PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Czyżbym był pierwszy?? HOT-AIR domowej roboty który działa


Czyżbym był pierwszy?? HOT-AIR domowej roboty który działa

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Czyżbym był pierwszy?? HOT-AIR domowej roboty który działa
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:44
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
  Wysłany: 2005-09-29, 21:33   Czyżbym był pierwszy?? HOT-AIR domowej roboty który działa

No więc zrobiliśmy z kumplem HA dla jaj które jak sie potem okazało zaczęło działać i odllutowywać Scalaki:P

SKŁAD:
-Stara suszarka
-husteczki higieniczne
-wentylator 12V
-stare opakowanie po wodzie utlenionej

Najlepsze jest że to działa i zdmuchuje scalaki z powierzni ziemi jutro zrobie lepsze fotki i filmik super jakośći (jednak 3650 odpada przy FUJI FINEpix 5500:P)

prosze podziwiać:P

W filmie zapomniałem dodać że jeszcze sie ten HA składa z suszarki do włosów:P

link do filmu
nieczynne 2 posty niżej film i opis

Zapisz jako... prawym przyciskiem
otworzysz go quick time playerem


JEŻELI TEMAT JEST NIEZGODNY Z REGULAMINEM PROSZE O PRZENIESIENIE GO DO OFF-TOPIC
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
Ostatnio zmieniony przez bercik12345 2005-09-29, 21:46, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
AdSense


mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-09-29, 21:35   

Wszystko fajnie zdjęcia też nie są złe, ale nie mogę pobrac filmiku.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
 
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2005-09-29, 21:41   

hmmm no właśnie widze że coś nie idzie ani z mojego serwera ani z serwera interi


PO ŚCIĄGNIĘCIU ZAMIEĆ NA PLIK 3GP I OTWÓRZ W QUICK TIME PLAYER

Jutro zamieszcze jak odlutowuje scalaki
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
 
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2005-09-29, 21:58   

hehe - gratuluje pomyslu ale raczej naprawic tym nie naprawisz a chociazby dlatego ze ci sie to stopi ;p albo zanim jakies bga pusci to nie bedziesz juz mial polowy smd na plycie ;DD ale potrzeba matka wynalazku ;D

Pozdro
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
 
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2005-09-29, 22:02   

stary jutro zobaczysz co to potrafi jak ściągne następnego Bga z płyty. SMD też ściąga;] ale fajnie dmucha:P
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
 
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-09-29, 22:10   

bercik12345, no więc czekam na wyniki... jak to wszystko się bedzie sprawowało podczas pracy :]
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
 
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2005-09-30, 22:12   

Tu jest filmik którym lutuje Bga tylko że to jest hot air bez upgrejda czyli jeszcze dobrze nie grzeje potem jak sie zwarło bimetal to działa
ok we wtorek bedzie fajnie wyglądać i prześle dodatek na forum

FILMY (ok 7 mega na film);/
http://bercik.welnowiec.net/ha.wmv (BGA)
http://bercik.welnowiec.net/ha1.wmv (BGA)
http://bercik.welnowiec.net/ha2.wmv (Dialog)
http://bercik.welnowiec.net/ha3.wmv (jakis SMD)

a oto fotki(1 mega 1 fota musiałem zmienić nazwe z jpg na bmp bo nie chciało iść;/)
http://bercik.welnowiec.net/air.bmp
http://bercik.welnowiec.net/air1.bmp
http://bercik.welnowiec.net/air2.bmp
http://bercik.welnowiec.net/air3.bmp
http://bercik.welnowiec.net/air4.bmp
http://bercik.welnowiec.net/air5.bmp

jak nie idize normalnie to zapisz przez prawy klawisz
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
 
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-09-30, 22:54   

bercik12345, spoko tylko dziwne ze Ci sie ten HA nie topi... a moze tylko do czasu ;)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
 
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2005-09-30, 22:58   

no już jest trohce podtopiony
To opakowanie po wodzie utlenionej już jest zaklejone taśmą izolacyjną bo wyglądało jak ser szwajcarki:P
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
 
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
  Wysłany: 2005-10-19, 23:38   

pomysł całkiem spoko gratulacje
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-10-20, 15:42   

bercik12345, zamiesc schemat <lol> ;]
ja tam dzialam na HA na podstawie opalarki przerobionej z metalowymi koncowkami :)
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2005-10-20, 17:17   

Masz;] nie mam takich zdolności więc wiesz;]

RYSUNEK SCHEMATYCZNY:D
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2005-10-20, 23:48   

@m_arti21 może bys opisał jak to zrobiłeś przecież opalarka ma duży podmuch
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-10-21, 12:34   

kowal0071, wymiana opornnika na dmuchawie i odrazu wolniej sie kreci ;]
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: