PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem ze stabilizatorem napięcia w prodigy :(


Problem ze stabilizatorem napięcia w prodigy :(

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Problem ze stabilizatorem napięcia w prodigy :(
Przesunięty przez: Domi
2007-07-20, 00:43
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
  Wysłany: 2006-05-18, 19:07   Problem ze stabilizatorem napięcia w prodigy :(

Witam!
Mam nastepujacy problem, zlozylem sobie (kolejne) prodigy, odpalilem raz i wszystko smigalo.
Na drugi dzien podlaczam pod kompa, zasilacz 1A na 12V podpinam do mojej "machiny", wlaczam NSS, klikam scan bla bla bla... i ZONK. Nie wykrywa. Odpialem prodiza dotknalem palcem jednego ze stabilizatorown napiecia (tego blizej RJ-45) i o dziwo poparzylem sie, tutaj moje pytanie, dlaczemu stabilizator sie tak grzeje?
^
 
 
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-05-18, 23:15   

Grzeje się jak płynie przez niego duży prąd, za duży. A jeśli płynie za duży prąd to gdzieś coś za bardzo do masy styka...
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-05-19, 06:42   

Wiesz, zadnych zwarc nie ma bo sprawdzalem miernikiem, a to juz 2 taki przypadek bo wczoraj w godzinach nocnych zlozylem jeszcze jednego (moze to wina nowego kompa) :| ?
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-05-19, 11:21   

riger, przy zasilaniu 12V trzeba stosowac radiator... juz przy zasilaniu 8V i podlaczonym fonie stabilizator do zasilania fona sie grzeje...
a jesli chodzi o zwarcie to ja tez mialem w pierwszym egzemplarzu.. powodowal go elektrolit! miernik tez nie pokazywal zwarcia. wiec wylutowuj po jednym elektrolicie i sprawdzaj!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-05-19, 13:29   

Dobra, wrzucilem radiator na ten ktory sie grzeje, jednakze nie wiem czy on sie nie uwalil :/
Bo najpierw wykrywalo a teraz nie wykrywa :(

[ Dodano: 2006-05-19, 16:57 ]
Domi, masz radiatory na 2 stabilizatorach? Moglbys zrobic jakas phote?
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-05-19, 20:42   

Domi, to był moj??

( i nie kasowac mi kurna tego postu bo kupilem proda od Domi!! i chce sie dowiedziec czy to na moim była zwara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-05-19, 22:28   

A mozesz mi powiedziec Domi jak to jest ze logos2000 ma od Ciebie prodigy i tam nie ma radiatorow a ja musze miec? :|
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-05-20, 18:38   

logos2000, jesli to byl pierwszy to tak :p wykrylem to po kilku minutach i wymienilem kondensator
riger, bo uzywasz zasilacza 12V ! do 9V mozna sie obejsc bez, jak pamietam to logos dostal zasilacz 7,5V
oczywiscie nie mowie ze do 12V musi byc radiator ale pewne jest ze stabilizator bedzie goracy!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-05-20, 20:15   

Czyli moge spokojnie wrzucic 7.5V i prodigy bedzie hulalo, tak?
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-05-22, 13:12   

riger, tak. na 12V tez bedzie hulalo ale lepiej z radiatorem
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 19:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 01:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 11:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 07:52