PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Czy zaprogramuję te części programatorem funprog/phoenix?


Czy zaprogramuję te części programatorem funprog/phoenix?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Czy zaprogramuję te części programatorem funprog/phoenix?
Przesunięty przez: Domi
2007-07-20, 00:44
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-09-21, 07:32   Czy zaprogramuję te części programatorem funprog/phoenix?

A wiec mam pytanie...
Chcialbym zlozyc sobie takie prodigy i nie wiem czy moglbym zaprogramowac pic18F452 i eeprom24LC128.
Czy mozna dostac gdzies do tego obudowe?
Jaki program sluzy do flashowania telefonow prodigym? Jesli ktos ma to prosze, niech podrzuci...
Jeszcze jedno pytanie jesli dobrze kumam to LPT zasila box a RJ-45 do flashowania, tak?
Jesli bede mial jeszcze jakies pytania to bede pytal...
Ostatnio zmieniony przez riger 2005-11-13, 08:20, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-09-21, 16:17   

riger, scalaki zaprogramujesz jdm
zasilanie to on ma zewnetrzne ... z zadnego lpt nie idzie... zasilacz 1000mA 9v
flashuje nokie i robi z nimi inne zeczy.. ale juz tych najnowszych to nie.

a tak wyglada moje dzielo...
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-09-21, 16:46   

No ale funprog/phoenix ma przelaczanie miedzy com i lpt, co nie?
Jak mozesz to podaj schemat zlozenia tego jdm, oraz jakas aukcje na allegro gdzie jest jakis zestawik do robienia plytek dukowanych bo szukam od wczoraj i jakos nic nie moge znalezc:(
dziex za pomoc
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-09-21, 17:24   

riger napisał/a:
No ale funprog/phoenix ma przelaczanie miedzy com i lpt, co nie?

no i co z tego ?

poszukaj sobie.. http://www.google.pl/sear...btnG=Szukaj&lr=
trzeba oczywiscie sobie wmontowac podstawke pod wiekszego pica 18 i pod mniejszego e2p.
nie mam schematu bo kupilem wiec poco mi...
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-09-21, 17:39   

Napisz mi jeszcze czy moze byc taki pic, PIC18F452-I/P w obudowie DIL 40?
Oraz ci znaczy to I/P na koncu?
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-09-21, 17:53   

riger napisał/a:
Napisz mi jeszcze czy moze byc taki pic, PIC18F452-I/P w obudowie DIL 40?


przeciez chyba widzisz u mnie na fotce :|
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-09-21, 20:55   

no ale mi chodzi o to czy ten pic bedzie pasowal do tego prodigy...
Oraz co znaczy to I/P na koncu?
A moj programator phoenix/funprog ma takie gniazdo na scalaki ktore maja 20 nozek i dlaczemu nie da rady tego zaprogramowac funprogiem???
A wracajac do tego JDM jak tam wlutowac podstawke do scalakow 20 nogami jesli masz miejsce tylko na tyle ile jest orginalnie?
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-09-21, 21:21   

riger, wes to pod uwage ze w orginale jdm scalak uzywa tylko wsumie 6-7 nozek to biezesz i patrzysz na opis wyprowadzen scalaka pic18 i lutujesz te sygnalowe tak samo jak w pic16...

I/P - nie wiem nie obchodzi mnie to :)

nie wiem czy phoenix moze to programowac... uzyj google to sie dowiesz...
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-09-22, 06:17   

No ciagle nie odpowiadasz mi na moje glowne pytanie...
Czy bedzie dzialal ten pic w prodigym?
^
 
 
     
plq 
Wie co mówi
..:: PasjaGSM ::..



Telefon: 3310 6100
Operator: Orange
Pomógł: 10 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 490
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2005-09-22, 11:54   

riger napisał/a:
No ciagle nie odpowiadasz mi na moje glowne pytanie...
Czy bedzie dzialal ten pic w prodigym?


no moze troche grzeczniej ?

riger napisał/a:
Chcialbym zlozyc sobie takie prodigy i nie wiem czy moglbym zaprogramowac pic18F452 i eeprom24LC128.


pytales sie tylko czym mozna to zarpogramowac... precyzuj swoje pytania... powinienes sie cieszyc ze m_arti21 chce ci pomoc !
_________________
"nasze zycie bedzie jak poemat... trzeba tylko znalezc dobry temat" :P
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-09-22, 13:42   

[quote="m_arti21"]
riger napisał/a:
Napisz mi jeszcze czy moze byc taki pic, PIC18F452-I/P w obudowie DIL 40?


PLQ no Ty chyba czytac nie umiesz...
a to pytanie nie bylo zlosliwe...:(
^
 
 
     
plq 
Wie co mówi
..:: PasjaGSM ::..



Telefon: 3310 6100
Operator: Orange
Pomógł: 10 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 490
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2005-09-22, 14:12   

m_arti21 napisał/a:
przeciez chyba widzisz u mnie na fotce :|


i taka otrzymales odpowiedz :| no i teraz wyszlo kto tu nie umie czytac :/
_________________
"nasze zycie bedzie jak poemat... trzeba tylko znalezc dobry temat" :P
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-09-22, 14:41   

No teraz wychodzi ze nie umiesz czytac i nie dowidzi...
Ja jakos nie widze jaki jest pic w podstawce bo zdjecie jest zlej jakosci...
^
 
 
     
plq 
Wie co mówi
..:: PasjaGSM ::..



Telefon: 3310 6100
Operator: Orange
Pomógł: 10 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 490
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2005-09-22, 15:02   

skonczmy ta rozmowe bo widze ze to nie ma lekkiego sensu... riger, albo ty jestes lekko niedowidzacy albo malo kumaty :) skoro m_arti21 napisal zebys spojrzal na fote to nie myslac duzo mozna sie domyslec ze odpowiedz to "TAK" nawet jak ci sie zdjecie rozmzuje :/
_________________
"nasze zycie bedzie jak poemat... trzeba tylko znalezc dobry temat" :P
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-09-22, 16:10   

riger, patrzysz na fote i co widzisz ? WIELKI czarny scalak prostokatny z nozkami po bokach... a nie kwadrat z nozkami dookola wiec to chyba oczywiste jaka podstawka...
dip40...
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów N96 Bład Phoenix pomocy neozgr BB5 2 2010-09-11, 23:28
Brak nowych postów Problem Phoenix Winiak BB5 0 2011-06-17, 12:13
Brak nowych postów nokia 6303c zmiana softu phoenix misiek4300 BB5 0 2011-07-02, 13:08
Brak nowych postów E52 problem phoenix Mycek23 BB5 2 2011-11-22, 18:18
Brak nowych postów Nokia 3120c martwa nie chcę się wgrać... g5g5g5 BB5 1 2013-03-23, 11:06