PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > PA RF3103


PA RF3103

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » PA RF3103
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:42
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-12-30, 13:37   PA RF3103

Mam pytanie bo mma kilka sztuk tych wlasnie pa i jak je sprawdzic nie montujac do telefonu? czy jest taka mozliwosc?
^
 
     
AdSense


s-serwis.pl 
Użytkownik
Chineese Miracle :)



Telefon: Dobry
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 36
Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 91
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-12-30, 22:15   RF 3103

sprawdź czy zasilaie końcówek nie jest zwarte do masy. To są 2 pady jak na rysunku. Kółko to oznaczenie jedynki, jest naniesione na końcówkę. Jeśli nie ma zwarcia, masz 99% pewności że końcówki są dobre.

Jednak musisz montować je bardzo ostrożnie, najlepiej grzać płytę od spodu, dzięki temu nie uszkodzisz końcówek. Nie lubią one temperatury większej niż 370st.

Pozdr!
_________________
s-serwis.pl, Ratajczaka 35 - tanie komórki, profesjonalny serwis,

nabijacze postów - precz!!!
^
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2007-01-23, 18:09   

miałem z tym prolem więc posprawdzałem wszystko na nowym PA, powinny być przejscia między wsyzstkimi padami jednego koloru :D

końcówka jest położona na plecy, jest zaznaczone kółeczko zresztą ;p

p.s może by zrobić takie coś z innymi elementami BGA ??
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-01-23, 21:36   

wntl, nie dziwne ze miedzy czerwonymi sa przejscia bo to wszystko jest masa (jak popatrzysz na uklad to nie jest nawet oddzielone tylko miejscami zalakierowane, miedzy zoltymi wcale nie ma przejscia na koncowce tylko ewentualnie na plycie glownej (zasilanie to jest, jeden do 900 drugi do 1800)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2007-01-23, 21:42   

Domi, jak sprawdzałem miernikiem na końcówce w żółtych miejscach, to piszczało :D
a taki obrazek mi sie przyda np na przyszłość :D bede mógł łatwo sprawdzić czy PA niejest zwalone :D Przydało by mi sie do cobby, chapsa i innych :D
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-01-24, 00:06   

wntl, może przejście być i może piszczeć bo rezystancja jest wystarczająco mała na "piszczenie" ale to nie znaczy że jest bliska zeru jeśli mamy tzw. "czyste" przejście. Najlepiej jest sprawdzać omomierzem czy rezystancja nie jest większa niż powinna być. W praktyce powyżej 5 Ohm jeśli ma to nie jest czyste przejście tylko poprzez jakiś element(y)
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi czy rf3103 podejdzie do nokia 8210 ?? superbeny666 DCT-3 5 2005-09-01, 06:48
Brak nowych postów Problem z końcówkami RF3103 mavelius DCT-3 2 2005-11-11, 14:46