PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Jak to jest z tym dejanem ?


Jak to jest z tym dejanem ?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Jak to jest z tym dejanem ?
Przesunięty przez: Domi
2007-07-20, 00:42
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Flake 
Nowicjusz


Telefon: Siemens SX
Operator: Vodafone
Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 38
  Wysłany: 2007-03-12, 19:43   Jak to jest z tym dejanem ?

Witam,
Mam zamiar sobie kupić "flasher dejan" i tu się pojawia moje pytanie. Nie bardzo wiem co to jest mbus. Czy on pasuje do każdego telefonu ? Ewentualnie mógłby ktoś zobaczyć :

http://allegro.pl/item174...3210_3310_.html

Czy jak to kupie to wgram softa do 3310 i 3410 ?

Pzdr
^
 
     
AdSense


o-o0o-o 
Nowicjusz



Telefon: P1i, k800i
Operator: Plus
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 32
Skąd: Włoszczowa
Wysłany: 2007-03-12, 20:14   

Dejan sluzy do flashowania telefonu a mbus jest potrzebny do przeliczenia sum kontrolnych. To jest niezbedne gdyz telefon bez przeliczonych sum kontrolnych nie nadaje sie do uzytku, tzn nie lapie zasiegu i co chwile sie wiesza. Tym kompletem bez problemu w pelni zrobisz 3310, 3410 i reszte starszych nokii. Pozdr
_________________
Life's a bitch, only strong survive!!!
^
 
 
     
Flake 
Nowicjusz


Telefon: Siemens SX
Operator: Vodafone
Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 38
Wysłany: 2007-03-12, 20:23   

Jesteś pewny że ten mbus pasuje do 3310 ?
^
 
     
o-o0o-o 
Nowicjusz



Telefon: P1i, k800i
Operator: Plus
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 32
Skąd: Włoszczowa
Wysłany: 2007-03-12, 20:26   

Tak. Ten mbus jest uniwersalny jak dejan i podlacza sie do niego koncowki od dejana. To Ty kupiles czy ktos Cie ubiegł?
_________________
Life's a bitch, only strong survive!!!
^
 
 
     
Flake 
Nowicjusz


Telefon: Siemens SX
Operator: Vodafone
Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 38
Wysłany: 2007-03-12, 20:31   

Ktoś mnie ubiegł :neutral: Ale dzięki za pomoc :razz: Uniwersalny tzn. że ma wejścia na te koncówki do telefonów od dejana ? :cool:
^
 
     
o-o0o-o 
Nowicjusz



Telefon: P1i, k800i
Operator: Plus
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 32
Skąd: Włoszczowa
Wysłany: 2007-03-12, 20:35   

Tak. Wlasnie o to chodzi. Najpierw wpinasz koncowke do dejana flashujesz, pozniej przepinasz do mbusa i liczysz sumy. Mozesz dac Pomogł ;)
_________________
Life's a bitch, only strong survive!!!
^
 
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-03-12, 20:45   

Flake, jak chcesz to ja mam kabe do DCT-3 napisz na PW albo na GyGy to się dogadamy

pozdrawiam
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
Flake 
Nowicjusz


Telefon: Siemens SX
Operator: Vodafone
Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 38
Wysłany: 2007-03-12, 20:55   

jeszcze jedno pytanie - czy jak będe wgrywał to moge uwalić telefon? podobo że ze starszymi modelami DTC-3 są jakieś problemy
^
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-03-12, 21:04   

Flake, to zależy ,ale jeśłi wszystko zrobisz tak jak napisane to bedzie ok.
nie ze robie jakas relkame,ale ten opis mi pomógł
http://softgsm.pl/readarticle.php?article_id=33
:razz:
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
o-o0o-o 
Nowicjusz



Telefon: P1i, k800i
Operator: Plus
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 32
Skąd: Włoszczowa
Wysłany: 2007-03-12, 21:05   

Ponad 100 nokii dejanem zrobilem i tylko jedna mi sie uwlila. Flash sie wgrywal ale sum nie dalo sie policzyc. Zawsze zanim zaczniesz flashowac rob backup softu
_________________
Life's a bitch, only strong survive!!!
^
 
 
     
Flake 
Nowicjusz


Telefon: Siemens SX
Operator: Vodafone
Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 38
Wysłany: 2007-03-12, 21:58   

Uczeń, pisze na gg i nic - ile chcesz za te kable razem z wysyłką ?
^
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2007-03-13, 15:32   

blok. Flake, takie sprawy to na PW.
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: