PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Czy JTZ zaprogramuje PIC18(L)F452?


Czy JTZ zaprogramuje PIC18(L)F452?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Czy JTZ zaprogramuje PIC18(L)F452?
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:44
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-01-21, 15:48   Czy JTZ zaprogramuje PIC18(L)F452?

Cze!
Mam programator JTZ zlozony wedlug schematu w temacie o prodigy.
Wrzucam PIC (dobra strona), odpalam IC-Prog'a, (mam XP i zainstalowalem ICprog.sys)
ustawiam windows API. Otwieram plik hex klikam "wgraj wszystko". Potem daje na odczytaj i ZONK nic nie ma, same FFFFF. Do programowania nie uzywam zadnych przejsciowek, ani przedluzaczy. Na poszczegolnych pinach podstawki mam napiecia: 3,5v 4v 4,91v 4,94v 4v.
Co robic, pomoocy (JTZ zlozony na pewno dobrze). BTW. Jakie powinny byc napiecia?
Ostatnio zmieniony przez riger 2006-01-25, 14:39, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-01-24, 11:43   

Mialem to SAMO. Nie zaprogramujesz tym poztaym to sie chyba JDM nazywalo ale teraz nie ejstem pewien. JAk sie upewnie to dam ci WARN'a za wprowadzanie mnie w blad <lol>

Pozatym musialem skombinowac sobie programator Willema zeby programowac PICi dla moich klientow. SPrzet jest profesjonalny wiec, moi klienci maja pewnosc ze uklady odemnie sa pewne. ;)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-01-24, 11:56   

To sie nazywa JTZ, gdybys nie byl taki leniwy :p to przeczytalbys caly temat o skladaniu prodigy (ten 7-stronny)
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-01-24, 12:09   

riger, ani google ani allegro nie slyszalo o programatorze JTZ :| A o JDM tak..
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-01-24, 18:28   

widze ze masz bana na google dlatego nie sprawdziles
btw. co to, pewnie jakis JDM tylko tak dla beczki nazwali go JTZ.
A co do allegro to aktualnie nie widze zadnego ale bylu jeszcze 3 dni temu, a jakby co to idz do logosa2000 i on potwierdzi ze jest taki programator jak JTZ, ktory sluzy m.in. do programowania tunerow telewizyjnych.
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-01-24, 18:41   

riger, dziekuje za wyjasnienie.

Ale troche nie podoba mi sie ton twojej odpowiedzi i chyba Cie zbanuje bo mam taki kaprys <lol>
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: