PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Szukam Prodigy Schemat PCB


Szukam Prodigy Schemat PCB

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Szukam Prodigy Schemat PCB
Przesunięty przez: Domi
2007-07-20, 00:42
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-05, 21:52   

lopi, zasilanie powinno byc z zasilacza 6-9V min 500mAh bo zwykle USB ma za mala wydajnosc i nie chce sie flashowac
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-12-05, 22:06   

lopi, Prodigy "zjada" z tego co ja wiem powyżej 500mA prądu, wiec USB nie jest w stanie tego zasilić
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-05, 23:15   

A można dać 5 wolt i troszkę więcej mAh?? Bo takto z wtyczki do hdd można by było zasilić.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-05, 23:20   

seba123, spoko, na zasilaczu z kompa nie ma duzego spadku napiecia wiec nie powinno byc problemu
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-05, 23:22   

Domi, po prostu mam zbyt duzo zasilaczy ładowarek itd. no i po prostu brakuje mi gniazdek. Ale oczywiście podpiąć do 5v nie do 12 tak?
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
lopi 
Nowicjusz


Telefon: N95 8GB
Operator: o2
Wiek: 30
Dołączył: 16 Wrz 2006
Posty: 16
Skąd: Okolice Torunia
Wysłany: 2006-12-06, 13:22   

Owszem zgadzam sie z wami ale jesli by sie na schemacie usunelo diode prostownicza a zamiast tego zworek wstawić i na USB moze da sie wtedy mi sie tak wydaje ??

Wkoncu Orginalne prodigy ma zasilanie na USB

[ Dodano: 2006-12-09, 01:42 ]
A wiec jak bedzie z tym zasilaniem z USB ?? Wkońcu orginalne prodigy czerpie zasilanie z portu USB ??
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-12-16, 15:55   

lopi napisał/a:
ale jesli by sie na schemacie usunelo diode prostownicza a zamiast tego zworek wstawić
To wtedy usuwasz zabezpieczenie przed złą polaryzacją zasilacza. Zyskujesz jakieś 0.7V Co i tak nic nie da, bo dalsze układy obniżają je do niższych napiec
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Szukam Wiatrówki logos2000 Co wybrać? 7 2009-06-26, 20:18
Brak nowych postów firmware do E50 szukam działającego wasiesto BB5 2 2009-09-23, 01:41
Brak nowych postów Szukam konkretnego telefonu. Proszę o... largo7_1992 Co wybrać? 2 2011-01-10, 19:13
Brak nowych postów Szukam dobrego high-end'owego telefonu Palooon Co wybrać? 0 2011-07-10, 09:09
Brak nowych postów Prodigy box -kontynuacja _Brutus Elektronika i inne 4 2011-12-22, 12:03