PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > CDROM w HI-FI


CDROM w HI-FI

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » CDROM w HI-FI
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:44
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
TROPICAL 
Starszy Użytkownik
...oj niewie...



Telefon: DCT-3
Operator: Orange
Dołączył: 14 Wrz 2005
Posty: 239
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2005-12-08, 16:23   CDROM w HI-FI

siemka, mam takie pytanko czy do wierzy hi-fi da podłączyć się napęd z komputera i żeby odtwarzał płyty, bo niestety mam do wymiany laser a niemam kasy na niego :(

[ Dodano: 2005-12-10, 12:14 ]
Znalazłem coś takiego, działa to w ten sposób że załanczasz w wejście słuchawek w cd-rom'ie (musisz mieć kabel połączenia komputera z hi-fi) i odpalasz AUX i chodzi. Do tego trzeba zasilacz troche zmodyfikowany i wtedy lajcik. Da sie jakoś jeszcze w samochodzie to zrobić (zdj. po lewej) ale jakoś inaczej sie podłancza do radia.
_________________
KONSTYTUCJA RP z 2 Kwietnia 1997 Art. 54, punkt 1:
"Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji"
gó.... prawda
^
 
 
     
AdSense


peres 
Starszy Użytkownik
Pop. PEERES



Telefon: Nokia 6100
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 24
Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 151
Skąd: z tąd
Wysłany: 2005-12-16, 19:15   

A możesz powiedzieć jak to zrobić bo to fajny bajer jest. A jak przełączasz utwory. Ja znalazłem coś Takiego.
_________________
Używam narzędzi tylko firmy... o cholera jaka to była firma??? Ważne że Made in China :)
^
 
 
 
Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2005-12-16, 21:50   

peres, jak masz w cd-rom'ie przycisk play to nim przelaczasz, a jak masz tylko open to nie da sie przelaczac
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
 
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2005-12-16, 23:20   

TROPICAL, pewnie ze sie da! ale....
jesli masz wejscie w wiezy i cd rom z 2 przyciskami to gites.

jesli niemasz 2 przyciskow w cd-romie to go rozbierz moze jest miejsce na 2 guzik,

jezlei niemasz wejscia do wiezy to kepsko będzie, bo byś musiał podpiac sie przed wzmacniacz a ja już Ci w tym nie pomoge...
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
 
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2005-12-17, 10:41   

W jednym z numerów Elektroniki Praktycznej był opis jak zrobić takie coś do CD-Romu bez przycisku - steruje się po interface'ie IDE, no ale do tego trzeba spory mikrokontroler, płytkę itd itd itd. a Zalilacz zwykły 12V (bo na płytce są stabilizatory 12 i 5V). Wszystko ma wyświetlacz pokazujący który utwór gra, można dawać do przodu/tyłu przewijać (można zmieniać nawet krok - o ile sekund ma przewijać...) Przy włączeniu pokazuje jaki CD został podpięty :D ogóle rzecz biorąć fajna sprawa, ale chyba taniej kupić używanego discmana i podłączyć do wieży...albo wymienić laser w wiezy :D tańszego wyjścia nie ma...

A jak się już tak bardzo za odpalanie CDków weźmiecie to poczytajcie o projektach yammp czy yampp jakoś tak - są m. in. stacjonarne odtwarzacze MP3 z HDD i CD-Romami....wszystko z obsługą tagów ID3 itd.
^
 
 
 
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2005-12-17, 13:37   

grzesiek1711, taak widzialem te cuda. ohh ahh :)
niezle

mialem chcec zrobic sobie wlasinie taka mieszanke cd-rom + radio na kasety w swoim kaszlaku :) (ale chyba zrezygnuje, bo cos cd-rom zacal nawalac ehh).
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
 
TROPICAL 
Starszy Użytkownik
...oj niewie...



Telefon: DCT-3
Operator: Orange
Dołączył: 14 Wrz 2005
Posty: 239
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 2006-01-02, 13:32   

Tamten temat zamkniety to pisze tu :0
a jakbym dał ten zasilacz 12V/1A i dowalił jakieś oporniki to by przeszło ??
_________________
KONSTYTUCJA RP z 2 Kwietnia 1997 Art. 54, punkt 1:
"Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji"
gó.... prawda
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-01-02, 14:58   

Myśle że nie ponieważ pobór prądu przez Cdrom to ok 1,5 A nie pomogą żadne oporniki które by tylko spowodowały spadek napięcia. Najlepiej kupić transformator taki ze 2A, lub stary zasilacz AT.
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-01-02, 18:11   

TROPICAL, nie! mysle ze w tamtym temacie zostalo wszystko wyczerpujaco powiedziane i nie kombinuj juz z tym zasilaczem!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: