PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Szukam Prodigy Schemat PCB


Szukam Prodigy Schemat PCB

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Szukam Prodigy Schemat PCB
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:42
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
lopi 
Nowicjusz


Telefon: N95 8GB
Operator: o2
Wiek: 30
Dołączył: 16 Wrz 2006
Posty: 16
Skąd: Okolice Torunia
Wysłany: 2006-12-03, 12:56   Szukam Prodigy Schemat PCB

Witam

Wiem ,że schematów Prodigy na forum jest masa ale mi chodzi o schematy i PCB do
Prodigy Box'a ale takich co maja Diody RX , Zasilanie boxa , zasilanie Tela czy tez nawet 2 wyjscia RJ-45 bo i takie boxy Prodigy widzialem .

Pozdrawiam
^
 
 
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-12-03, 13:39   

lopi napisał/a:
Prodigy Box'a ale takich co maja Diody RX , Zasilanie boxa , zasilanie Tela
No a co za problem zrobić mały układ na tranzystorku i podłączyć się pod linie która chcesz śledzić?



Pole czujka łączysz np z Tx i już masz. wszystko zamknie ci się poniżej 1 zł.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
korneliuszo 
Użytkownik


Telefon: 3330+5510
Operator: Orange
Dołączył: 01 Maj 2006
Posty: 100
Wysłany: 2006-12-03, 13:40   

Jak masz schemat to ci mogę zaprojektować płytkę.
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-03, 13:49   

EMEK, to nie bedzie przypadkiem swiecic kiedy linia nie bedzie uzywana? (sterowanie masa)
wiem sa 2 typu tranzystorow ale jakos tak mi to wyglada ;]
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-12-03, 13:52   

logos2000, To jest tranzystorek NPN działa, kiedy na bazę podany jest stan wysoki. <tak w najwiekszym uproszczeniu> A baza jest podłączona do "czujki" wiec jest raczej ok. Gdyby strzałka w tranzystorze była odwrotnie skierowana to miałbyć rację.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-03, 14:06   

a co za roznica czy tak czy tak - wazne zeby sygnalizowalo ze cos sie dzieje
w JAFie diody RX, TX swieca caly czas w stanie "idle" natomiast mrugaja poczas flashowania
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
lopi 
Nowicjusz


Telefon: N95 8GB
Operator: o2
Wiek: 30
Dołączył: 16 Wrz 2006
Posty: 16
Skąd: Okolice Torunia
Wysłany: 2006-12-03, 20:37   

korneliuszo wlasnie w tym problem ze nie posiadam schematu.

@EMEK Ja wlasnie nie wiem jakie sciezki mam sledzić :???:
^
 
 
     
korneliuszo 
Użytkownik


Telefon: 3330+5510
Operator: Orange
Dołączył: 01 Maj 2006
Posty: 100
Wysłany: 2006-12-03, 21:10   

Zwykle podgląda się TX i Rx
^
 
 
     
lopi 
Nowicjusz


Telefon: N95 8GB
Operator: o2
Wiek: 30
Dołączył: 16 Wrz 2006
Posty: 16
Skąd: Okolice Torunia
Wysłany: 2006-12-03, 21:30   

No tak ale jak to dokladnie zrobić i gdzie znajduja sie te sciezki TX i RX ?? Moze masz schemat PCB tego z tymi sciezkami i wogule ?
^
 
 
     
korneliuszo 
Użytkownik


Telefon: 3330+5510
Operator: Orange
Dołączył: 01 Maj 2006
Posty: 100
Wysłany: 2006-12-03, 21:55   

Na schemacie przy wtyczce pisze (na tym co jest na pasji).
^
 
 
     
lopi 
Nowicjusz


Telefon: N95 8GB
Operator: o2
Wiek: 30
Dołączył: 16 Wrz 2006
Posty: 16
Skąd: Okolice Torunia
Wysłany: 2006-12-03, 21:58   

Znalazlem dosc ciekawy schemat czy jest ktoś w stanie zrobić z niego schemat PCB ?

http://www.geocities.com/all_for_nokia/
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-03, 23:17   

przeciez rysunek plytki masz w tych tematach!
http://forum.pasjagsm.pl/tematy32/7499.htm
http://forum.pasjagsm.pl/tematy32/1354.htm
schemat jest wszedzie ten sam tylko moze nie taki sam (inaczej narysowany)
jak chcesz miec diodki to po prostu podlacz do odpowiednich sciezek takie uklady jak Ci EMEK pokazal!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
lopi 
Nowicjusz


Telefon: N95 8GB
Operator: o2
Wiek: 30
Dołączył: 16 Wrz 2006
Posty: 16
Skąd: Okolice Torunia
Wysłany: 2006-12-04, 20:14   

Masz racje ale tam jest zasilanie na USB a to różnica wiec potrzebuje ja schematu gdzie sa juz zrobione te sciezki z diodami.
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-04, 20:33   

lopi napisał/a:
tam jest zasilanie na USB
ze co?
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
lopi 
Nowicjusz


Telefon: N95 8GB
Operator: o2
Wiek: 30
Dołączył: 16 Wrz 2006
Posty: 16
Skąd: Okolice Torunia
Wysłany: 2006-12-05, 19:49   

No w tym, schemacie co ja pokazalem jest gniazdo zasilajace na USB czyli w prodigy tym czerpie prad z zniazda USB w PC a nie z osobnego zasilacza.
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Szukam Wiatrówki logos2000 Co wybrać? 7 2009-06-26, 19:18
Brak nowych postów firmware do E50 szukam działającego wasiesto BB5 2 2009-09-23, 00:41
Brak nowych postów Szukam konkretnego telefonu. Proszę o... largo7_1992 Co wybrać? 2 2011-01-10, 19:13
Brak nowych postów Szukam dobrego high-end'owego telefonu Palooon Co wybrać? 0 2011-07-10, 08:09
Brak nowych postów Prodigy box -kontynuacja _Brutus Elektronika i inne 4 2011-12-22, 12:03