PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Potrzebuje schemat konwertera mbus/fbus


Potrzebuje schemat konwertera mbus/fbus

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Potrzebuje schemat konwertera mbus/fbus
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:45
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
pasozyt06 
Nowicjusz



Telefon: T722i
Operator: Heyah
Dołączył: 29 Sty 2005
Posty: 6
Skąd: Tarnów
Wysłany: 2005-02-08, 14:46   Potrzebuje schemat konwertera mbus/fbus

Witam potrzebuje shcemat jak zrobic konwerter mbus/fbus do nokii . Przeszukałem całe forum lecz nic nieznalazłem . Jak ktos moze niech pomoze . Mam kabel mbus fbus i mam tę końcówke tylko mam problem jak i co przylutowac prosze o pomoc
^
 
     
AdSense


boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2005-02-08, 18:58   

Na zdjęciu masz schemat. :)
^
 
  Skype
     
poochone 
Wie co mówi



Telefon: cegła
Operator: Heyah
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 302
Skąd: UK
Wysłany: 2005-04-06, 10:17   

ja tez bym chciał taki schemacik lub cos takiego zebym sobie zrobił konwerter jak cos to prosze wysłac na poochone@o2.pl pozdrawiam
^
 
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-04-06, 10:22   

poochone, przecież masz schemat na zdjęciu w poście nad Twoim.
Na maila nie wolno nic wysyłać. Poczytaj regulamin http://forum.pasjagsm.pl/regulamin.htm
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
poochone 
Wie co mówi



Telefon: cegła
Operator: Heyah
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 302
Skąd: UK
Wysłany: 2005-04-06, 14:02   

niebyłem zalogowany i niewidziałem zdiecia przepraszam :)
^
 
 
     
Rafi007 
Nowicjusz


Telefon: 693500610
Operator: Plus
Dołączył: 25 Kwi 2005
Posty: 1
Skąd: Sieradz
Wysłany: 2005-04-25, 12:27   

witam!
ja tez mam problem, mam flasher dejana i jak wgrałem
soft do 3310 to nie ma zasiegu i wiadomo, trzeba przeliczyc
sumy kontrolne, ale nie mam kabla fbus,
gdzies czytałem ze mozna zrobic z flashera uniwersalny
konwerter taki ze bedzie fbus, mbus i flasher.
Moze mi ktos pomoc jak cos takiego zrobic???
Najlepiej w jakis łopatologiczny sposób bo nie znam sie na
elektronice i s
^
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-04-25, 12:40   

Rafi007, nie nie można nic takiego zrobić! W ogóle to nie jest ci potrzebny kabel fbus tylko mbus.
Jak nie wiesz co teraz zrobić to przywróć kopię zapasową to powinno złapać zasięg i wstrzym się ze zmianą softu do czasu kupna mbusa.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
fijar 
Wie co mówi
Uczę się



Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 28 razy
Wiek: 29
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 420
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2005-04-26, 06:30   

mdawidm, można coś takiego zrobić, żeby liczył sumy (mbus) i flashował (flasher). To jest przecież Dejan 1.05 . Schemat tego jest kilka tematów niżej.
_________________
GSM to Nasza PASJA
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Kable UFC Pourywane kabelki, potrzebn... kuba2102 DCT-4 7 2009-06-26, 12:04
Brak nowych postów Potrzebuje tej nuty... logos2000 PasjaPUB 0 2009-09-15, 21:24
Brak nowych postów Kabel Mbus i Flasher Dejana szyman DCT-3 6 2010-12-31, 01:27
Brak nowych postów Kabel FBUS UFS/JAF DO Nokia 6230 Mar_Gaj12 DCT-4 2 2011-01-25, 16:01
Brak nowych postów Potrzebuje pomocy mam problem z radie... mikolajjgn Elektronika i inne 4 2011-05-19, 18:00