PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Prodigy box -kontynuacja


Prodigy box -kontynuacja

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Prodigy box -kontynuacja
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
marekchyla1994 
Nowicjusz


Telefon: W950
Operator: Orange
Dołączył: 03 Lut 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-12-22, 12:03   Prodigy box -kontynuacja

Witam gdzie wkleić pliki fia do programu nemesis service suit? Log z tego programu:
frimware ściągnąłem ze strony Bluenokia.Jest to nokia 3310(na testy)
FLS: MCU flashing - nhm5ny06.390
FLS: Unable to prepare bootloader!
Czy coś jest nie tak już z tym wiekowym boxem,wiem już że to jest starsze od węgla ale ludzie chwalą te urządzenie do flashowania dct3 i dct4.Wgrałem prodigy box plus niestety ten sam komunikat
^
 
     
AdSense


_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-12-22, 18:08   

Osobiście nie miałem nigdy boxa Prodigy. Jednak jeśli chcesz troszkę działać w GSM, to polecam kupić jakiś używany box Sarasa, np. UFS albo N-box wraz z HWK. Można tanio dostać. A box nadal ma ogromne możliwości. Aktualizacje wychodzą nadal, obsługuje dużo BB5, robi simlocki z większości, oprócz SL3. DCT-3 i 4 oczywiście też bez problemu obsługuje.

Niestety nie mam doświadczenia z Prodigy, ale spróbuj NSS (Nemesis Service Suit).

http://forum.pasjagsm.pl/...esis-vt7103.htm
http://forum.pasjagsm.pl/...dowy-vt7499.htm
^
 
  Skype
     
marekchyla1994 
Nowicjusz


Telefon: W950
Operator: Orange
Dołączył: 03 Lut 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-12-22, 18:13   Prodigy nie flashuje dct3-czyżby pliki fia?

A nie wiesz może gdzie mam skopiować pliki fia żeby odpalić prodigy?
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-12-22, 18:32   

Niestety nie wiem, tak jak mówię - nigdy nie miałem z tym boxem styczności. Szukaj jednak w katalogu instalacyjnym takiego folderu jak właśnie FIA, albo takich plików. Powinieneś coś znaleźć.

Edit: Już wiem. Musisz te pliki wypakować do folderu C:\Program Files\Nokia\phoenix\products\NHM-5
Ostatnio zmieniony przez _Brutus 2011-12-22, 18:37, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
  Skype
     
marekchyla1994 
Nowicjusz


Telefon: W950
Operator: Orange
Dołączył: 03 Lut 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-12-22, 19:35   Prodigy nie flashuje dct3-czyżby pliki fia?

niestety fia nie pomogło,ale simlocki ściąga więc z tego co czytałem to nie będą pliki fia,reinstalowałem kilka razy system i patrzałem za każdym razem z ciekawości czy działa,nie mam już pomysłu na to
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Nie mam dostępnej opcji BB5 i Linda w... jamal666 DCT-4 0 2007-06-28, 15:50
Brak nowych postów Wielki Problem z Prodigy :/ Bruster Elektronika i inne 4 2007-11-07, 15:27
Brak nowych postów Prodigy BOX (klon 2.41) + *.fls? Br0k3R SW 4 2007-11-07, 15:40
Brak nowych postów prodigy i nokia 6230 logos2000 DCT-4 1 2007-12-04, 15:19
Brak nowych postów Prodigy Pare Pytań SPIDI Elektronika i inne 1 2008-03-08, 15:00