PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > elektroniczne liczniki samochodowe


elektroniczne liczniki samochodowe

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » elektroniczne liczniki samochodowe
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:45
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
n0kL0rD 
Wie co mówi
Meethod



Telefon: N6230i
Operator: Heyah
Pomógł: 4 razy
Wiek: 30
Dołączył: 25 Lut 2005
Posty: 306
Skąd: Smoczo Gród
Wysłany: 2005-05-30, 19:45   

mogl by ktos rzucic schemat programatora i jakis program wrzucic??
za to daje pomogl.
_________________
Tworzenie stron internetowych Kraków to nasza pasja :)

Zapraszam! :)

Polecam też darmowe pozycjonowanie - sprawdź koniecznie oba adresy ;)
^
 
 
  Skype
     
AdSense


adamm 
Nowicjusz



Telefon: 8910i
Operator: Orange
Dołączył: 06 Sty 2005
Posty: 14
Skąd: Łomża
Wysłany: 2005-07-01, 22:26   

Nie trzeba zadnych programatorów. Odezwij sie do mnie na gg to ci powiem co i jak.
^
 
 
 
Kulfon 
Wie co mówi
Skazany_Na_Heyah



Telefon: nie mam
Operator: Heyah
Pomógł: 10 razy
Wiek: 33
Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 483
Skąd: Szamotuły
Wysłany: 2005-07-02, 05:59   

adamm, a czy nie ma czegoś takiego jak suma kontrolna ?
_________________
http://img15.imgspot.com/...e1147689697.gif
^
 
 
 
mattey 
Nowicjusz


Telefon: E90 / 6700c
Operator: Plus
Dołączył: 14 Sie 2004
Posty: 43
Skąd: LBN
Wysłany: 2005-07-02, 08:06   

no no jeśli nieprzeliczysz sumiek to ci zasiegu niezłapie = policja cie nienamierzy :D:D:D
no pewnie ze niema co za pytanie wpinasz sie tylko interfejsem pod złacze diagnostyczne i działasz :)
_________________
Supermarket - miejsce zbytu szynki kanapkowej po 9,99 za kilo
^
 
 
 
adamm 
Nowicjusz



Telefon: 8910i
Operator: Orange
Dołączył: 06 Sty 2005
Posty: 14
Skąd: Łomża
Wysłany: 2005-07-02, 10:01   

Nie trzeba liczyć sum kontrolnych :P Użyczcie jakiś serwer to wrzuce schematy i programik
^
 
 
 
Kulfon 
Wie co mówi
Skazany_Na_Heyah



Telefon: nie mam
Operator: Heyah
Pomógł: 10 razy
Wiek: 33
Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 483
Skąd: Szamotuły
Wysłany: 2005-07-02, 11:07   

mattey, więc jesli się wpinam interfejsem i cofam to jaki to musi być interfejs, kilka postów wyzej ktos wymienił eprom w dip8 więc teoretycznie dalo by rade to zrobic jdm i icprogiem :|
adamm, schematy interfejsu ?
_________________
http://img15.imgspot.com/...e1147689697.gif
^
 
 
 
n0kL0rD 
Wie co mówi
Meethod



Telefon: N6230i
Operator: Heyah
Pomógł: 4 razy
Wiek: 30
Dołączył: 25 Lut 2005
Posty: 306
Skąd: Smoczo Gród
Wysłany: 2005-07-02, 14:06   

http://firmasonar.republika.pl/ :)
^
 
 
  Skype
 
Kulfon 
Wie co mówi
Skazany_Na_Heyah



Telefon: nie mam
Operator: Heyah
Pomógł: 10 razy
Wiek: 33
Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 483
Skąd: Szamotuły
Wysłany: 2005-07-02, 15:43   

mattey, ja widze ze kazdy spe mówi cos innego moze latwiej bedzie jak rozbiore i to zrobie sam
poprzednio powiedziano:
Cytat:
Musisz odczytać zawartośc eepromu typu 93C56 i odpowiednio wyedytować komóki pamieci w Adresie $00 - $1F :wink:
To po co będe wywalał sobie 2000pln na programator jesli moge to zrobic jdm :/ ?
Jesli chodzi o sumy kontrolne to kolesie z DVHK twierdzą ze jest cos takiego i poprostu po wyedytowaniu nie cofnie licznika
n0kL0rD, chodzi o to zeby cofnąc samemu licznik a nie wywalać 2p\ tys na copy :|
_________________
http://img15.imgspot.com/...e1147689697.gif
^
 
 
 
mattey 
Nowicjusz


Telefon: E90 / 6700c
Operator: Plus
Dołączył: 14 Sie 2004
Posty: 43
Skąd: LBN
Wysłany: 2005-07-02, 21:38   

taki interfejs mowie na przykladze bajera do VW/AUDI/SKODASEAT/Renault na OBD2
mozna kupić juz za 99pln a ja głupi dałem prawie 700 :/ ale to było hmm 3lata temu :) i juz dawno mi sie to zwróciło co prawda natomiast do "mietków" juz sprawa sie komplukuje bo jak zwykle mercedes musi sobie swoje pierdoły powymyślać zeby ludziom zycie utrudniać :/
jeśli chcesz mieć dodatkowe zajece oprócz gsm no diagnostyke samochodwą to polecam ten klabelek
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=55902367
jest on najbardziej uniewersalny i śmiega wiekszość marek w tym mercedesy
bedziesz mógł zrobić wszystko np naprawić błędy w sterowniku jeśli masz poduchy i denerwującą kontrolke ze jest z nic coś nietak a tak naprawde wszystko jest z nią ok
i zaoszczedzisz pieniądze i nerwy z pracownikami ASO :) to tyle by było z wykładu :D
_________________
Supermarket - miejsce zbytu szynki kanapkowej po 9,99 za kilo
^
 
 
 
Piotrek 



Telefon: K750i
Operator: Heyah
Pomógł: 18 razy
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 1889
Skąd: Poznań
Wysłany: 2005-07-02, 21:39   

mattey, a masz może schemat tego "boxa"? wole sobie samemu złożyć.
_________________
Płodni.com - Płodzimy kuszące pomysły,
PrzerwaNaReklame.pl - poczytaj o najlepszych światowych kampaniach reklamowych.
^
  Skype
 
adamm 
Nowicjusz



Telefon: 8910i
Operator: Orange
Dołączył: 06 Sty 2005
Posty: 14
Skąd: Łomża
Wysłany: 2005-07-02, 23:44   

mattey Widzę ze sie trochę znasz. Do czego służy dodatkowa przejściówka do tachopro
^
 
 
 
mattey 
Nowicjusz


Telefon: E90 / 6700c
Operator: Plus
Dołączył: 14 Sie 2004
Posty: 43
Skąd: LBN
Wysłany: 2005-07-03, 09:22   

piciu1000, niestety schematu niemam ale na necie coś powinno być

adamm, jest to własnie interfejs do korekcji liczników elektronicznych
no troche sie znam takimi kabelkami szpąci sie w ECU :) np zmienia mapy paliwowe :D
_________________
Supermarket - miejsce zbytu szynki kanapkowej po 9,99 za kilo
^
 
 
 
adamm 
Nowicjusz



Telefon: 8910i
Operator: Orange
Dołączył: 06 Sty 2005
Posty: 14
Skąd: Łomża
Wysłany: 2005-07-03, 12:10   

I jak tego nie mam to tylko diagnostyke zrobię???
^
 
 
 
mattey 
Nowicjusz


Telefon: E90 / 6700c
Operator: Plus
Dołączył: 14 Sie 2004
Posty: 43
Skąd: LBN
Wysłany: 2005-07-03, 15:55   

nie w innych tez ale wiesz czego to sie na allegro niepisze zeby kupca znaleść :D dobra ściema to połowa sukcesu :D
_________________
Supermarket - miejsce zbytu szynki kanapkowej po 9,99 za kilo
^
 
 
 
Kulfon 
Wie co mówi
Skazany_Na_Heyah



Telefon: nie mam
Operator: Heyah
Pomógł: 10 razy
Wiek: 33
Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 483
Skąd: Szamotuły
Wysłany: 2005-07-03, 17:11   

mattey, no to juz jak jestesmy w temacie merca to powiedz mi cos o EDC bo chyba mi szwankuje przy tej c klasie 2.2 diesel, 95 ponoc regeneracje jest strasznie droga ale sie zastanawiam robić , czy sprzedać ?
_________________
http://img15.imgspot.com/...e1147689697.gif
^
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów jak rozkodować radio samochodowe???? adams1-8 Elektronika i inne 37 2005-05-21, 17:31
Brak nowych postów Radio samochodowe z mp3... bubek3 Co wybrać? 2 2006-06-08, 20:57
Brak nowych postów Jak rozkodować radio samochodowe??? cccaroline Elektronika i inne 1 2008-07-08, 18:41