PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problemy z programatorem JTZ (bazowanym na JDM) i PIC18F452


Problemy z programatorem JTZ (bazowanym na JDM) i PIC18F452

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Problemy z programatorem JTZ (bazowanym na JDM) i PIC18F452
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:44
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2005-09-29, 12:31   Problemy z programatorem JTZ (bazowanym na JDM) i PIC18F452

no więc skonstuowałem sobie programator i pomierzyłem napięcia. Na programatorze było 5,6 V na zasilanie PIC`a i jakieś 6 V na inną nóżke a reszta tak ok 0,75V albo 2 z hakiem. Więc pomyślałem że będzie ok a wcisnąłem PIC'a i próbuje coś zczytać a tu zonk nic nie ma na scalaku. No więc wgrywamy no to idzie i idzie o wreszcie weryfikacja danych... i błąd w adresie początkowym. No więc dałem scalonego starszemu do roboty żeby zaprogramował bo tam mają specjalistyczny sprzęt do tego i wskazało że scalony jest walnięty no więc gdzie mogłem popelnić błąd??
Czy dlatego że kiedyś go czasami go dotykałem (wiem CMOS) Czy może przez ten szajs zwanny programatorem??

Wspomne ze kiedyś sie programował, ale chciałem go zaprogramować w domowym zaciszu
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
 
AdSense


m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-09-29, 13:25   

bercik12345, no wiesz raczej on dziala proponuje zmienic ustawienia icprogra zwiekszyc delah do jakis 3-4 i powinno isc tez tak mialem ze niby nie dzialalo nic ;]
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
 
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2005-09-29, 16:00   

ale wiesz u mojego starszego w robocie zawsze wgrywali i szło a teraz nie idzie;/
Czyli jakis czynnik musiał wpłynąć na tego scalaka. Jeszcze wcześniej przez przypadek próbowałem uaktualnić przez prodigy do nic nie pokazywało (tzn zero wersji daty numeru seryjnego itd) i nic nie poszedło
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
 
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-09-29, 16:35   

bercik12345, hmm.. no to widocznie go spaliles chodz zadko sie to zdaza ( mi sie jeszcze nie zdazylo na przerabianym jdm-ie :)
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
 
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2005-09-29, 16:49   

kurde no to jestem 40 zyla w plery;/
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
 
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-09-29, 19:02   

bercik12345, co to za schemat ? :| bo jezeli przejsciowka z Pic 16 na Pic 18 to ja mam caaalkiem inna ;]
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
 
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2005-09-29, 21:17   

to jest właśnie schemat tego programatora który niby działa (nie potrafie sprawdzić bo albo mi spalił PICa albo miałem już spalonego)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
 
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2005-10-19, 23:43   

a phonixem darady zaprogramować?
jak przerobić JDM-a
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-11-13, 08:17   

Nie dasz rady phoenixem, tutaj masz schemat przerobki
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów K810i - problemy po wgraniu dodatków xkamilx05 Sony Ericsson 5 2010-01-15, 19:59
Brak nowych postów SPV m3000 problemy kuba4485 Inni Producenci 0 2010-01-31, 21:42
Brak nowych postów N95- Poważne problemy przy odzyskaniu... b4ndzior BB5 4 2010-10-25, 10:26
Brak nowych postów Świeżo Kupiona Nokia i od razu proble... abduls BB5 4 2011-03-04, 21:22
Brak nowych postów Poważne problemy z nokią 6280 NokiaOwner25 BB5 2 2011-03-12, 13:39