PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Box Prodigy własnej roboty


Box Prodigy własnej roboty

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Box Prodigy własnej roboty
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:41
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-12-31, 22:23   

m_arti21 pokaz od strony sciezek :)
^
 
 
     
AdSense


m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-12-31, 22:40   

przed lutowaniem :)
po jeszcze nie zrobilem
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-12-31, 23:25   

hmmm... wiem że temat o prodigy ale ja mam pytanie odnośnie kabla :] jak przerobić kabel FBUS lub MBUS np. od 3510i na kabel pod to tanie cacko.... :] ?
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-01-01, 00:13   

nie przerobisz tego kabla, jesli dobrze pamietam to kable musza miec w srodku cos wiecej oprocz TX, RX i GND
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-01-01, 00:38   

heh... szkoda :/ to kabel do wywalenia :/

..:: EDIT ::..

Teraz płytka m_arti'ego jest "czytelniejsza"
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2006-01-01, 14:58   

hmm... czyli gdy już mam gotową płytke, wszystkie części, lutownice to ile mi zajmie złożenie boxa, trudno będzie go złożyć?
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-01-01, 15:04   

jakas godzinke, dla sprawniejszych manualnie z 30min.
^
 
 
     
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2006-01-14, 00:47   

bubek3 napisał/a:
hmmm... wiem że temat o prodigy ale ja mam pytanie odnośnie kabla :] jak przerobić kabel FBUS lub MBUS np. od 3510i na kabel pod to tanie cacko.... :] ?



Cooo to znaczy że jak wezme wtyczke od takiego kupnego kabla to sie niepobawie 3510i??????
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-01-14, 01:02   

Zwykle kable do wgrywania obrazeczkow, dzwonkow, javy etc. maja w srodku tylko 3 kabelki GND, TX i RX. A aby flashowac w srodku musza byc jeszcze co najmniej 2 (BTEMP i cos tam jeszcze)
^
 
 
     
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2006-01-14, 01:07   

da sie coś z tego zrobić? ma ktoś może schemacik a może ktoś robił

Kod:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80284287
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-01-14, 09:00   

Ten pic sie nadaje. Schemat jest w tym temacie. Jesli chcesz to ja mam PIC18LF452+E2P 24LC256 i moge odstapic za 16zl (nowe, niezaprogramowane)
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-01-15, 04:27   

mam pytanie... czy tutaj jest wszystko dobrze powstawiane ? nie zrobiłem nigdzie błedu ? głównie chodzi mi o kondensatory...

_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-01-15, 10:09   

bubek3, z tego co widze to jeden z kondensatorow elektrolitycznych masz odwrotnie... ten najblizej E2P
p.s. zapomnialem na schemacie montazowym zaznaczycz polaryzacji :/

[ Dodano: 2006-01-15, 11:10 ]
p.s. ladna plytka :D
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-01-15, 23:26   

Domi, kondensator obrucony :) zaraz podłącze pod kompa i zpbacze czy wykywa :D płytka ładna... bo wiadomo kto robił <lol>

..:: EDIT ::..

Dobra podłączyłem pod pc ale jest coś takiego... tak samo jak miał bercik...

po włączeniu nemesis... i kliknieciu na "Scan for nwe device" wywala cośtakiego...


e2p i pic'a programował master... z tego wychodzi że nemesis wykrywa mi box'a a program pod prodigy nie ;/ o co chodzi ?
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-01-16, 09:15   

Bo jesli zupdatowales hex na 2.43 z nemesis to juz orgyinalny prodigy nie bedzie go obslugiwal.
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów prodigy i nokia 6230 logos2000 DCT-4 1 2007-12-04, 15:19
Brak nowych postów Prodigy Pare Pytań SPIDI Elektronika i inne 1 2008-03-08, 15:00
Brak nowych postów Zarabianie na własnej stronie _Brutus PasjaPUB 3 2008-03-14, 19:43
Brak nowych postów Tworzenie własnej strony www lukaczmarek PasjaPUB 11 2008-11-11, 20:41
Brak nowych postów Prodigy box -kontynuacja _Brutus Elektronika i inne 4 2011-12-22, 12:03