PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Prodigy BOX - wszystko co potrzebne do budowy!


Prodigy BOX - wszystko co potrzebne do budowy!

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Prodigy BOX - wszystko co potrzebne do budowy!
Przesunięty przez: Domi
2007-07-20, 00:41
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-01-14, 12:00   Prodigy BOX - wszystko co potrzebne do budowy!

Poniewaz ostatnio temat budowy Prodigy stal sie bardzo popularny postanowilem zebrac wszystkie potrzebne materialy w tym temacie.
Jest kilka wersji schematow itp ale te zamieszone tutaj sa w 100% sprawdzone (chociazby przeze mnie :] ).
W zalaczniku "Prodigy_pack": schemat, projekt płytki, wsad 2.41 do PICa, wsad do E2P
W zalaczniku "Prodigy_manual": instrukcja do programu Prodigy (po angielsku)
W zalaczniu "sch_mont": schemat montazowy (sam rysowalem)

Link do strony B-Phreaks, na ktorej zawsze najnowsza wersja NSS: B-PHREAKS

A tu linki do tematow w ktorych mozna znalezc troche informacji:
Temat 1
Temat 2
Prodigy 2.43 -> NEMESIS
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
Ostatnio zmieniony przez Domi 2007-07-06, 16:31, w całości zmieniany 4 razy  
^
 
     
AdSense


bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-01-14, 15:43   

Domi, za tak łądnie zebrane informacje ;d wisze Ci piwo, a nawet dwa :> dużo mi już pomogłeś :) a ten schemat montażowy to totalny wypas :> już chyba nikt nie powinien mieć problemów ze złożeniem prodigy...
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
bartek2109 
Starszyzna
R+



Telefon: k300i
Operator: Heyah
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 682
Skąd: Makowiska City
Wysłany: 2006-01-14, 20:33   

Domi, świetna robota, mi na pewno się przyda :) Teraz tylko czekam na płytke od Ciebie i biore sie za składanie boxa...

Tutaj macie kable do prodigy :)
_________________
Fata viam invenient...Przeznaczenie znajdzie drogę
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-01-14, 21:13   

A tutaj macie strone z której mozecie sie dowiedzieć ile Ω ma rezystor :) ułatwia sprawe...
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-01-22, 16:02   

Gdzie moge kupic sam programator?????, a moze ktos chce sprzedac cale zlozone prodigy (bez kabli) z gory dzieki
^
 
     
masternokia 
Nowicjusz


Telefon: nokia 7650
Operator: Orange
Dołączył: 12 Mar 2006
Posty: 8
Wysłany: 2006-03-28, 18:13   

Domi zapomniałeś napisać skąd wziąć softy do tego boxa.
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-03-28, 19:14   

Cze! http://forum.pasjagsm.pl/tematy32/9007.htm#65650
^
 
 
     
korneliuszo 
Użytkownik


Telefon: 3330+5510
Operator: Orange
Dołączył: 01 Maj 2006
Posty: 100
Wysłany: 2006-12-04, 09:59   

Powiem wam, że tutaj w schemacie jest coś pokiełbaszone, bo RJ-45 nie ma 10 pinów (tylko 8 )

[ Komentarz dodany przez: Domi: 2006-12-04, 19:42 ]
schemat schematem, jest to jeden z wielu (dobry jest), a boxa i tak robisz na plytce ktora ma wszystko tak jak trzeba
Ostatnio zmieniony przez Domi 2006-12-04, 19:44, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-12-04, 13:39   

JAkbys wszystko dokladnie czytal to bys wiedzial ze piny bodjze SDA i SCL sa zbedne...
^
 
 
     
pcdc
Nowicjusz


Telefon: 665596881
Operator: Plus
Dołączył: 12 Gru 2006
Posty: 1
Wysłany: 2006-12-12, 15:24   

nie moge pobrac skladnikow z poczatku strony schematow ani wsadow pomoze mi kots?
Ostatnio zmieniony przez boss_53 2006-12-12, 15:41, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
leonar 
Starszy Użytkownik
Only Blue



Telefon: 6630
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 234
Skąd: Ruda Śląska
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-02-25, 15:34   

riger napisał/a:
Cze! http://forum.pasjagsm.pl/tematy32/9007.htm#65650

rezultat:
Kod:

Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie

da ktoś nowy link do Opragramowania Prodigy bo w 2 tematach nic(narazie) nie znalałem.
MJ na gg dał mi linka:
http://mj.pasjagsm.pl/Prodigi.zip
I wielkie dzięki mu za to
_________________
Halemba Member
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Przyklejony: Wszystko o HTC TyTN II / Kaiser / MDA... Bialiq Inni Producenci 9 2008-12-12, 14:58
Brak nowych postów tunelowanie IPv6 - potrzebne informacje xury Software 0 2009-02-02, 22:30
Brak nowych postów N73 nie zyje potrzebne zmartwychwstanie tony000 BB5 6 2009-06-27, 11:04
Brak nowych postów [6500s] Potrzebne jest PPU rm-240 v10.00 novik BB5 0 2010-01-04, 21:19
Brak nowych postów Prodigy box -kontynuacja _Brutus Elektronika i inne 4 2011-12-22, 12:03