PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Prodigy Problem


Prodigy Problem

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Prodigy Problem
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:42
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
lopi 
Nowicjusz


Telefon: N95 8GB
Operator: o2
Wiek: 30
Dołączył: 16 Wrz 2006
Posty: 16
Skąd: Okolice Torunia
Wysłany: 2006-12-09, 15:50   Prodigy Problem

Witam

Mam Prodigy Box Clone v2.41 urzadzenie jest wykrywalne przez Komputer ale nie moge nim zrobić zadnego telefonu predzej moglem i dzialal bezproblemowo.
Co moze być Przyczyną tej usterki ??

Pozdrawiam
^
 
 
     
AdSense


bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-09, 19:15   

sprawdź przejścia pomiędzy PICem a RJ45 a telefon da radę odpalić pod boxem?
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
lopi 
Nowicjusz


Telefon: N95 8GB
Operator: o2
Wiek: 30
Dołączył: 16 Wrz 2006
Posty: 16
Skąd: Okolice Torunia
Wysłany: 2006-12-09, 21:14   

raz sie da a raz nie
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-09, 22:20   

no to sprawdź czy zimnych lutów nie ma a dla świętego spokoju popraw wszystkie luty i zmierz napięcie które idzie do telefonu (powinno być w granicach 3,9 do 4,2 V)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-12-10, 17:13   

moze wina lezy po stronie kompa. Zainstaluj inna wersje(swieza) programu moze to cos pomoze, a moze zasilacz?
^
 
     
lopi 
Nowicjusz


Telefon: N95 8GB
Operator: o2
Wiek: 30
Dołączył: 16 Wrz 2006
Posty: 16
Skąd: Okolice Torunia
Wysłany: 2006-12-10, 22:37   

Nie wiem szczerze bo dzialal od dobrze flashowalem nie raz 2600 czy tez 3100 i bylo ok ale pewnego dnia cos sie stalo i nie chcial juz dzialac tzn.komp wykrywa go pokazuje wersje 2.41 i niby wszystko ok jest myslalem ze to wina kabla wiec kupilem nowy ale tez nic bralem tez róźne Nokie do zrobienia ale tez lipa.Z oprogramowaniem nic nie robilem wiec to nie moze być to a zimne luty jak by byly to odrazu by nie dzialal mi przeciez a nie po czasie.
Moze to być wina jakiegos opornika moze 2n2219a lub LM317t ?
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-12-11, 13:37   

a nie zrobiles czasami update? albo ktos kto korzysta z kompa??
^
 
     
lopi 
Nowicjusz


Telefon: N95 8GB
Operator: o2
Wiek: 30
Dołączył: 16 Wrz 2006
Posty: 16
Skąd: Okolice Torunia
Wysłany: 2006-12-11, 17:50   

Tylko ja uzywam Kompa nikt nie bawil sie nim
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52