PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Box Prodigy własnej roboty


Box Prodigy własnej roboty

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Box Prodigy własnej roboty
Przesunięty przez: Domi
2007-07-20, 00:41
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Kulfon 
Wie co mówi
Skazany_Na_Heyah



Telefon: nie mam
Operator: Heyah
Pomógł: 10 razy
Wiek: 33
Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 483
Skąd: Szamotuły
Wysłany: 2005-01-20, 18:17   

m_arti21, a nie uzywamy tego samego schematu przypadkiem ? czyli nic nie zmieniam i kupuje kabelki pod syffin, prodigy i tornado ? uniwerslane ?
_________________
http://img15.imgspot.com/...e1147689697.gif
^
 
 
     
AdSense


m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-01-20, 19:54   

Kulfon, ja robie na schemacie tym co podalem tutaj :wink:
narazie co do dct-3 to pinouty zgadzaja sie z gryffinem wiec z dct-4 pewnie tez :wink:
w pon sprawdze czy naprawde tak jest 8)

[ Dodano: 2005-02-12, 22:17 ]
No i zaczolem kombinowanie nad softem w prodigy :mrgreen:
Wiec sprawa ma sie tak ze jest dostepny gora 4.20 hex a po aktualizacji przez program nie dziala flashowanie ( ale 2.41 jest :lol: ) no wiec zmienilem e2p.. nic, zmienilem w hex seryjny numer boxa i tez nic to samo...
No to kombinowalem troche z opisem jak to placac aktywowac boxa i doszedlem do tego gdzie jest info o aktywacji ale boxa przypadkowo dezaktywowalo mi :lol: no to biore znow update na 2.41 i box jest aktywny i nie laczy sie z netem przy aktualizacji...
mysle sobie dziala a tu pupa :lol:

Prosze niech ktos mi wytlumaczy dlaczego nie da sie zrobic update :?: :| a w orginalnych sie da. Skad prodigy wie ze mam nieorginalnego :?: Moze gdzies w hex jest zakodowana wersja ktora sprawdza :?:

AAAaaAAA Juz tyle nad tym siedze ze nie wyrobie zaraz :mrgreen:
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
poochone 
Wie co mówi



Telefon: cegła
Operator: Heyah
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 302
Skąd: UK
Wysłany: 2005-04-08, 00:01   

gdzie moge dostac 18LF452 ?? i ile kosztuje bo narazie kalkuluje czy bedzie mi sie to opłacalo
^
 
 
     
piter.82 
Nowicjusz


Telefon: 505734904
Dołączył: 12 Kwi 2005
Posty: 1
Skąd: śląsk
Wysłany: 2005-05-19, 12:44   

http://www.tme.pl/ cena 32,90zł
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2005-05-20, 22:31   

co powiecie na to??

Device Version:
Device Serial Number:
Firmware Build Version:
Prodigy Build Status: Activated
Prodigy Device Status:
Date of manufacture:
Date of sale:

te puste mniejsca nic nie pisze
Co robić męcze sie i nic nie idzie
Pic programowany 4 razy
e2prom ok6
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-05-21, 10:47   

bercik12345, powiedz jaki wgrywasz soft bo zaloze sie ze 2.41 :) bez literki m :]
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2005-05-21, 20:32   

z literką .chyba mam złego eeprom
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-05-21, 21:13   

bercik12345, jezeli z literka to skasoj kompletnie pica (erase) i wgraj :] no musi dzialac bo tam wlasnie jest to zapisane :) no wewntualnie masz naprawde dziwnego e2p :] hyhy
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2005-05-22, 17:05   

wgrywałem tak: kasowanie->wgrywanie->wkładanie do prodigy i tak działa;/ nadal bez wersji tylko activate. podrzuciłby ktoś e2p na forum??
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2005-10-20, 01:18   

tzeba programować pic 18f452 i 24lc128 czy tylko 18f452
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-10-20, 16:34   

kowal0071, to i to :)
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2005-10-21, 00:51   

a gdzie znaleść wsady donich?


tu jest program do prodigy
Kod:
http://www.gsm-support.biz/updates/Prodigy615.exe
^
 
     
nKbar 
Nowicjusz



Telefon: e52
Operator: Plus
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 72
Skąd: Lublin
Wysłany: 2005-10-24, 14:32   

Witka!

A ja mam pytanko czy do zamieszczonego schematu prodigy trzeba drukować w lustrzanym odbiciu czy tak jak jest? Bo jezeli w lustrzanym to jakim progsem je zrobić??Bo w adobe reader nie znalazlem takiej opcji.

P.S Będę robił na zasadzie nagrzewania zelaskiem i toner zostaje na plytce :)
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-10-24, 16:40   

nKbar, jezeli nagrzewaniem to nic nie odwracasz bo jak przykleisz to juz bedzie odwrocone czyli ok :)
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-10-25, 01:20   

nKbar i inni - mam 3 gotowe plytki do sprzedania (wytrawione i nawiercone... bez opisu) po 10zl (+przesylka 2-5zl prio)
jedna jest juz zarezerwowana... ;)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów prodigy i nokia 6230 logos2000 DCT-4 1 2007-12-04, 15:19
Brak nowych postów Prodigy Pare Pytań SPIDI Elektronika i inne 1 2008-03-08, 15:00
Brak nowych postów Zarabianie na własnej stronie _Brutus PasjaPUB 3 2008-03-14, 19:43
Brak nowych postów Tworzenie własnej strony www lukaczmarek PasjaPUB 11 2008-11-11, 20:41
Brak nowych postów Prodigy box -kontynuacja _Brutus Elektronika i inne 4 2011-12-22, 12:03