PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Wzmacniacz Samochodowy Alphard i tryb awaryjny


Wzmacniacz Samochodowy Alphard i tryb awaryjny

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » Wzmacniacz Samochodowy Alphard i tryb awaryjny
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2009-04-05, 21:58   Wzmacniacz Samochodowy Alphard i tryb awaryjny

Kolega ma wzmacniacz samochodowy Aplhard i do tego głośnik podłączony w mostku i mam problemy, gdy bierzę głośniej wzmacniacz przechodzi w tryb awaryjny (czerwona dioda) i muzyka przestaje grać. trzeba wyłączyć i włączyć radio by znów było ok

czym to może być spowodowane, gdzie szukać usterki??

pozdrawiam
^
 
  Skype
     
AdSense


Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2009-04-05, 22:18   

pierwsza moja myśl to zła rezystancja głośnika
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2009-04-05, 22:30   

ale przy normalnym słuchaniu jest ok, dopiero przy 80-90% głośności wywala wzmaka,

głośnik jest normalny 4ohm
^
 
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-04-06, 09:45   

jaki mostek, jakie głośniki zaleca producent radia? 8 czy 4?
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2009-04-06, 09:52   

producent wzmaka zaleca 4ohm, taki też jest głośnik w subwooferze. wzmacniacz ten ma możliwość mostkowania czyli 2x250w lub 1x500w (wtedy dajemy + z jednego kanału a - z drugiego kanału)
^
 
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-04-06, 12:51   

sprawdz działanie bez mostka. Na lewym i prawym kanale
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2009-04-06, 20:16   

to samo
^
 
  Skype
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2009-04-06, 20:23   

2x250w :mrgreen:
1x500w :lol: :neutral:

Te dane są totalnie z sufitu spisane ;) a wyłącza się bo pewnie włącza się zabezpieczenie przed przegrzaniem kostek..
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-04-06, 21:40   

m_arti21 napisał/a:
Te dane są totalnie z sufitu spisane
Niekoniecznie. Są różne rodzaje mocy muzycznej ;) Sęk w tym, że nie ma nigdzie żadnych standardów odnoście podawania takich informacji. Ale prawda jest taka, że żadna porządna firma nie napisze takich bajek. 20W starej dobrej Unitry potrafi wiele więcej niż 250W jakiegoś chińczyka.
^
 
  Skype
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2009-04-06, 21:41   

dobra koniec z ofotopem, bardziej przydłby się sposób na tego wzmaka
^
 
  Skype
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-04-06, 21:44   

Nie wiem jakie on ma tam zabezpieczenia, ale sprawdź temperaturę stopni wyjściowych. Jeśli możesz oczywiście...
^
 
  Skype
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2009-04-06, 23:52   

A może problem jest w zasilaniu.. masz tam jakiś kondensator przed wzmacniaczem ?
i co za głośnik bujasz na tym ?

Podaj model tego wzmacniacza..
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2009-04-07, 10:04   

jest kondesator 1F, sprzęt nie mój, dziś przylookam i wam powiem jaki model jaki głośnik
^
 
  Skype
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2009-04-07, 12:22   

ja mam podobnie w domowym wzmacniaczu. Jak szybko podgłoszę to pojawia się napis "Overloaded" i się wyłącza. Według mnie to normalne. Tak to ma działać.
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2009-04-07, 16:13   

Jeżeli szybko to może za duża moc w impulsie i włącza się zabezpieczenie przeciw przepięciowe jakieś.. ale bardziej wydaje mi się że wzmak za słaby do głośnika..
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów USB HUB jako wzmacniacz sygnału MaximusResetus Hardware 1 2008-09-06, 17:20
Brak nowych postów brak opcji ''aktywny tryb gotowości''... EMEK BB5 13 2009-04-23, 20:11
Brak nowych postów tryb pc suite nie działa kamil12345 BB5 2 2009-06-16, 11:14
Brak nowych postów Jaki wzmacniacz? korpi Co wybrać? 0 2010-04-07, 23:08
Brak nowych postów Tryb drzewa | Tryb normalny Dzwonek k... fafam Sony Ericsson 2 2012-03-06, 21:34