PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Prostownica mojej dziewczyny....


Prostownica mojej dziewczyny....

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Prostownica mojej dziewczyny....
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:41
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
  Wysłany: 2007-04-21, 11:28   Prostownica mojej dziewczyny....

Hej,
Jakiś czas temu zrobiłem swojej wybrance :D prezent, kupiłem jej prostownice.
Teraz leży jużu niej i jest zepsuta, wziołem ją do naprawy(prostownice)
Zajęło mi trochę rozebranie jej na części,ale już spoko udało się.
Prostownica ma problemy z LCD(jest lekko wylany, ale działa. może jakiś pasuje??)
A teraz do rzeczy: Prostownica się włącza(lcd się zapala) ale nie grzeje.....
Załączam fotki jakiegoś "opornika" który jest chyba zły(jest pęknięty)
Co zrobić? macie takie coś na sprzedaż :P






_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
AdSense


lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-04-21, 12:03   

To nie opornik .. :!: tylko kondensator :twisted: 47uF 400v .. poszukaj zamiennika :D jak się włącza to raczej bezpiecznik jest dobry .. ale dla pewności sprawdź go ..
^
 
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-04-21, 12:25   

lala166
takie coś :D
http://www.allegro.pl/ite...f_400v_nos.html
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-04-21, 14:22   

lala166 napisał/a:
47uF 400v
oj ktos sie nie zna na oznaczeniach...

to jest 47nF / 400V, dosc popularny
nie wiem czy to jest pekniecie bo na zdjeciu srednio widac... ale moze po prostu taki odlew? bo nie jestem przekonany ze to jego wina, raczej stawialbym na sterownik. Na poczatek radze sprawdzic ten kondensator
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-04-21, 18:48   

Domi, a miał byśtaki na zbyciu?? ( za jakieś nieduże $$ :P )

[ Dodano: 2007-04-21, 19:49 ]
Domi, on jest z dwóch stron popękany.. Nawet taki "wybrzuszony"


p.s to mój setny post na Pasji :)
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
Ostatnio zmieniony przez Piotrek 2007-04-22, 11:42, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
  Skype
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2007-04-22, 20:49   

że jest wybrzuszony to nie jest źle, ale pęknięcie hmmm, radziłbym iśc do elektronicznego i popytać się:) są to sprawy groszowe, więc nie zaszkodzi jeśli kupisz. Jeśli wymiana nie pomoże to potem można się dalej zastanawiać
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-04-22, 23:02   

bercik12345, tyle to sam wiem :P

[ Dodano: 2007-05-17, 01:42 ]
Kurde no nie mogę znaleść.. Ma ktoś na zbyciu taki sprawny??
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
rafal8916 
Nowicjusz


Telefon: SE K300i
Operator: Heyah
Dołączył: 10 Lis 2006
Posty: 14
Wysłany: 2007-05-23, 19:33   

Tu: http://www.tme.pl/katalog...aj=&idp=1możesz nabyć takie kondki. Możesz je spokojnie zastosować zamiast tego uszkodzonego.
^
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-05-23, 23:31   

rafal8916, ja chce od kogoś żeby to kosztowało grosze!! jakąś jedna sztuka i przesyłka za grosze..
Ma ktoś taki kondensator??
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-05-24, 00:00   

Uczeń, a do elektronicznego to niet?
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-05-24, 10:44   

Byłem już w 3 elektronicznych. W jednym nie ma i nie będzie, a w innych mówią "możemy przywieść paczkę" a paczka to 200 sztuk.. a po co mi 200??
----------------------------------------------------------------------------------------------
Nie radze robic tego ponownie ;)
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
Ostatnio zmieniony przez riger 2007-05-24, 16:10, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
  Skype
     
rafal8916 
Nowicjusz


Telefon: SE K300i
Operator: Heyah
Dołączył: 10 Lis 2006
Posty: 14
Wysłany: 2007-06-17, 10:45   

Domi napisał/a:
lala166 napisał/a:
47uF 400v
oj ktos sie nie zna na oznaczeniach...

to jest 47nF / 400V, dosc popularny
nie wiem czy to jest pekniecie bo na zdjeciu srednio widac... ale moze po prostu taki odlew? bo nie jestem przekonany ze to jego wina, raczej stawialbym na sterownik. Na poczatek radze sprawdzic ten kondensator


Popatrz dobrze na oznaczenia. Tam nie jest napisane 473 tylko 474 a więc nie jest to 47nF tylko 470nF (jak nie wierzysz to zobacz zdjęcia i sobie przelicz).

Co do kondka to mam taki, ale na 250V.
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 27
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-06-28, 23:59   

rafal8916 napisał/a:
Co do kondka to mam taki, ale na 250V.
powinien styknąć. Nie widać nigdzie, aby napięcie było prostowane, więc nie powinno przekroczyć 250V. Chyba, że czegoś nie widze.
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Czemu nie moge dodzwonic sie do dziew... sex0 Sprawy Techniczne 4 2008-07-29, 16:49
Brak nowych postów Przyklejony: Czy da się wygenerować kod na Simlock... EMEK Simlock 8 2008-09-18, 20:35
Brak nowych postów Phoenix nie wykrywa mojej noki dziurka94 BB5 7 2008-11-17, 19:24
Brak nowych postów Czy da się wygenerować kod na Simlock... jaras48 Kosz 2 2008-11-19, 21:59
Brak nowych postów Prezent dla dziewczyny - jaki prezent? lukaczmarek Co wybrać? 21 2010-09-06, 09:57