PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > czy dioda 1N414B to zwykła dioda prostownicza 1amper?


czy dioda 1N414B to zwykła dioda prostownicza 1amper?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » czy dioda 1N414B to zwykła dioda prostownicza 1amper?
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:44
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-10-21, 10:00   czy dioda 1N414B to zwykła dioda prostownicza 1amper?

Tak jak w temacie.
Chcialem zbudowac sobie JDM'a wszystko ladnie tylko ze po wyprawie do elektronika babka stwierdzila ze to bedzie taka diodka, czy to prawda? Czy przez to JDM moze nie smigac?
^
 
 
     
AdSense


narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-11-04, 09:55   

Raczej nie przez to...

Pozatym 1n4148 to zwykla dioda impulsowa malej mocy....
Owszem mozna jej uzyc jako prostowniczej ale dla malych pradow i niskich napiec...

jak prostowniczej tym bardziej 1A, proponowal bym uzyc np. 1N4001...

A to ze nie dziala... no to trudno stwierdzic dlaczego, po pierwsze wrzuc tu schemat ktorym dysponujesz to Ci pomoge.. co moze byc przyczyna...
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-11-04, 13:33   

narvany napisał/a:
malej mocy

a dokladnie 200mA prad maksymalny
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-11-04, 13:37   

Zessac mozesz [URL=www.nokdc.cba.pl/PROGRAMATOR JDM-ISO.jpg]tutaj[/URL]
Wrzucilem na mojego serwa bo na pasji to blad mi wywala ze jest za malo ramu. A wracajac do tematu zmienilem ta diode na taka jak jest w schemacie, nie podlaczalem slotu ISO.
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów k300 pika dioda czerwona i nic wiecej... Uczeń Sony Ericsson 1 2007-07-31, 22:13
Brak nowych postów Dioda shottky`ego Waluch23 BenQ-Siemens 2 2007-08-11, 08:59
Brak nowych postów Problem z 6300 nie włancza się, migni... Kolin91 BB5 11 2008-09-22, 19:31
Brak nowych postów Nokia E61 świeci się tylko biala dioda marcino11 BB5 9 2010-02-26, 09:39
Brak nowych postów [E51] Tylko biała dioda korpi BB5 0 2011-02-22, 15:32