PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Raz jeszcze prodigy i wsad PICA


Raz jeszcze prodigy i wsad PICA

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Raz jeszcze prodigy i wsad PICA
Przesunięty przez: Domi
2007-07-20, 00:42
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
KrystianPoland 
Nowicjusz


Telefon: SAMs E 250
Operator: Plus
Dołączył: 04 Wrz 2006
Posty: 7
Skąd: Mazury
Wysłany: 2007-04-15, 10:23   Raz jeszcze prodigy i wsad PICA

Mam problem z zaprogramowaniem pica 18f452.Wkladam soft 2.40 do IcProga do Jdm-a ładuje i po zładowaniu wyskakuje mi coś takiego:


Po zrestartowaniu i użyciu opcji Erase All (kasuj zawartość układu) mam coś takiego:


Czyli niby wszytsko ok.Ale jak klikne w opcjach na Blank Check to po sprawdzeniu mam coś takiego:


Czyli wg mnie układ nie zostaje wyczyszczony a może ma jakies zabezpieczenia przed wykasowaniem?Tak samo sytuacja przedstawia sie w programie WinPC



Powiem ze robie to wszystko na programatorze fabrycznym i o błedach w ustawieniach programatora nie może byc mowy .byc moze coś żle robie w ustawieniach pragramu? Czy ktos mial podobne problemy?

Uzasilania daje 12V kombinowałem z róznymi napieciami ale bez skutku.

aha i jeszcze jedna sprawa .jak klikne na Read All to mam cos takiego:



Niby uklad zapisany niby nie.Kto wie o co tu chodzi?
^
 
 
     
AdSense


m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2007-04-15, 11:32   

KrystianPoland, zmien delay na 10
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
KrystianPoland 
Nowicjusz


Telefon: SAMs E 250
Operator: Plus
Dołączył: 04 Wrz 2006
Posty: 7
Skąd: Mazury
Wysłany: 2007-04-15, 15:29   

zmienilem delay-dalej to samo.Moze jakie zle ustawienia programu?Robie tak krok po kroku:

1.Ładuje program hex z Open file

2.Potem Setting-Hardware i wybieram typ programatara



3.Potem Hardware Check i wszystko jest ok



4.Na koncu Program All i wyskakuje ten bląd 0000h

moze moj wsad jest zly 2.40? podeslijcie 2.41 bo ten link na pasji nie dziala
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2007-04-15, 15:49   

Mi się wydaje ze masz coś z programatorem, sprawdź może diodę zenera albo czy nie masz zimnych lutów.
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
KrystianPoland 
Nowicjusz


Telefon: SAMs E 250
Operator: Plus
Dołączył: 04 Wrz 2006
Posty: 7
Skąd: Mazury
Wysłany: 2007-04-15, 15:50   

programator jest kupny i sprawny.Sprawdzalem na innych trybach i jest ok.
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2007-04-15, 19:18   

KrystianPoland, duzo zalezy czy masz to na długim kablu czy prosto do coma...
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
KrystianPoland 
Nowicjusz


Telefon: SAMs E 250
Operator: Plus
Dołączył: 04 Wrz 2006
Posty: 7
Skąd: Mazury
Wysłany: 2007-04-15, 19:24   

no kabel ma ponad 1 metr.Ale programator w innych trybach chodzi ok.Ja chyba raczej postawie na uszkodzony uklad pica.Chodz ICprog w ogole tego nie pokazuje
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2007-04-15, 19:28   

KrystianPoland, to jest wina kabla... podlacz prosto pod coma..
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
KrystianPoland 
Nowicjusz


Telefon: SAMs E 250
Operator: Plus
Dołączył: 04 Wrz 2006
Posty: 7
Skąd: Mazury
Wysłany: 2007-04-15, 21:48   

jutro kupie krotki kabel i dam znac czy poszlo bo programator ma taką konsrtukcje ze u siebie nie moge go podlaczyc bezposrednio do kompa

[ Dodano: 2007-04-21, 19:35 ]
skrócilem kabel do dlugości ok.30 cm.Dalej to samo
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Odzyskanie danych raz jeszcze... Domi DCT-4 0 2008-08-13, 23:05
Brak nowych postów czego jeszcze pasjonaci...? :-) LadyMakbet PasjaPUB 10 2008-09-12, 13:39
Brak nowych postów Mowa polska być trudna a pisownia jes... 85pinki Kosz 1 2009-10-27, 15:08
Brak nowych postów 9300 simlock i jeszcze 2 pytania pirat DCT-4 3 2010-01-26, 21:12
Brak nowych postów Prodigy box -kontynuacja _Brutus Elektronika i inne 4 2011-12-22, 12:03