PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Jak rozkodować i wpisać kod w Blaupunkcie


Jak rozkodować i wpisać kod w Blaupunkcie

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Jak rozkodować i wpisać kod w Blaupunkcie
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:42
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
mody1982
Nowicjusz


Telefon: SE K500i
Operator: Plus
Dołączył: 21 Paź 2006
Posty: 2
Wysłany: 2006-10-21, 13:35   Jak rozkodować i wpisać kod w Blaupunkcie

Witam!

Dostałem od wujka radyjko Blupunkt z Renault-a nie wiem co to za model. Niestety po włączeniu wyskoczyło (----) mam na tym radiu napisany kod tylko nie wiem jak go wpisać i nie wiem czy na 100% jest to ten kod.
Proszę o pomoc za którą z góry dziękuję

To są nr z radia
7700844459
7644495091
BP4495T3511263
Pozdrawiam i czekam na pomoc

PS Tak wygląda te radio http://www.allegro.pl/ite..._4x15w_rds.html
^
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-10-22, 22:46   

jeśli nie wiesz jakie to radio to nie ma jak za bardzo Ci pomóc. Zazwyczaj w Bp kod wpisuje się za pomocą klawiszy od zaprogramowanych stacji radjowych a zatwierdza się numerem stacji nr. 5 lub ^ do pogłaszania, ale to wszystko zależy od modelu. Jeśli wpiszesz trzy razy błędny kod to go zablokujesz i bedziesz musiał przeprogramować eproma.
^
 
     
mody1982
Nowicjusz


Telefon: SE K500i
Operator: Plus
Dołączył: 21 Paź 2006
Posty: 2
Wysłany: 2006-10-23, 08:19   

Dzięki za pomoc
Radio było tak zakodowane że żaden klawisz nie działał ale noc w zamrażalniku pomogła :lol:

I teraz radyjko gra

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
^
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-10-23, 21:56   

xury napisał/a:
zablokujesz i będziesz musiał przeprogramować eproma.
tutaj mógłbym się spierać... jak zostawisz radio włączone, pod prądem to po jakimś czasie się odblokuje, i mozna ponownie próbować sił w wpisaniu kodu... Może być to godzina, a może 10 godzin. Zależne od modelu...
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-10-23, 23:20   

bubek3, a raczej od ilosci wpisanych blednych kodow, im wiecej tym dluzej trzeba pozniej czekac (tak slyszalem)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-10-23, 23:37   

hmm... to ja już wolę wylutować scalaka i podpiąć pod SIproga, zmienić trzy bity w epromie i mam kod jaki chcę lub wyłączyć kod na amen w niektórych radiach. Potem tylko wlutować podstawkę. Całkowity czas operacji około 20 minut.
Niestety sprawa nie jest prosta jeśli kod siedzi w pamięci procesora lub jest na kartę. Generatory kodów po numerze seryjnym zazwyczaj mi nie działają.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów jak rozkodować radio samochodowe???? adams1-8 Elektronika i inne 37 2005-05-21, 17:31
Brak nowych postów Kod do simlocka e50 jak wpisać wasiesto BB5 1 2008-03-03, 22:26
Brak nowych postów Jak rozkodować radio samochodowe??? cccaroline Elektronika i inne 1 2008-07-08, 18:41
Brak nowych postów Jak wpisać kod PUK ? SE_HELP Sony Ericsson 1 2012-01-09, 10:58