PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > PS2 nie dziala naped


PS2 nie dziala naped

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » PS2 nie dziala naped
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
chocko
Nowicjusz


Telefon: 880117620
Operator: Heyah
Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-12-13, 23:30   PS2 nie dziala naped

Witam

Mam pytanko typu upadla mi konsola na podloge i nie dziala wogule naped laser nawet nie drgnie czy da sie to naprawic w domu i co to moze byc za przyczyna Prosze o pomoc.

WESOLYCH SIWAT !!
^
 
     
AdSense


GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 27
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-12-14, 12:56   

Możliwe że tylko się taśma albo coś rozłączyło a to chyba jesteś w stanie zrobić w domowych warunkach przy pomocy śrubokręta i odrobiny zręczności :P
^
 
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-12-14, 13:16   

ps/2 jest tak zrobione, ze jesli nie rozpadlo sie na czesci, to tasma nie mogla sie odpiac. Podejrzewam, ze naped, lub plyta glowna bedzie do wymiany. Tam sa duze procki, malo ktory serwis ma sprzet zeby takowe chociazby wygrzac.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
chocko
Nowicjusz


Telefon: 880117620
Operator: Heyah
Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-12-14, 15:56   

EMEK napisał/a:
ps/2 jest tak zrobione, ze jesli nie rozpadlo sie na czesci, to tasma nie mogla sie odpiac. Podejrzewam, ze naped, lub plyta glowna bedzie do wymiany. Tam sa duze procki, malo ktory serwis ma sprzet zeby takowe chociazby wygrzac.


Witam!

Przypuszczam ze to nie plyta glowna poniewasz do systemu moge wejsc i do konfiguracji nie dziala tylko ta czesc napedu razem z laserem.

Dziekuje
^
 
     
lukaala 
Nowicjusz


Telefon: SE K850
Operator: Era
Wiek: 65
Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 2
Skąd: Poland
Wysłany: 2008-12-14, 17:18   

Witam
Mogła pęknąć płytka napędu, mógł też urwać się czytnik, ponieważ wisi on na taśmach o średnicy włosa.Takie usterki trzeba zdiagnozować.Nieunikniona jest rozbiórka napędu.Mnie osobiście udało się raz naprawić zerwane taśmy z pozytywnym skutkiem, ale miałem dużo szczęścia.
Pozdrawiam
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: