PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > unexpected exception: box_auth_error: 1111


unexpected exception: box_auth_error: 1111

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » unexpected exception: box_auth_error: 1111
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:41
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
o-o0o-o 
Nowicjusz



Telefon: P1i, k800i
Operator: Plus
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 32
Skąd: Włoszczowa
  Wysłany: 2007-04-22, 16:15   unexpected exception: box_auth_error: 1111

Witam
Problem polega na tym, że mam Tornado (ten niebieski z allegro) z hwk trialem. Gdy instaluje jakies starsze oprogramowanie np: UFS Suite Setup v3.00.000 to wszystko jest niby ok a przy nowszych wersjach np UFS Suite Setup v3.04.000 przy probie połączenia z boxem wywala mi blad: unexpected exception: box_auth_error: 1111. Co to za blad?? Czy chodzi tu o aktualizacje boxa??

I druga sprawa. Otoz w UFS_DCTxBB5 zakladka bb5 nie jest aktywna. Czemu sie tak dzieje?? Sory za moze glupie pytania ale dopiero to cudo kupilem. Pozdr
_________________
Life's a bitch, only strong survive!!!
^
 
 
     
AdSense


m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2007-04-22, 17:27   

a jaka wersja triala ? dziala ona z 3.04 ?
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-04-22, 17:30   

chyba nie działa skoro wyskakuje błąd autoryzacji boxa i chyba hwk poszedł się walić po odpaleniu na tej wersji ufs_suite. :( Poszukaj posta wntl z lekarstwem na tą delegliwość, ale nie wiem czy już nie za późno.
^
 
     
o-o0o-o 
Nowicjusz



Telefon: P1i, k800i
Operator: Plus
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 32
Skąd: Włoszczowa
Wysłany: 2007-04-22, 17:48   

triala?? Chyba 3.03. Tzn ze przez zainstalowanie suita uwalilem hwk?? Jak to mozliwe??

Na samym poczatku zainstalowalem v3.00.000 i chulalo wszystko poza bb5, pozniej zainstalowalem te najnowsza v3.04.000 i nakladke do wersji v3.04.002. No i za kazdym razem ten blad wywalalo. Odinstalowalem i wrocilem dov3.00.000 i znow wszystko dziala poza bb5. Gdyby hwk byl uwalony to chyba UFS_KZF tez by nie mial aktywnych modeli a prawie wszystkie sa poza 4 bodajze. Po polaczeniu z boxem UFS_KZF wywala mi:

UFxBoot V2.2 (c) SarasSoft 2003. Id: 62 CF 1
UFS_USB V2.6 (c) SarasSoft 2005. S/n: 75374
HID: 287B223A0027001B
HWK: A1.04-PRO1
Licence: True

Box wykrywa uwalonego hwk??



Znalazlem cos takiego:

http://www.elektroda.pl/r...7bd749c561e2260

Karwos pisze zeby sprawdzic sterowniki. Okazalo sie ze mam bardzooooo stare. Zainstalowalem te z katalogu suita no i bb5 chula. Zainstaluje najnowsza wersje suita i zobacze

[ Dodano: 2007-04-22, 20:20 ]
Zainstalowalem v3.04.002 i to samo. Dochodzi komunikat zebu uzyc update toola
_________________
Life's a bitch, only strong survive!!!
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2007-04-22, 19:43   

o-o0o-o, nie ruszaj 3.04 z trailem bo uwalisz !
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
o-o0o-o 
Nowicjusz



Telefon: P1i, k800i
Operator: Plus
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 32
Skąd: Włoszczowa
Wysłany: 2007-04-22, 20:02   

Zainstalowalem dalem conect i znow komunikat o bledzie. To odinstalowalem i wrocilem do 3.00. Powiedzcie mi jak rozpoznac uwalonego triala?? Suite go wykryje?? Na 3.04 dawalem tylko conect, nic poza tym. Mozna tak go uwalic??
_________________
Life's a bitch, only strong survive!!!
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-04-22, 20:20   

użyj http://www.schwantz-i.org/nokia/ufs.zip
i nie używaj ufssuite 3.04 tylko 3.03
^
 
     
o-o0o-o 
Nowicjusz



Telefon: P1i, k800i
Operator: Plus
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 32
Skąd: Włoszczowa
Wysłany: 2007-04-22, 20:32   

Xury podaj haslo do zipa jak mozesz. Co to wogole za prog?? Cos do upgradowania chyba?? Boxa czy hwk??
_________________
Life's a bitch, only strong survive!!!
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2007-04-22, 20:59   

o-o0o-o, hasło to: i-ztnawhcs
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-04-22, 20:59   

upss sory zxapomniałem.
Hasło to : i-ztnawhcs

to jest updater hwk do wersji 3.03
^
 
     
o-o0o-o 
Nowicjusz



Telefon: P1i, k800i
Operator: Plus
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 32
Skąd: Włoszczowa
Wysłany: 2007-04-22, 21:11   

Nie dziala mi ten updater. Wyskakuje mi alert z brakiem biblioteki ftd2xx.dll. Jak kupowalem boxa razem z hwk (uzywka) to gosc mi napisal ze przystawka jest 3.03. Sciagnac suita 3.03 i sprobowac??
_________________
Life's a bitch, only strong survive!!!
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2007-04-22, 21:13   

może wrzuć tą biblioteke do folderu z updaterem ?
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
o-o0o-o 
Nowicjusz



Telefon: P1i, k800i
Operator: Plus
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 32
Skąd: Włoszczowa
Wysłany: 2007-04-22, 21:16   

Nie mam jej wogole na dysku. A da sie jakos sprawdzic wersje hwk?? Skoro jest 3.03 to po co ryzykowac uwalenie updaterem
_________________
Life's a bitch, only strong survive!!!
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-04-22, 21:18   

o-o0o-o napisał/a:
Nie mam jej wogole na dysku

google nie gryzą

[ Dodano: 2007-04-22, 22:20 ]
http://www.sidena.com/download/FTD2XX.dll
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
o-o0o-o 
Nowicjusz



Telefon: P1i, k800i
Operator: Plus
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 32
Skąd: Włoszczowa
Wysłany: 2007-04-22, 21:20   

Wiem ze nie ale niestety nie znalazlem. No ale czy wogole jes sens updatowac skoro to jest 3.03? Probowac tego suita 3.03 czy ten tez niesie ze soba jakies niebezpieczenstwa??
_________________
Life's a bitch, only strong survive!!!
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: