PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Box Prodigy własnej roboty


Box Prodigy własnej roboty

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Box Prodigy własnej roboty
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:41
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-10-25, 01:04   

Domi, a ile wyszły pozostałe części, nie licząc kabli ??
może zrobisz tutorial :D

[ Dodano: 2005-10-25, 01:17 ]
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68384392

[ Dodano: 2005-10-25, 14:15 ]
a nie lepiej zrobić gryffina ??

w załączniku schemat i hex
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
AdSense


m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-10-25, 15:10   

wntl, ofkorZ ze gryffina nie zrobisz bo nie wiem skad programator i scalaka znajdziesz...
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2005-10-25, 17:48   

A jak sie dokładnie ten scalak nazywa ten w grifiinie ten 49 łapkowy?? może by sie dało go dostać;] bo chyba nie nazywa sie Black box nie;/
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
nKbar 
Nowicjusz



Telefon: e52
Operator: Plus
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 72
Skąd: Lublin
Wysłany: 2005-10-26, 13:31   

m_arti21, napewno nie trzeba odwracać? Bo mi się właśnie wydaje że trzeba bo jak nakleisz to masz odwrotnie-a to co drukujesz masz prawidłowo.

P.S Może dać ktoś spis części?
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-10-26, 14:15   

nKbar, jak masz w pdf to nic nie odwracasz pomysl nad tym :) pomysl jak ci sie zrobi jak przykleisz na plytke a potem wytrawisz i masz wtedy w dobra strone :)
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
nKbar 
Nowicjusz



Telefon: e52
Operator: Plus
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 72
Skąd: Lublin
Wysłany: 2005-10-26, 14:18   

Ale bym zawalisty błąd popełnił wielkie dzięki :)

To jakbyś jeszcze mógł spis części dać :D

Z góry tHx
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-11-19, 21:30   

Cytat:
pic 18f452 - 34 zl
e2p - 6,5zl
kwarc - 4,5 zl

To gdzie ty te czesci kupujesz ?? <lol>

pic 22zl
e2p 7zl
kwarc 40gr <lol>


Posiada ktos moze schemat montażowy do tego schemtu od martego czyli wersji z T1 BEZ T2?? Bo mam juz wszytkie czesci i wogole ale nimoge znalezc schematu montazowego... Znalazlem na techu ale do wersji gdzie jest T1 i T2.. :| A ja mam plytke od domiego tylko na 1 tranzystor...
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-11-20, 12:15   

NO ja zamowilem jakos tydzien temu i jak narazie jeszce nic nie dostalem...


Powie mi ktos w ktora strone maja byc kondenstarory i dioda zenera w schemacie PCB v3.2 ?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-11-20, 19:27   

MasterJapko, wez jedz po schemacie i po siezkach na plytce... ja bym wlasnie tak robil.
jak bede mial czas to moze zrobie opis... albo niech kamilGD skrobnie bo pisal mi ze juz zlozyl i dziala :p

[ Dodano: 2005-11-20, 20:32 ]
Egon napisał/a:
Jezeli ktos jeszcze bedzie probowal zlozyc to cudo , pica i eprom mozna zamowic w Microchipie za darmo, jako sample, nawet po 3 szt. :)

a dokladniej?
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-11-20, 20:25   

domi :)

Naste[nym razem rob wieksze dziury w plytkach na diode zenera i stabilizatory bo niemam jak jej wstawic :/
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-11-20, 20:42   

Domi napisał/a:

jak bede mial czas to moze zrobie opis...

jakoś niewierze że bedziesz miał czas, pamiętasz że miałeś zrobić tutorial jak zbudować Dejana ??[/quote]
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-11-20, 21:06   

MasterJapko, marudzisz :p

wntl, ja tez nie wierze :/
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
kamilGD
Nowicjusz


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Wrz 2004
Posty: 47
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2005-11-23, 12:32   

Hej, ja juz złozyłem i na pierwszy ogien poszła 5110 a kablelek sam skleciłem.Wczoraj pierwszy raz fleschowałem 6100 i było b.ciezko,udało mi sie po kilku godzinach walki.
po pierwsze troche inaczej to wygląda bo plików wiecej do załadowania niz w dct-3 :) po drugie jeden bolec we wtyczce zacią sie i był wcisniety cały czas :).Teraz juz wszystko działa,fleschowałem 2 razy i nastepnym telefonem bedzie 6610i.Mam wsad 2.41 a program 1347.Do zasilania użyłem zasilacza od ericsona 6v 700mA .No i chciałem podziekowac kolegom za pomoc.Koledze Domi za zrobienie płytki :) kolegom co dali schemaciki :)
Jeszcze raz wielkie dzieki!
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-11-23, 16:17   

kamilGD, masz cyfrowke? jak tak to zrob zdjecie od strony elementow i zamiesc :)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-11-23, 16:31   

A ja niemoge zaprogramowac EEPROMU :( wywala mi blad na 000h :/
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów prodigy i nokia 6230 logos2000 DCT-4 1 2007-12-04, 15:19
Brak nowych postów Prodigy Pare Pytań SPIDI Elektronika i inne 1 2008-03-08, 15:00
Brak nowych postów Zarabianie na własnej stronie _Brutus PasjaPUB 3 2008-03-14, 19:43
Brak nowych postów Tworzenie własnej strony www lukaczmarek PasjaPUB 11 2008-11-11, 20:41
Brak nowych postów Prodigy box -kontynuacja _Brutus Elektronika i inne 4 2011-12-22, 12:03