PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Prodigy DCT4 działa a DCT3 nie


Prodigy DCT4 działa a DCT3 nie

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Prodigy DCT4 działa a DCT3 nie
Przesunięty przez: Domi
2007-07-20, 00:41
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-03-06, 17:23   Prodigy DCT4 działa a DCT3 nie

Witam, mam prodigy, podłączam pod niego dct4 (3510i) i wszystko ładnie chodzi, a podłącze dct3 (3310) to nawet nie chce przejść w Local Mode. Sczytuje info z telefonu, ale jak chce zrobić coś to wywala errory. Próbowałem na NSS i w Device Info mam coś takiego:
->Products Dir('products').......Not Found.
Czego może brakować?
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-03-06, 20:13   

Reich napisał/a:
a podłącze dct3 (3310) to nawet nie chce przejść w Local Mode.
3310 ma Local mode'a?
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-03-06, 20:38   

Reich, nie wiem jak tam jest z prodigy bo nie miałem z nim do czynienia, ale może brakuje tia (odpowiednik fia dal DCT3) lub zainstalowanych katalogów wintesli, A local mode DCT3 nie mają. Powinno zczytać info na normalnie działającym fonie. Jeśli wyskakują ci errory to może też z powodu wadliwych kabli. Być może działa tylko mbus i masa, a nie działa rx, tx i btemp/bsi.
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-03-06, 20:53   

trele morele....

Reich, ustaw typ fona na DCT3 ;]
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-03-06, 21:01   

EMEK napisał/a:
3310 ma Local mode'a?

przy próbie zmiany wyskakuje error
xury napisał/a:
może brakuje tia (odpowiednik fia dal DCT3) lub zainstalowanych katalogów wintesli

yyy, fia mam ale tia? Nie wiem. Sprawdzane na dwóch fia (na obu działa 3510i a 3310 nie)
A co do katalogu Wintesli, hmm nie wiem :neutral:
logos2000 napisał/a:
Reich, ustaw typ fona na DCT3 ;]

taa... Nie ma tak łatwo
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-03-06, 21:51   

Reich, fia są dla DCT4, a tia dla DCT3, Zainstaluj na próbę oyginalny flashpack i zobaczymy co wtedy.
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-03-07, 00:38   

A mógłby ktoś podrzucić sprawdzone pliki tia?
Cytat:
Zainstaluj na próbę oyginalny flashpack i zobaczymy co wtedy.

Chodzi ci o oprogramowanie do boxa?
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-03-07, 10:57   

Reich, to sa bootloadery, mysle ze jak skopiujesz ze z KNOKa to bedzie ok
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-03-07, 13:09   

Reich napisał/a:
Zainstaluj na próbę oyginalny flashpack i zobaczymy co wtedy.

Chodzi ci o oprogramowanie do boxa?


Mi się wydaje że tu chodzi o soft (wintesla)
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-03-07, 19:41   

dogranie tia pomogło, już śmiga.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
MirekMisiek 
Nowicjusz


Telefon: 509655831
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 14 Maj 2007
Posty: 9
Skąd: Wwa
Wysłany: 2007-05-22, 12:22   

witam o co chodzi z plikami fia kupiłem box prodigy i obawiam się ze normalnie nss nie wgram softa do nie włączającego się fona bo się z nim nie skomunikuje skąd to wziaść?
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: