PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Poszukuje schematu testera kabli


Poszukuje schematu testera kabli

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Poszukuje schematu testera kabli
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:42
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2007-02-11, 16:41   Poszukuje schematu testera kabli

Potrzebuje schematu testera kabli. Nie chodzi tu o coś co działa jak omomierz bo czasem chce sprawdzić kabel na 2 końcu domu a w mierniku nie mam takich długich kabli:] przydałaby się jakaś sonda (generator) i odbiornik. Dzięki za pomoc:)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
Ostatnio zmieniony przez Piotrek 2007-02-11, 18:38, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-02-11, 17:40   

bercik12345, a bateria i np. dioda nie starczy ?. Co do mierzenia omomierzem długich kabli to po prostu zwierasz na jednym końcu dwie żyły a na drugim mierzysz oporność między nimi.
^
 
     
cieszak 
Starszy Użytkownik
100% Cieszaka



Telefon: HTC HD7
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 32
Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 247
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2007-02-11, 18:59   Re: Poszukuje schematu testera kabli

bercik12345 napisał/a:
przydałaby się jakaś sonda (generator) i odbiornik

Można podłączyć fazę (230V) na jednym końcu a na drugim sprawdzać próbnikiem (neonówką) czy jest napięcie (przy założeniu że do kabla nie jest podłączone coś co mogło by tego nie wytrzymać, ewentualnie odłączyć to coś od ziemi, bo od samej fazy prąd nie będzie płynął)
_________________
http://cieszak.eu
CrystalCode Studio - aplikacje, strony www, urządzenia elektroniczne, pomoc techniczna, konsultacje
^
 
 
  Skype
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2007-02-11, 19:12   

bercik12345, jezeli masz kabel conajmniej dwu zylowy to z jednej strony zwierasz 2 kable a z drogiej mierzysz..
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2007-02-12, 00:25   

Poszukuje tego dla mojego taty a on nie jest "za" takiemu testowaniu kabli i chciałby właśnie jakiś generator czy coś i odbiornik żeby mu piszczało czy coś.
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: