PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Serwisowanie w Erze?


Serwisowanie w Erze?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Serwisowanie w Erze?
Przesunięty przez: Domi
2007-07-20, 00:41
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bacanski 
Nowicjusz


Telefon: 5300
Operator: Era
Dołączył: 07 Sie 2005
Posty: 5
Skąd: Żmigród
Wysłany: 2007-07-01, 22:38   Serwisowanie w Erze?

Nie wiem w jaki dzial to wsadzc, wiec ewentualnie prosze moderatorow o przeniesienie do odpowiedniego dzialu... ;)

Kiedys slyszalem, ze jest taka opcja, ze jak tel ma jakies wady to mozna go nie naprawiac tylko wymienic na nowy...
czy to jest prawda?
^
 
     
AdSense


logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-07-01, 23:03   

bacanski, jezeli po 3 naprawach nadal nie dziala to powinni wymienic, innej opcji nie slyszalem...
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2007-07-02, 17:45   

wszystkoi zależy od producenta - dwa przykłady:

- siemens - po 4 ISTOTNYCH naprawach wymiana telefonu

- nokia - praktycznie nigdy - u nich wszystko się da naprawić :D nawet po kilkanaście razy serwis ;]
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2007-07-02, 18:12   

Cytat:
- siemens - po 4 ISTOTNYCH naprawach wymiana telefonu

No właśnie jak to jest w końcu z Siemensem?
Telefony są nadal objęte gwarancja które posiadają? Bo w końcu Siemensa jako producenta telefonów juz nie ma...
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-07-02, 19:06   

pirat napisał/a:
nokia - praktycznie nigdy
no nie do konca ;p;p ale zdradzic nic nie moge bo wzrost wymian bedzie o xxx % ;d;d;d

mdawidm napisał/a:
No właśnie jak to jest w końcu z Siemensem?
Telefony są nadal objęte gwarancja które posiadają?
nie - siemens olal uzytkownikow i zaden telefon siemensa nie jest juz naprawiany na gwarancji bo producent (siemens) za to nie zaplaci
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-07-02, 22:34   

tranceman napisał/a:
nie - siemens olal uzytkownikow i zaden telefon siemensa nie jest juz naprawiany na gwarancji bo producent (siemens) za to nie zaplaci


dziewne bo tydzień temu matka dziewczyny oddała c75. Wymienili jej płyte, odrazu ..
^
 
 
     
bacanski 
Nowicjusz


Telefon: 5300
Operator: Era
Dołączył: 07 Sie 2005
Posty: 5
Skąd: Żmigród
Wysłany: 2007-07-03, 23:18   

ogolnie z tego co czytalem to w prawach konsumenta jest zapisane, ze konsument ma prawo do bezplatnej naprawy towaru na koszt sprzedawcy lub wymiany na nowy...
pozniej za jakies tam rzeczy moze nawet dojsc do odstapienia od umowy...
_________________
fotograf- grafik...
www.generalstudio.pl
www.bacanski.generalstudio.pl
www.fotoarts.pl
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-07-05, 14:22   

sagemy wymieniają zawsze (jeśli usterka HW) tych telefonów po prostu nie da się naprawić
A jeszcze, czy każdy producent daje nową gwarancje na wymieniony telefon?
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-07-05, 22:01   

Reich, kazdy - bo gwarancja jest na dany telefon a nie na klienta ;d;d
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2007-08-13, 01:13   

tranceman, z siemensami zle mowisz. Kilka firm, nawet w polsce dostalo kase na naprawe serwisowa siemensow. W szczecienie np R&R z pocztowej siemensy robi.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów 3310 na plusie, erze dzwoni a na oran... superbeny666 DCT-3 5 2006-01-10, 23:08
Brak nowych postów Serwisowanie fonow pawlored HW 5 2008-05-15, 21:15
Brak nowych postów IPhone w Erze - ceny sundance_kid PasjaPUB 4 2008-08-07, 20:05
Brak nowych postów ile potrwa serwisowanie , jeśli to so... adhd LG 2 2009-04-16, 18:25
Brak nowych postów Problem ze zdjęciem Simlock-a na Huaw... goffero Internet 4 2010-03-13, 19:24