PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Wzmacniacz audio zasilany z baterii od 3310


Wzmacniacz audio zasilany z baterii od 3310

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Wzmacniacz audio zasilany z baterii od 3310
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:43
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-05-14, 21:55   Wzmacniacz audio zasilany z baterii od 3310

Cześć

Co nieco w necie poszukałem ze skutkiem marnym.
Posiada ktoś może schemacik takiego czegos, najlepiej stereo. Preferuje taki, składający się z małej liczby elementów, ma wejść w 5510.
Nie musi mieć mega pasma przenoszenia itd, ma w polaczeniu z glosnikiem polifonicznym działać.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
AdSense


grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-05-14, 23:42   

poszukaj czegoś na jednym tranzystorze....albo na dwóch, jak chcesz stereo :P są takie, nie wiem jaką da to jakość i głośność, ale może w układzie Darlingtona to by nawet można było ostro wysterować taki głośniczek...
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-05-15, 05:29   

najlepszy by był jakis seryjnie scalony, zeby do niego dolutować z 3 elementy i po pracy...
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-05-15, 12:01   

najprostsze wzmacniacze to idzie oprzeć o :AN7117 - mono - zailany od 2V w góre
TDA7053 - Stereo - zasilany od 3V w góre
na LM'ie byłoby najprościej (najmniej zewnętrznych części), ale one chodza od 4V a w telefonie mamy tylko max 3,6V :/

Nie wiem gdzie Ty to upchniesz w komórce..nawet w wersji SMD....

(jak chcesz poskładać to bazuj na datasheet'ach...)
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
eMTi3 
Nowicjusz



Telefon: NOKiA 2600
Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 18 Cze 2004
Posty: 7
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2006-05-15, 14:07   

Dobrym wyjsciem jest TDA7050 2X0,07W napiecie od 1,6 do 6v do działającego wzmacniacza potrzebne są 2 elemnty scalak i opornik

oto schemat http://www.elektroda.net/...0%202X0,07W.gif
_________________
Pozdrawiam eMTi3

Kontaktus :1357044
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-05-15, 15:26   

w 5510 jest troche miesca ale nie az tyle... chbya ze by caly uklad porozkladac po komorce
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-05-15, 16:01   

al jakby ktoś dzwonił to byśmy słyszeli "patataj" w głośniku
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-05-15, 19:35   

grzesiek1711 napisał/a:
TDA7053 - Stereo - zasilany od 3V w góre
dzięki już wiem, czego dokładniej szukać.

grzesiek1711 napisał/a:
Nie wiem gdzie Ty to upchniesz w komórce..nawet w wersji SMD....
logos2000 napisał/a:
w 5510 jest troche miesca ale nie az tyle... chbya ze by caly uklad porozkladac po komorce
Miejsca wystarczy, co do tego jestem pewien

grzesiek1711 napisał/a:
(jak chcesz poskładać to bazuj na datasheet'ach...)
Moge prosić o wyjaśnienie o co chodzi? <to bedzie mój pierwszy wzmacniacz>

eMTi3 napisał/a:
Dobrym wyjsciem jest TDA7050 2X0,07W napiecie od 1,6 do 6v do działającego wzmacniacza potrzebne są 2 elemnty scalak i opornik
Zastanawiam się czy ta moc wystarczy... Chciałbym aby było słychać jak porządną polifonie, głośność jak max w 6230.

bercik12345 napisał/a:
al jakby ktoś dzwonił to byśmy słyszeli "patataj" w głośniku
No niestety, ale chyba jakoś to zjawisko ograniczę.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
eMTi3 
Nowicjusz



Telefon: NOKiA 2600
Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 18 Cze 2004
Posty: 7
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2006-05-16, 18:28   

EMEK napisał/a:
eMTi3 napisał/a:
Dobrym wyjsciem jest TDA7050 2X0,07W napiecie od 1,6 do 6v do działającego wzmacniacza potrzebne są 2 elemnty scalak i opornik
Zastanawiam się czy ta moc wystarczy... Chciałbym aby było słychać jak porządną polifonie, głośność jak max w 6230.


ten wzmak spalił głosnik w sx1... kolega podłączył go do sx1 i bawił sie mp3 i dal chyba na max to go spalił.... a jak było tak prawie pół to grało baardzo głosno
_________________
Pozdrawiam eMTi3

Kontaktus :1357044
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-05-16, 20:56   

eMTi3, Wielkie dzięki, wszystko wiem...
No to czas na coś w zamian.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 108
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-05-16, 22:08   

EMEK, ognie to widze ze zeby tu cos wsadzic bys musil pociac korpus itd itp a po drugie gdzie znjadizesz malutki glosczek no 2 w wesmy na to ;-/
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-05-17, 12:58   

ja gdzieś kiedyś widziałem u siebie w szafie głośniczek o średnicy ok 3 cm i grubości jakieś 3 mm i miał 1,5 wata:D
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-05-17, 21:12   

y37 napisał/a:
ognie to widze ze zeby tu cos wsadzic bys musil pociac korpus itd itp a po drugie gdzie znjadizesz malutki glosczek no 2 w wesmy na to ;-/


Głośnik wejdzie, w 5510 jest miejsca miedzy bateria i tylną obudową... sprawdzałem. Teraz szukam dobrego głośnika polifonicznego, ale juz założyłem temat w modyfikacjach hw sw.
Niekoniecznie 2W ale zauważ jak niektóre telefoy głośno grają. Nawet taka 6610 na radiu.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: