PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Schemat przerobki JDM'a aby zaprogramowac PIC 18F452...


Schemat przerobki JDM'a aby zaprogramowac PIC 18F452...

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Schemat przerobki JDM'a aby zaprogramowac PIC 18F452...
Przesunięty przez: Domi
2007-07-20, 00:44
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-12-20, 13:57   Schemat przerobki JDM'a aby zaprogramowac PIC 18F452...

Cze!
Jak w temacie, potrzebuje albo schematu przerobki JDM'a albo schematu przerobki podstawki...
To raczej tyczy sie m_artiego bo on juz skaldal taki dinks to programowania tego PIC'a pod prodigy :)
^
 
 
     
AdSense


m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-12-21, 15:54   

Znalazlem pdf'a z ktorego ja robilem
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-12-21, 16:01   

heh, zdaje mi sie ze widzialem juz takie cos na elektrodie ale dzieki
BTW. nie wiesz opornik o jakiej wartosci wstawic w to miejsce R1 na schemacie?
^
 
 
 
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-12-24, 22:33   

MAsz tu wyprowadzenia z podstawki 16 nozkowej na 18 nozkowa

PIC16F84 -------------------------> PIC18F452
Pin 4 ------------------------------->in 1 --------- MCLR
Pin 5 ------------------------------->in 12, 31 ----- GND
Pin 14 ------------------------------->in 11, 32 ----- VCC
Pin 12 ------------------------------->in 39 --------- RB6
Pin 13 ------------------------------->in 40 --------- RB7
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-12-24, 22:36   

Dzieki master. mozesz lock'nac. BTW. chyba chciales napisac z podstawki 18 nozkowej na 40 nozkowa :p
^
 
 
 
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-12-24, 22:53   

dokaldnie ;)

chodizlo mi z PIC 16 na PIC 18 ;)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-12-25, 09:45   

MasterJapko, ale chyba zapomniales o oporniku :] a tak wogole to przeciez ten schemat co dalem dokladnie wszystko pokazuje :]
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
 
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2005-12-25, 10:23   

No fak jest tam jakis oporonik.. ALe ogolnie nic mnie on nie interesuje bo mam Programator Willema ze wszytkim przytstawkami potrzebnymi na LPT i zaprogramowanie to doslowanie chwala moment ;P

I wcale sie nie chwale :D
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-12-25, 13:04   

no dobra, to powiedz jakie napiecie ma byc na tmatej nozce to juz opornik sobie dobiore...
^
 
 
 
tadek26 
Nowicjusz


Telefon: 692741256
Operator: Era
Dołączył: 28 Sty 2005
Posty: 2
Skąd: Łomza
Wysłany: 2005-12-29, 15:38   co z tym

... opornikiem.
Wiadomo coś wiecej i czy to bardzo istotne ???
_________________
brak
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-12-29, 17:55   

Daj jakis 1k i bedzie dobrze.
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-12-29, 18:06   

to chyba mialo byc 10k
^
 
 
     
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2006-03-03, 20:26   

nie 10 tylko 15k na 10 niechciał mi programować dałem 15 wszystko ok.
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-03-03, 20:33   

To zes trupa odkopal <lol2>. Niech ktos locknie ten temat, a tam ma byc opornik 10k <lol2>. Wogole to mam JDM'a v.3 i nie potrzebuje zadnych przejsciowek ;p
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-03, 23:56   

lock
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Potrzebny schemat adam1993 HW 5 2008-08-12, 14:13
Brak nowych postów schemat lg kp202 jasiu67 Elektronika i inne 1 2009-01-14, 15:17
Brak nowych postów Poszukuje schemat do sony ericsson W880i kuba2102 Sony Ericsson 4 2009-06-12, 19:23
Brak nowych postów HUAWEI e220 potrzebuje schemat mimor555 Inni Producenci 1 2009-06-16, 00:09
Brak nowych postów Kable UFC Pourywane kabelki, potrzebn... kuba2102 DCT-4 7 2009-06-26, 13:04