PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [projekt]Sterowanie lcd od nokii i siemensa.


[projekt]Sterowanie lcd od nokii i siemensa.

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » [projekt]Sterowanie lcd od nokii i siemensa.
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:44
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 108
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-05-29, 20:37   

grzesiek1711, wejdz na www.y37.pasjagsm.pl i zobacz fotki ew na dinkdino.webpark.pl

[ Dodano: 2005-05-29, 21:46 ]
a noi raczej nie zrobie tego z nki ;-/
^
 
     
AdSense


grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2005-05-30, 14:39   

y37, Ty do faktycznie Dejan'em flashujesz? bo coś mnie się wydaje że to awykonalne :/ :P
a nawet gdyby to co zamierzasz zrobić?? zwierzaki pozmieniać? :D
na panią z avataru raczej nie masz co liczyć (rozdziałka za mała - Bonzaj by cię zatłukł za taką profanację :D) lol

tą stronkę widziałem, całkiem nieźle ale z drugiej strony to tylko ledy - Ty robisz coś bardziej extremalnego :D

Ja niedługo zamawiam wyświetlacz od 3310 (złocone styki) bo mam tylko 3210 (elastomer :/) i zacznie się zabawa w malowanie na ekranie :D
a może dzisiaj podłączę sobie tego od 3210 (jakąś połamaną płytkę z 5110 wyciągnę, potnę i polutuje kabelki (będzie z podświetleniem :D)
^
 
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 108
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-05-30, 20:05   

grzesiek1711, experymentuje mi tam zalezy przejrzec sobie plik flasha ew cos zmienic
^
 
     
pbs 
Starszyzna



Telefon: NOKIA 6610
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 25 Lip 2004
Posty: 637
Skąd: Szczebrzeszyn
Wysłany: 2005-06-02, 15:37   

a ja mam pytanie czy lcd z budki telefonicznej takiej starej pasowął by ?
^
 
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2005-06-02, 17:57   

tam jest zapewne wyświetlacz alfanumeryczny (a nie graficzny) na procku HD...cośtam :D czyli sterowanie praktycznie każdym programem (do obsługi wyświetlaczy) i każdym mikroprocesorem...
Powodzenia :D
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 108
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-06-02, 19:15   

pbs napisał/a:
a ja mam pytanie czy lcd z budki telefonicznej takiej starej pasowął by ?

hłe hłe jak masz czytnik do podeslij :-D

[ Dodano: 2005-06-02, 23:20 ]
grzesiek1711, mozliwe by bylo napisanie programu co z plikow robi plik txt do savera?

[ Dodano: 2005-06-02, 23:22 ]
a i zeby bylo eszcze gdzie data czas jaka czcionka i wogle
^
 
     
pbs 
Starszyzna



Telefon: NOKIA 6610
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 25 Lip 2004
Posty: 637
Skąd: Szczebrzeszyn
Wysłany: 2005-06-06, 23:15   

y37, przecierz jest program co przerabia ze slideshowów txt do welcome anim no io robisz sam jeden plik txt i masz screen saver
^
 
 
     
Piotrek 



Telefon: K750i
Operator: Heyah
Pomógł: 18 razy
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 1889
Skąd: Poznań
Wysłany: 2005-06-07, 07:03   

dobra a czy ktoś z tutaj obecnych już to zbudował?
_________________
Płodni.com - Płodzimy kuszące pomysły,
PrzerwaNaReklame.pl - poczytaj o najlepszych światowych kampaniach reklamowych.
^
  Skype
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2005-11-20, 14:19   

ja dokonałem prawie cudu - polutowałem kabelki (transformatorówką) od skrętki to płytki pod wyświetlaczem. Narazie jest szkoła i ocenki trzeba poprawić...za tydzień wyjazd do zakopanego na tydzień i po przyjeździe coś na pewno zrobię...

[ Dodano: 2005-11-20, 13:54 ]
Sorry za wykopanie trupa z przed wakacji :D ale zastanawia mnie czy ktoś ma zbudowany ten model...bo temat chyba nie wygasł...

Ja mam swój programik, ale jeszcze się nie dorobiłem wyświetlacza od 3310, dlatego nie wiem czy będzie działał, a ten co miałem od 3210 z elastomerem to sprzedałem :P

Jak ma ktoś działający moduł pod programik LCDinfo?? albo podobny?? bo wygrzebałem programik i widzę, że napisałem go pod taki sam interface jak LCDinfo - czyli powinien ruszyć bez żadnych zmian...
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-11-26, 13:27   

PRzenosze do dzialu elektronika
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Tuning nokii 7650 cewnik SW 1 2011-12-18, 18:51
Brak nowych postów zdjecie simlocka na nokii 6303c molo1985555 Simlock 1 2012-02-02, 16:37
Brak nowych postów [Kupię] Płyta główna do Nokii 3100 / ... Andrzej82 Bazar 1 2012-07-08, 07:13
Brak nowych postów Box do Nokii - Co i jak? 1496 Nokia 1 2012-08-27, 18:21
Brak nowych postów jak zacząć zabawe z softem w nokii 33... bastek156 NokiX 1 2014-02-25, 16:40