PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > cyna nie łapie


cyna nie łapie

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » cyna nie łapie
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:45
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-05-14, 01:09   cyna nie łapie

cyna mi nie łapie sie punktów lutowniczych, a jak złapie, to wystarczy że lekko rusze to odpada, co zrobić??
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-05-14, 01:50   

wntl, jak masz bardzo zasniedziale punkty lutownicze to trzeba najpierw oczyscic mechanicznie... poza tym do lutowania uzyj kalafonii... i najlepiej cyny z kalafonia (ale dodatkowo kalafonia tez)
nie przegrzewaj tez cyny... jak za dlugo bedziesz grzal i przestanie byc blyszczaca to lepiej wziac nowa porcje...
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Magik-no1 
Starszy Użytkownik



Telefon: 693559257
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 142
Skąd: malopolska
Wysłany: 2005-05-14, 22:14   

Ja polecam topnik do lutowania miekkiego np Cynel lepszy od kalafoni bardzo fajnie sie z nim lutuje
^
 
 
     
zask 
Użytkownik


Telefon: se k750i
Operator: Plus
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 90
Skąd: BYTOM
Wysłany: 2005-05-22, 15:48   

wntl, najlepiej uzyc kalafoni jak mowi Domi ale uwazaj na zimne luty bo w tedy i tak nie bedzie dzialac
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-06-22, 11:37   

używam cyny z kalafonią, kalafoni osobno i dalej nie chce łapać :/ pójdzie w ruch papier ścierny chyba

[ Dodano: 2005-06-23, 00:23 ]
dałęm tą ****** kalafonie i dalej nie chce złapać :/
^
  Skype
     
elektro255 
Starszy Użytkownik



Telefon: E398@ROKR
Operator: Plus
Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 153
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2005-06-26, 17:40   

Może napisz jak lutujesz, a może najpierw nakładasz cyne na grot i ją przegrzewasz.
Zrób tak przyłóż grot to lutowanego punktu potrzymaj około sekundy tak aby końcówka elementu i punkt lutowniczy się nagrzały, potem przyłoż cynę z kalafonią i musi chwycić, jeśli nie chwyta to albo cyna bez kalafoni i musisz dać kalafonie odzdzielnie "maczajac" w niej grot przed przyłożeniem go do punktu lutowniczego, albo masz punkty lutownicze są zaśniedziałe wtedy delikatnie przetrzyj fdrobnym papierem ściernym i najlepiej posmaruj płytkę roztworem kalafoni w spirytusie.
Sprawdz jeszcez czy jest wogle miedź na tym punkcie lutowniczym, czy punkt sie błyszczy, bo jeśli za długo grzałeś to mogłeś go odparzyć. J
eśli nic nie pomoże to napisz dokładniej jakiej używasz cyny, lutownicy jaka to jest płytka.
^
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Gdzie cyna bezołowiowa? Reich PasjaPUB 7 2007-07-12, 14:35
Brak nowych postów m3100 nie łapie sieci idyzer Inni Producenci 5 2008-12-21, 21:36
Brak nowych postów Nie łapie zasięgu po aktualizacji [n95] pewek1 BB5 9 2009-02-05, 16:47
Brak nowych postów samsung e250 po upadku nie łapie zasiegu razor2012 Samsung 3 2009-04-15, 14:58
Brak nowych postów NSS nie "łapie" telefonu korpi BB5 2 2010-01-07, 19:00