PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Kabel VGA


Kabel VGA

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Kabel VGA
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:44
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2005-09-30, 16:42   Kabel VGA

Witam!

Ten post pisze z TV (jeszcze takiego nie było)
otóz padł (własciwie to juz ledwo zyje) kabel od monitora, problem w tym ze jest na stałe.

pomyslalem wiec zeby to uciac tak z 15 cm od konca (gdzies w tym miejscu jest pprzerwa) i wlutowac wtyk.

teraz nastwepujce problemy:

1. ktore piny musze podlaczyc?
wiem ze napewno RGB (PIN 1,2,3) + GND (Pin 5) + VER (pin 14) + HOR (pin 13)
a czy jeszcze jakies inne?

2. gdzie szuakc wtyku? bylem w komputerowych u nas i nie maja, jutro przejde sie do elektycznego ale tez watpie (tacy ludzie poprstu u nas pracują...)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
 
AdSense


m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-09-30, 19:09   

logos2000, proponuje kupic inny kabel i rozebrac monitor i lutowac prosto do plyty a nie bawic sie w jakiejs przejsciowki :)
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
 
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2005-09-30, 20:12   

m_arti21, do płyty hmmm w śrdoku jest taki wtyk 1 rzędowy bodajrze 10 pinowy. ale dostać takie coś? ehh orginału pewnie nie da rady (przynajmiej nie za male piedziadze)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
 
n0rbi666 
Wie co mówi



Telefon: S65
Operator: Plus
Pomógł: 7 razy
Wiek: 33
Dołączył: 22 Sie 2004
Posty: 382
Skąd: Krakow
Wysłany: 2005-09-30, 21:00   

w sklepie elekrtonicznym bez problemu dosaniesz taka wtyczke
i musisz sprawdzic jak to bylo podlaczone - bo kazdy monitor moze sie roznic ....
^
 
 
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2005-09-30, 21:29   

n0rbi666, to ze jak bylo to okej, ale własnie czy wszystko podaczać?

czy potrzebny jest np zwot zielonego koloru?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Kabel FBUS UFS/JAF DO Nokia 6230 Mar_Gaj12 DCT-4 2 2011-01-25, 16:01
Brak nowych postów Nokia 3510i Czcionka a kabel usb part100 DCT-4 0 2012-02-27, 12:11
Brak nowych postów Sprzedam: Cyclone Key, Kabel MEP0 BB,... Multi-COM Bazar 0 2013-04-11, 09:32
Brak nowych postów Kabel COM LubiaK DCT-3 4 2013-08-25, 00:32
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20