PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Box Prodigy własnej roboty


Box Prodigy własnej roboty

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Box Prodigy własnej roboty
Przesunięty przez: Domi
2007-07-20, 00:41
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-11-23, 16:32   

A ja niemoge zaprogramowac EEPROMU :( wywala mi blad na 000h :/
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
AdSense


m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-11-23, 16:57   

MasterJapko, daj zewnetrzne zasilanie 5v na jdma
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
ganja 
Wie co mówi



Telefon: 3650
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 11 Maj 2005
Posty: 251
Skąd: warszawa
Wysłany: 2005-11-23, 17:08   

i po co kupywałem z kumplem twistera ? ;( a mogłem sobie złożyć prodgy
kto z pasij opatentował to jako pierwszy?
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-11-23, 17:10   

marti?

gdzie podlaczyc?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-11-29, 14:37   

Master to moze pomierz napiecia na poszczegolnych nozkach podstawki do eepromu?
Wtedy pomyslimy...
^
 
 
     
nKbar 
Nowicjusz



Telefon: e52
Operator: Plus
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 72
Skąd: Lublin
Wysłany: 2005-11-29, 18:33   

Z tego co mi wiadomo to nie potrzeba zasilania tylko dobrze ustawić Icproga :) miałem to samo (ten błąd 000h).
^
 
     
pajos 
Starszy Użytkownik



Telefon: nokia
Wiek: 38
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 134
Skąd: sieroszewice
Wysłany: 2005-12-10, 14:00   

a ja mam pytanko czy kabelki od dejana pasuja ewentualnie jak je przerobic i czy ma ktos moze schemat jak zrobic przejsciowke z rj-45 na ten okragly co jest np przy dejanie.
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-12-10, 17:20   

looknij na pinouty i wszystko jasne
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-12-26, 01:12   

http://www.allegro.pl/sho....php?uid=638020 <= tutaj gościu ma tanie kable do boxów, co prawda nie ma za dużo, ale w takiej cenie jeszcze nie widziałem :D
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
 
wachman 
Nowicjusz


Telefon: NHL-2NA
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Lis 2005
Posty: 9
Wysłany: 2005-12-28, 13:03   

Mam problem z uruchomieniem tego prodigy.
Zlozylem i niby dziala - program wykrywa boxa bez podłączonego telefonu. Napięcia mam na U3: 4V (powinno 4,19V), a na U4: 3,15V (powinno 3,3V). Nie wiem dlaczego tak jest, ale może to by wystarczyło. Podłączam kabel z N7650 i napięcie na zasilaniu spada z 9V do 2,9V, czy to normalne?? Po tym program już mi nie wykrywa boxa.
O co tu chodzi? Zasilacz mam taki z regulowanym napięciem od 3 do 12V, 300mA. Może jest za słaby?
Proszę o pomoc.
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-12-28, 14:17   

wachman, zasilacz jest za slaby. Musi byc conajmniej 500mA.
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-12-29, 00:43   

dziwne, ja mam najzwyklejszy zasialcz za 5 zl (z regulowanym napiecie) i on bez niczego ma 1000 mA
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-12-29, 10:06   

riger napisał/a:
dziwne, ja mam najzwyklejszy zasialcz za 5 zl (z regulowanym napiecie) i on bez niczego ma 1000 mA


YY ? :| co przez to rozumiesz ? kompletnie nie zrozumialem..
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-12-29, 11:40   

ze nie musialem niczego szukac tylko pierwszy lepszy zasilacz jaki kupilem (za 5zl), jakis badziewny chinol mial 1000mA
^
 
 
     
wachman 
Nowicjusz


Telefon: NHL-2NA
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Lis 2005
Posty: 9
Wysłany: 2005-12-29, 23:41   

Podłączałem inne zasilacze (tzn. zmieniałem transformatory) i za drugim w programie pokazał się komunikat "No device dtected....", a w Prodigy Plus: "Your BOX is not activated....."
Napięcia są OK, tzn. zasilanie 9V, i tak jak pisałem wcześniej: 3,15V i 4V.
Nie wiem o co chodzi, powoli się zniechęcam :-(
Proszę o pomoc.
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów prodigy i nokia 6230 logos2000 DCT-4 1 2007-12-04, 15:19
Brak nowych postów Prodigy Pare Pytań SPIDI Elektronika i inne 1 2008-03-08, 15:00
Brak nowych postów Zarabianie na własnej stronie _Brutus PasjaPUB 3 2008-03-14, 19:43
Brak nowych postów Tworzenie własnej strony www lukaczmarek PasjaPUB 11 2008-11-11, 20:41
Brak nowych postów Prodigy box -kontynuacja _Brutus Elektronika i inne 4 2011-12-22, 12:03