PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Jakie posiadacie mierniki do gsm??


Jakie posiadacie mierniki do gsm??

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Jakie posiadacie mierniki do gsm??
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:42
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Jimmyl 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 52
Skąd: Ostrzeszów
Wysłany: 2006-12-01, 18:00   Jakie posiadacie mierniki do gsm??

Witam
Mam pytanie jakie posiadacie merniki do napraw telefoni gsm. Widzialem wiele na allegro a chcialbym jakis konkretny bo jak narazie mam zwykly taki. Widzialem na allegro ze niektore maja zamontowany buzzer gdzie piszczy jak jest zwarcie itp. Czy macie takie cuda jaki proponujecie mi kupic??
I takie male pytanko na co przelaczyc w mierniku by zobaczyc czy jest przejscie miedzy dwoma punktami?? Bo z tym moim miernikiem mozna troche szalu dostac :) Z gory dziekuje za odpowiedz :)
^
 
 
     
AdSense


tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-01, 18:38   

Jimmyl napisał/a:
Mam pytanie jakie posiadacie merniki do napraw telefoni gsm
zabrzmialo groznie - juz myslalem ze jakis temat o waveteak'u, willteak'u czy innych oscyloskopach ;p ;d zwykly ze sklepu z elektronika do 50zika wystarczy - sam taki mam ;)
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Jimmyl 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 52
Skąd: Ostrzeszów
Wysłany: 2006-12-01, 19:05   

heh nie nio o zadne oscyloskopy nie pytam :) a moze jakos bardziej szczegolowo polecisz jakis?? a mozesz odpowiedziec na druga czesc pytania?? :)
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-12-01, 19:16   

Jimmyl, hehe bez obrazy ale skoro nie wiesz jak ustawic miernik na "pipczenie" to do naprawy telefonow jeszcze dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuga droga.

trzeba ustawic (w zaleznosci od miernika) zazwyczaj na miejsce gdzie jest zaznaczone jakby glosniczek ;p najlepiej zewrzyj kable i krec az zapiszczy ;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Jimmyl 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 52
Skąd: Ostrzeszów
Wysłany: 2006-12-01, 19:18   

tranceman napisał/a:
Jimmyl, hehe bez obrazy ale skoro nie wiesz jak ustawic miernik na "pipczenie" to do naprawy telefonow jeszcze dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuga droga.

trzeba ustawic (w zaleznosci od miernika) zazwyczaj na miejsce gdzie jest zaznaczone jakby glosniczek ;p najlepiej zewrzyj kable i krec az zapiszczy ;p

No tyle to wiem ale nie o to chodzi w tym co ja mam to niema glosniczka... a co sprawdzam inaczej mi miezy ;] dlateog mysle nad kupnem innego...
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-01, 19:42   

ja mam za 25zł z marketu i w 100% mi wystarcza, pipek, temp itp za mala kase
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2006-12-01, 19:46   

Ja mam zwykły elektroniczny miernik nawet bez buzzerka :) jak nie wiesz jak ustawić na pipczenie to ustawiasz na omomierz i jak będziesz miał 0.00 to masz przejście ..
^
 
 
     
Jimmyl 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Kwi 2006
Posty: 52
Skąd: Ostrzeszów
Wysłany: 2006-12-01, 20:00   

ok dzieki wam wszystkim za udzielona odpowiedz w takim razie musze sie rozgladnac za czyms tanim

POZDRAWIAM :)
^
 
 
     
korneliuszo 
Użytkownik


Telefon: 3330+5510
Operator: Orange
Dołączył: 01 Maj 2006
Posty: 100
Wysłany: 2006-12-02, 12:44   

Kup se najtańszy bo on wystarcza do (prawie) wszystkiego.
Ważne by miał omomierz,miliamperomierz i woltomierz.
Pipek to sobie sam złożysz. (bateria kable i pipek (buzzer) z elektronicznego sklepu)
Przy elektronice czasami się przydaje hFE. (pomiar tranzystorów) (w GSM to się nie przyda)

Ja już dwa mierniki popsułem. (taki tani (badanie elementu piezoelektrycznego z zapalniczki) (nie wytrzymał dopiero na zakresie 200mV!!) i taki droższy (60zł) lekko zalany i się lepi (nie chcę go używać) )

Więc kup sobie taki tani mierniczek wystarczy Ci, a kasę odkładaj na inny sprzęt (np. oscyloskop)
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Jakie antywirusy ? nemo333 Aplikacje 4 2009-08-30, 14:19
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Jakie oprogramowanie do zarzadzania s... logos2000 SW 3 2009-10-06, 18:46
Brak nowych postów Jakie kable do JAFa? lukaczmarek SW 1 2009-10-31, 12:53
Brak nowych postów Jakie kable do telefonów? Upgreydd SW 5 2010-11-19, 10:58
Brak nowych postów Jakie gry lubicie stempelixx PasjaPUB 27 2011-02-20, 11:55