PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Czy jest możliwa przeróbka tego programatora


Czy jest możliwa przeróbka tego programatora

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Czy jest możliwa przeróbka tego programatora
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:43
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-07-07, 14:38   Czy jest możliwa przeróbka tego programatora

Czy istnieje możliwość dorobienia do tego programatora przejściówki 40 pin aby zaprogramować tym PIC'a do prodigy?:)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
AdSense


korneliuszo 
Użytkownik


Telefon: 3330+5510
Operator: Orange
Dołączył: 01 Maj 2006
Posty: 100
Wysłany: 2006-07-08, 07:20   

Skąd to masz?
Przejściówkę da się zrobić.
Poszukaj o JDM (programowanie ISP)
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-07-09, 07:33   

Glupie pytanie, zlozyl albo kupil na allegro/giełdzie (to raczej to drugie bo cos mi sie o uszy obilo). Co do przejsciowki to On jej juz nie potrzebuje bo zlozyl JDM'a z jakiejs ruskiej? (:p) strony i programuje po ISP
^
 
 
     
korneliuszo 
Użytkownik


Telefon: 3330+5510
Operator: Orange
Dołączył: 01 Maj 2006
Posty: 100
Wysłany: 2006-07-09, 08:27   

Tak sądziłem, że to klon JDM.

http://www.jdm.homepage.dk/icsp.htm to adres gdzie masz jak to połączyć z innymi prockami.

Pamiętaj, że nie masz tego złącza, więc zobacz co to programuje i podepnij się pod piny które widzisz przy wtyczce.
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-07-09, 08:32   

Przeciez pisalem ze juz sobie poradzil :)


Szare kabelki RuleZ :D ja coś ostatnio kleiłem na tasiemce od HDD :D 40pinów... <grzesiek1711>
Ostatnio zmieniony przez grzesiek1711 2006-07-09, 13:22, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-07-09, 09:56   

ok zamknijcie ktoś;)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-07-09, 12:59   

bercik12345, to wrzuc schemat albo linka - moze sie komus przydac
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-07-09, 13:31   

Domi, a prosze ja Cie bardzo :p

i...
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów [K800i] Jest zasięg, ale tylko połącz... korpi Sony Ericsson 4 2010-05-05, 22:08
Brak nowych postów oto jest pytanie: podpisac umowe czy nie czlowiek98 PasjaPUB 6 2011-02-18, 15:01
Brak nowych postów Czy w 6230i możliwe jest zablokowanie... adil DCT-4 0 2011-03-20, 17:09
Brak nowych postów Przeróbka kabla FRUNEK1 DCT-3 7 2011-11-15, 17:49
Brak nowych postów Dysk zewnętrzny jaki jest najlepszej ... Sorvino Hardware 3 2013-01-31, 16:04