszajacych :shock: glownie lubie elektronike :grin: :grin: w sumie telefony tez lubie rozkrecac wlasnie pisalem do master japko po pic i eeprom bo robie boxa prodigy a ktos wie czy icprog wgrywa tez do eeproma ?? czy tylko wsady do pica ? odpowiedzcie jesli ktos chce pogadac ze mna na ogolny temat elektroniki to pisac smialo na gadu 6832002 nie czesto jestem ale jestem :mrgreen: :mrgreen:

[ Dodano: 2007-01-18, 14:57 ]
A no ale oczywiscie programator czeka w kolejce bede go robil zaraz po prodigy :) :grin: :grin:

[ Dodano: 2007-01-18, 14:59 ]
riger napisał/a:
mozna kupic zaprogramowane
a jakbym np szedl sobie do sasiada i zaprogramowal u niego pic i eeprom to potem juz nie musze go programowac tylko jak wejdzie nowa wersja wsadu ?? :) :):) mysle ze to sie programuje jak wchodzi nowa wersja wsadu ??
^
 
 
     
marcon
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3650
Operator: Orange
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 17
Wysłany: 2007-02-25, 21:08   

Witam. Znalazłem taki plik (dokladny) w temacie o robieniu boxa prodigy :P
Kod:
http://www.speedyshare.com/768205129.html

jesli ktos mzoe przeczytac to zobaczy ze pisze tam ze oblsuguje nokie a o siemensach nie wspomniane :mad: no i czesci w tym do sciagniecia sa inne niz na stronie http://www.id2.cz/prodigy.htm. Wiec czy z tego co mozna pobrac (chce wedlug tego robic) wyjdzie mi normalny prodigy oblsugujacy siemensy? Prosze pobierzcie i sprawdzcie czy jest ok bo juz od jutra chce sie za to zabierac :wink: Dziekuje i pozdrawiam
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2007-02-25, 23:28   

Az sie lezka w oku zakrecila jak zobaczylem opis, ktory pisalem na konkurs <chlip> :D
Co do tego, na id2.cz jest schemat w ktorym montaz jest powierzchniowy (uzyte elementy w obudowach SMD), a w paczce (wogole to po kiego dawales tam programy obslugujace :p) jest schemat do montazu przewlekanego (obudowy uC DIP). Montaz nie ma nic wspolnego z tym czy BOX bedzie obslugiwal siemensy czy nie (wszystkie obsluguja), jak nie czujesz sie na silach to MasterJapko ma gotowe do sprzedania.
^
 
 
     
marcon
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3650
Operator: Orange
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 17
Wysłany: 2007-02-26, 19:06   

No ale o to mi chodzi ze w tym pliku co podalem sa inne czesci do montowania niz na id2.cz i dlatego nie wiem czy bedzie tak samo dzialac skoro inne czesci :P a z montazem sobie poradze, jakby co poprosze sasiada ;)
^
 
     
hotMaR 
Nowicjusz



Telefon: SX1\3310
Operator: Orange
Wiek: 28
Dołączył: 08 Mar 2007
Posty: 1
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-03-08, 16:21   

no to jak Panowie ? robi ktos jescze plytki pod prodigy'ego :)
^
 
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-03-08, 16:41   

na allegro widziałem :)
^
 
 
     
dominick
Nowicjusz


Telefon: )
Operator: Era
Dołączył: 04 Lut 2006
Posty: 33
Wysłany: 2007-03-19, 14:45   

a ja mam takie pytanko o kable :)

Czy bardziej opłaca się zrobić kabel samemu czy lepiej kupić już gotowy?
Można w ogóle gdzieś dostać takie piny jakie są na tej końcówce kabla którą się podłącza do telefonu?
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-03-19, 23:43   

nieopłaca się robić - dużo roboty i to bardzo dokładnej
^
 
     
dominick
Nowicjusz


Telefon: )
Operator: Era
Dołączył: 04 Lut 2006
Posty: 33
Wysłany: 2007-03-21, 19:54   

Aha :)

to jeszcze tak dla pewności zapytam czy kable do innych boxów czyli twistera, tornado, jaf-a itp. normalnie pasują także do prodigy, tak?
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-03-21, 20:20   

tak
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
dominick
Nowicjusz


Telefon: )
Operator: Era
Dołączył: 04 Lut 2006
Posty: 33
Wysłany: 2007-03-21, 20:45   

dzięki :)

mam jeszcze jedno pytanko odnośnie zasilacza :)

Wystarczy taki zwykły zasilacz na 12v 1000mA jakie można kupić na allegro za 5zł czy jakiś lepszy musi być?
^
 
     
KrystianPoland 
Nowicjusz


Telefon: SAMs E 250
Operator: Plus
Dołączył: 04 Wrz 2006
Posty: 7
Skąd: Mazury
Wysłany: 2007-04-04, 20:13   

dla pewnosci uzyj stabilizowanego.te tanie zasilacze maja takie skoki napiec ze szkoda gadac.
^
 
 
     
bobek_wb 
Starszy Użytkownik



Telefon: DCT-3
Operator: Era
Pomógł: 8 razy
Wiek: 28
Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 232
Wysłany: 2007-05-09, 20:19   

Witam!
Właśnie składam tego boxa i mam takie pytanie czy moge uzyć takiego stabilizatora napięcia jak ten:
http://www.allegro.pl/ite...lm317_5szt.html
?
^
 
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2007-05-19, 08:20   

Oczywiscie, przeciez on od zwyklego LM'a rozni sie tylko obudowa :neutral:
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów prodigy i nokia 6230 logos2000 DCT-4 1 2007-12-04, 15:19
Brak nowych postów Prodigy Pare Pytań SPIDI Elektronika i inne 1 2008-03-08, 15:00
Brak nowych postów Zarabianie na własnej stronie _Brutus PasjaPUB 3 2008-03-14, 19:43
Brak nowych postów Tworzenie własnej strony www lukaczmarek PasjaPUB 11 2008-11-11, 20:41
Brak nowych postów Prodigy box -kontynuacja _Brutus Elektronika i inne 4 2011-12-22, 12:03