PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Prodigy-co zrobić jak działać


Prodigy-co zrobić jak działać

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Prodigy-co zrobić jak działać
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:43
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-06-30, 16:28   Prodigy-co zrobić jak działać

Więc mam prodigy (dzięki riger:]) i uruchamiam NSS i klikam scan żeby wykrył telefon (N 3330) i telefonu nie wykrywa. Kabel własnorobiony (z atrapą bateri) i wygląda na ok. i jeszcze jedno czy ktoś mógłby mnie poinstruować jak sie flashuje prodigim i czy ma ktoś najnowsze fia? bo mogą sie przydać:]

Więc dorwałem kabel serwisowy do 3510i (pożyczyłem z serwisu:D)i podłączyłem prodigy pod kompa (innego bardziej czystego). I podłączam 3510i i odpalam nemesis (tylko to działało na kompie). I zacząłem zabawe. Pobawiłem sie Local mode, Test mode Normal mode, czasami wyskakiwał error wtedy sie wyłączało prodigy podłączało ponownie i jakoś było ok. Więc pomyślałem że przeflashuje telefon. I 3 linijki sie wypisały a 4 pojawiła sie po czasie i tam pisało flash error więc jeszcze raz i za każbym razem był ten błąd (telefon działa dalej). Narazie spróbuje zrobić kabel do 6310i i się pobawie dalej:)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
AdSense


riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-07-01, 06:27   

Co do tej samorobki to nie zapomnij w kablu dac oporniczka :)
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-07-01, 11:20   

no dzisiaj może zrobie sobie kabelek do 6310i już uzbroiłem sie w oporniczki 47kohm i 68 kohm :]
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-07-05, 13:49   

a na prodigy ci dziala?? mi tez wyskakiwal blad w nemesis to sciagnalem starsza wersje i dziala
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-07-05, 14:23   

bercik12345, a boxa wykrywa wogole??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-07-05, 14:24   

logos2000, BOX'a mu wykrywa, wchodzi we wszystkie tryby ale flashowac nie chce.
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-07-05, 14:37   

no tak ale nemesis nie chce fleszowac a prodigy flashuje czy jak??
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-07-05, 15:29   

Nic nie flashuje, on ma hex 2,44 (NSS). Jak chcial wrocic do hex'u 2,41 programem prodigy plus to wywala mu jakis blad...
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-07-05, 18:30   

Code error 3

i na tym sie kończy:/

i tylko flashować nie chce, bootować sie telefon i zgrywać eproma
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: