PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > com na ps2...


com na ps2...

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » com na ps2...
Przesunięty przez: Domi
2007-07-20, 00:45
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2004-10-03, 09:43   com na ps2...

Witam!

Posiadam myszke na port com i chciałbym przerobić ją na ps2.
W gre nie wchodzą żadne przejściówki, (zrobie to brutalnie ) :mrgreen:

Czy ktoś posiada jakiś schemat co z czym połączyć??
Czy to wogóle sie da? (chyba powinno, ale ja jestem :mrgreen: w elektronice)

[ Dodano: 2004-10-03, 09:49 ]
ale widze że połaczenie jest możliwe
np.

http://www.computerjunk.c...ages/item16.jpg

http://www.kabelmeister.de/gfx/Artikel/1022.jpg

ale potrzebuje schamat!!
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
AdSense


elektro255 
Starszy Użytkownik



Telefon: E398@ROKR
Operator: Plus
Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 153
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2004-10-04, 13:28   

http://www.hardwarebook.n...eserialps2.html
^
 
 
     
Wing_Z 
Użytkownik



Telefon: RM-320
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 29
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 111
Skąd: Zambrów
Wysłany: 2004-10-11, 16:10   

nie prościej kupić zestaw pod ps2 lub pod usb?
^
 
 
     
SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 33
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2004-10-11, 16:21   

No i ja też nei qmam. Po co niby przerabiać skoro przaejściówki kosztują grosze a nawe do neiktórych myszek dawane są za darmo. Po co sobie utrudniać życie?
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2004-10-11, 16:31   

SERWIS_GSM, dla satysfakcji :)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 33
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2004-10-11, 17:05   

Aha :) ) No nie wiem jak tam sobie wolisz :) ) Nie wiem czy to satysfakcja ale jeśli tak uważasz :) )) Działaj i napisz jak tam efekty. POwodzenia.
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2004-10-11, 17:30   

SERWIS_GSM, szczerze to dałem już soibe z tym spokój :wink:

ale chciałem wiedzieć czy to wogóle możliwe :)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
elektro255 
Starszy Użytkownik



Telefon: E398@ROKR
Operator: Plus
Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 153
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2004-10-11, 18:01   

niemożliwe - protokoły komunikacji są niezgodne
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2004-10-11, 18:16   

elektro255, wiec do czego ty dałeś link jak to niemożliwe??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Wing_Z 
Użytkownik



Telefon: RM-320
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 29
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 111
Skąd: Zambrów
Wysłany: 2004-10-11, 18:31   

Cytat:
This requires that the mouse handles both protocols. A mouse like this is sometimes referred to as a combo-mouse.
pisze jak wół że musi obsługiwać protokuł
^
 
 
     
SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 33
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2004-10-12, 09:39   

zaraz zaraz jak to niemożliwe. skoro są przejściówki z ps2 na com to i odwrotnie chyba też co??
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
     
elektro255 
Starszy Użytkownik



Telefon: E398@ROKR
Operator: Plus
Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 153
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2004-10-12, 12:07   

"This requires that the mouse handles both protocols. A mouse like this is sometimes referred to as a combo-mouse. "

To znaczy że myszka musi być combo cyli obsługiwać 2 protokoły com i ps2 orza mieć ukłąd dopasowysyania napięć. Jeśli w zestawie z myszką nie było takiej przejściówki to raczej jest małe przawdopodobieństwo że zadziała z kupioną przejściówką, teraz prawie wszystkie mają ps2/usb a coma mało które obsługują.
^
 
 
     
Wing_Z 
Użytkownik



Telefon: RM-320
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 29
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 111
Skąd: Zambrów
Wysłany: 2004-10-12, 13:04   

myszki a4tech obsługują coma
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: