PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Box Prodigy własnej roboty


Box Prodigy własnej roboty

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Box Prodigy własnej roboty
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:41
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-12-30, 00:16   

Masz cos nie tak z wsadem. Zaprogrmuj jeszcze raz PIC'a. Jesli dalej bedzie ten sam blad to prawdopodobnie masz PIC'a zwalonego.
^
 
 
     
AdSense


m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-12-30, 10:14   

riger, pica zwalic nie jest tak latwo :)
a co do tego problemu to sprawdz czy nie masz zimnych lutow i czy wszystko jest ok na plytce.
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-12-30, 10:49   

Oj mozna przez te wyladowania elektrostatyczne, albo jak odwrotnie wrzucisz PIC'a do podstawki :D
^
 
 
     
wachman 
Nowicjusz


Telefon: NHL-2NA
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Lis 2005
Posty: 9
Wysłany: 2005-12-31, 11:57   

próbowałem programować PICa ale takim układem jak w pliku, wbudowanym w box'a i ICProgiem, i w sumie tak jakby nie programował :| Bo jak dam wykasuj to po zczytaniu jest to samo co było, ale z komunikatów wynika że programowanie poszło, tylko wywala przy weryfikacji błąd przy adresie 0320h (porównywałem z wsadem i w moim PICu komórki 0320h-0328h są puste a we wsadzie oryg. coś jest - tam chyba są te dane o aktywacji),
a gdzie dać te zewnętrzne zasilanie?? bo może COM nie wydaje tyle żeby zaprogramować (albo rzeczywiście mam uwalonego tego PICa)
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-12-31, 12:21   

wachman, najlepiej by bylo jakbys flashowal pica nie bedacego w prodigy ale jak chcesz. A te bledy to norma tez mialem. Wes zastosuj jak najkrotszy kabel miedzy comem a programatorem i ustaw delay w icprogu na 3 lub 4.
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2005-12-31, 13:35   

Mógłby ktoś tutaj dać jakieś zdjęcie złożonego już prodigy z obudową i bez.

Powiedzcie czy ciężko jest złożyć takie prodigy nie mając o tym zielonego pojęcia?
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-31, 13:56   

oto moje:





_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
peres 
Starszy Użytkownik
Pop. PEERES



Telefon: Nokia 6100
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 24
Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 151
Skąd: z tąd
Wysłany: 2005-12-31, 14:02   

Domi, A zkąd taką obudowe wyczarowałeś.
_________________
Używam narzędzi tylko firmy... o cholera jaka to była firma??? Ważne że Made in China :)
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-31, 14:21   

peres, ze sklepu elektronicznego... jesli chodzi o wymiary to pasuje idealnie tylko sposob skrecania musialem przerobic bo miala ona jedna tuleje na srodku... a w tej plytce na srodku dziury nie da sie zrobic
wymiary zewn: 90 x 65, plytka ma 83 x 55
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
peres 
Starszy Użytkownik
Pop. PEERES



Telefon: Nokia 6100
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 24
Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 151
Skąd: z tąd
Wysłany: 2005-12-31, 14:40   

Domi, U mnię nie sprzedają obudów. Ale fajne są na AVT tylko ździerają za przesyłką.
_________________
Używam narzędzi tylko firmy... o cholera jaka to była firma??? Ważne że Made in China :)
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-31, 14:44   

a u mnie takie obudowy chyba po 3 zl :]
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2005-12-31, 16:56   

Czyli najważniejsze są PIC i eeprom.

Te oporniki to bym skąś wział, ale płytki nie wiem gdzie szukać.

Ten szeroki kabel to do LPT? MI przypomina IDE i pewnie to jest on!?
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-31, 20:14   

bartek2109 napisał/a:
ale płytki nie wiem gdzie szukać

ja robie :D
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-12-31, 21:30   

Co do tej plytki to nic tylko pogratulowac umiejetnosci bo naprawde jest niczego sobie, a co to tam za dioda w obudowie oraz gdzie ukryles zlacze RJ5?
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-12-31, 21:53   

A ja stworzylem cos takiego ;] pcb wlasnej roboty :)

tylko na tym zdieciu z taka jakoscia jpga to tragedia ;]
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów prodigy i nokia 6230 logos2000 DCT-4 1 2007-12-04, 15:19
Brak nowych postów Prodigy Pare Pytań SPIDI Elektronika i inne 1 2008-03-08, 15:00
Brak nowych postów Zarabianie na własnej stronie _Brutus PasjaPUB 3 2008-03-14, 19:43
Brak nowych postów Tworzenie własnej strony www lukaczmarek PasjaPUB 11 2008-11-11, 20:41
Brak nowych postów Prodigy box -kontynuacja _Brutus Elektronika i inne 4 2011-12-22, 12:03