PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > prosty programator eepromu


prosty programator eepromu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » prosty programator eepromu
Przesunięty przez: Domi
2007-07-20, 00:45
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Kulfon 
Wie co mówi
Skazany_Na_Heyah



Telefon: nie mam
Operator: Heyah
Pomógł: 10 razy
Wiek: 33
Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 483
Skąd: Szamotuły
  Wysłany: 2005-01-25, 19:52   prosty programator eepromu

witam zrobiłem sobie programator eeprom ale nie wiem czy on działa a musiałbym zaprogramowac kosc 24lc64 tylko nie wiem czy on działa jak zweryfikowac jego działanie ?
nie widze aby w programie icprog była opcja eepromow 24lcxxx
_________________
http://img15.imgspot.com/...e1147689697.gif
^
 
 
     
AdSense


m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-01-30, 10:35   

Kulfon, pojecia nie mam czy to jest ok ale na twoim miejscu zrobil bym jdm :wink: a w icprog jest e2p nazywa sie dla atmel ( at24c256 ) dla innych ( M24C256 )
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Kulfon 
Wie co mówi
Skazany_Na_Heyah



Telefon: nie mam
Operator: Heyah
Pomógł: 10 razy
Wiek: 33
Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 483
Skąd: Szamotuły
Wysłany: 2005-01-30, 12:42   

m_arti21, no własnie nie mam potrzeby bo do pica to juz mam phonix/fuckprog :mrgreen: a poco miec dwa rozbudowane programatory, nie jestem pewien czy nie zrobiłem gdzies błedu bo mi sie cos miernik skopał :( ah te za 15 pln :|
Cytat:
icprog jest e2p nazywa sie dla atmel ( at24c256 ) dla innych ( M24C256 )
czyli dla eepromów zazanczamy te opcje ? :mrgreen:
_________________
http://img15.imgspot.com/...e1147689697.gif
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-01-30, 17:22   

Kulfon, dokladnie :wink: to sa wlasnie eepromy :wink:
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Kulfon 
Wie co mówi
Skazany_Na_Heyah



Telefon: nie mam
Operator: Heyah
Pomógł: 10 razy
Wiek: 33
Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 483
Skąd: Szamotuły
Wysłany: 2005-02-01, 20:31   

hmm wydaje mi sie ze rpgoramator jest ok a co jest z tym programatorem jtz złozyłes go moze bo ja sie z nim nie moge połapac z na zdjeciech widac ze proramuje bardzo duzo tylko tamte schematy są jakies zawiłe tzn kilka i nie wiem co do czego moze jakies objasnienie ? :mrgreen:
_________________
http://img15.imgspot.com/...e1147689697.gif
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-02-02, 15:37   

Kulfon, jtz nie skladalem ale ponoc dziala a te sporo schematow to jest jedna plytka sterujaca i podlancza sie przez kabel do niej inne plytki i tyle ( takie przejsciowki ) :wink:
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Kulfon 
Wie co mówi
Skazany_Na_Heyah



Telefon: nie mam
Operator: Heyah
Pomógł: 10 razy
Wiek: 33
Dołączył: 13 Sie 2004
Posty: 483
Skąd: Szamotuły
Wysłany: 2005-02-03, 10:39   

dajmy na to jesli mam phoenix/fuck prog to wystarczy do pica od prodigy i jdm do eeproma ?
_________________
http://img15.imgspot.com/...e1147689697.gif
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-02-03, 14:06   

Kulfon, co do phoenix to jezeli masz podstawke pod takiego procka to zaprogramujesz a jezeli nie to mozna zrobic przejsciowke a ja robilem e2p jdm-em i pica tez jdm-em z przejsciowka wlasnej roboty :D
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Obsługa EEPROMu przez NokiXa yak NokiX 8 2005-07-03, 09:46
Brak nowych postów Szukam eepromu do siemensa a65 adamingo BenQ-Siemens 9 2005-12-31, 00:52
Brak nowych postów Jakie sa adresy do eepromu N3410??? P... -=TOMA=- [DCT3] Modyfikacje HW i SW 5 2006-01-12, 20:43
Brak nowych postów prosty wzmacniacz y37 Elektronika i inne 7 2006-04-03, 15:50
Brak nowych postów Potrzebuje prosty skrypcik... logos2000 Programowanie 1 2006-07-30, 19:40