PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > cd w samochodzie


cd w samochodzie

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » cd w samochodzie
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:43
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
much_a 
Nowicjusz



Telefon: 3310, 5510
Wiek: 31
Dołączył: 19 Maj 2005
Posty: 42
Skąd: Sosnowiec
  Wysłany: 2006-03-15, 16:54   cd w samochodzie

mam radyjko Alpina 7270m i chciałem pod niego podpiąć cd-roma z kompa schematy mam jak to zrobic ale muj problem jest nastepujący: mam w radiu kabel do zmieniarki i wyjscie na wzmacniacz i nie mam gdzie podłączyć cd, ale słyszałem ze da sie jakos przerobić wejscie na zmieniarke i podpiąć cd czy disc mena czy inny zewnętrzny odtwarzacz. Czy nie ma ktos jakiegos dobrego pomysłu jak to uczynić i czy to wo0góle jest mozeliwe i nie jest to bujda. Zapomniał bym wtyczka jest okrągła ma 8 pinów(znaczy dziurek bo to gniazdko) i jedno z masą.

Ostatnio zmieniony przez m_arti21 2006-03-15, 19:03, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


korneliuszo 
Użytkownik


Telefon: 3330+5510
Operator: Orange
Dołączył: 01 Maj 2006
Posty: 100
Wysłany: 2006-05-25, 21:02   

Zawsze możesz przez jacka (przód(cd)(lub analog tył)-gniazdo(radio)(powinno być)). (jak są szumy nie łącz masę).
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-05-25, 21:15   

kaseta adapter i gra wystarczajaco!!
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
korneliuszo 
Użytkownik


Telefon: 3330+5510
Operator: Orange
Dołączył: 01 Maj 2006
Posty: 100
Wysłany: 2006-05-25, 22:07   

Dobra jest kaseta. (ok.20zł nie warto robić)
Polecam jak jack nie pójdzie.
Z kasetą nie będzie problemów bo zapewnia galwanizację.
A masz w tym radiu magnetofon? (nie orientuję się)

Coś to złącze pamiętam. Jest do niego zatyczka bez której nie gra?
^
 
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-05-25, 23:13   

poszukaj jaka zmieniarka pasuje do tego radia, poszukaj pinoutu i podeponij się pod kabel od zmieniarki...chyba najlepsza opcja. Może nawet gdyby rozkminić jak radio komunikuje się ze zmieniarką zrobić z poziomu radia przeszukiwanie płyty itd (ale to juz mikrokontroler i to spory...)
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
wacho_czk 
Starszy Użytkownik
Klub Espero



Telefon: Sl45i/M65
Operator: Era
Pomógł: 4 razy
Wiek: 30
Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 131
Skąd: WielkaPolska-Czarnków
Wysłany: 2006-05-26, 07:48   

Ja proponuje transmiter FM z wbudowanym odtwarzaczem MP3 portem USB oraz gniazdkiem JACK. Koszt co prawda ok. 100 zł ale załatwia wszystko i nie ma problemu walających się płyt po samochodzie :). Sam korzystam z takiego rozwiązania i jest naprawde świetne.
_________________
http://images3.fotosik.pl/220/7c884fe31dff8d71.gif
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-05-26, 09:28   

grzesiek1711, bez mikronontrolera nici z tego!! bo radio nie puści nic z tego!!
na elektrodzie widzialem kontroler (taki oszukiwacz radia) ze niby jest podlaczona do niego zmieniarka, podajrze na 1 układzie to było. ale kaseta tez zdaje egzamin.

transmiter to rowniez dobra sprawa, jednak troche drozsza. sam chcialem wpiac sie jakos w rado, (czyli zrobic CD in jak jest to w niektorych) jednak nie mam pojecia gdzie.
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Tyza ...mSe... 
Nowicjusz


Telefon: 3120
Operator: Plus
Wiek: 25
Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 19
Skąd: Z zadupia
Wysłany: 2006-06-28, 14:24   

niewiem jak wygląda to twoje radio ale kasety pewnie obsluguje weź podlacz sie poprostu pod kasete i gdy w radiu wybierzesz tape bedzie grala muzyka z cd-roma proste w kazdym radiu da sie cos takiego zrobic lub jeśli chcesz żeby ci dzialaly kasety to podlącz sie pod radio poszukaj kabli i podlacz cd-rom na bank bedzie dzialać gwarantuje
_________________
Pozdro 600&900 4all
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: