PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > zjechane śrubki


zjechane śrubki

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Warsztat » Elektronika i inne » zjechane śrubki
Przesunięty przez: Domi
2007-07-19, 23:42
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
dziobas
Nowicjusz


Telefon: Siemens
Operator: Plus
Dołączył: 22 Gru 2005
Posty: 8
Wysłany: 2007-01-29, 16:39   zjechane śrubki

Witam. Nie wiem, czy odpowiedni dział, ale odpowiedniejszego nie mogłem znaleźć. Czasami zdarza się, ze ktoś ze znajomych przyniesie fona, bo nie działa. Najczęściej najpierw sami go próbują naprawić. Niestety nie mają Odpowiedniego wkrętaka i psują śrubki. Mam przed sobą SE T610 w którym nie mogę odkręcić śrubki T-6. Jest zjechana. Macie jakieś pomysły?
I przy okazji nie wiecie gdzie można kupić tanio śrubki? (TANIO).
^
 
     
AdSense


lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-01-29, 17:55   

Tanio to na allegro :]
Możesz spróbować użyć większego TORXA .. albo pilniczkiem zrobic sobie rowek na płasku śrubokręt.. W ostateczności cienkie wiertło i wiertarkowkrętarka :] i po śrubce :P :)
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-01-29, 19:29   

ja mam do tego malutkie kombinereczki, tylko mi sie zagubiły gdzies.... :/

myśl głową jak to zrobic , bo specjalistycznego sposoby raczej nie ma..
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-01-29, 20:08   

ale w SE kombinerkami nie da sie podejsc w niektorych modelach ;p;p ja zawsze rozwiercalem lepek malym wiertelkiem i miniaturowa wiertarka na baretie i po zdejciu obudowy kombinerkami wykrecalem bo wtedy juz wystawal ;) ) a jak robilem NECi z tymi srobkami powalonymi to odrazu od wiercenia zaczynalem - nawet sie nie bawilem ;p;p a potem od nokii wstawialem ;d;d
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-01-30, 20:46   

A ja jeśli jest możliwość chwycenia pęsetą to nagrzewam lutownicą taką srubkę i ciągnę ją na siłę póki gorąca. Oczywiście tylko kiedy nie ma innej możliwości, bo póżniej jest problem z ponownym wkręceniem czasami.
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-01-31, 10:31   

xury, no i gwint w plastiku szlak trafia.... mądre to?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-01-31, 19:08   

logos2000, tylko w ostateczności tak robię, a później wystarczy czymś wypełnić tą dziurę i jako tako trzyma sie :)
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-02-01, 14:38   

logos2000 napisał/a:
xury, no i gwint w plastiku szlak trafia.... mądre to?

logos2000 wole mieć sprawny telefon ze zjechanym gwintem, niż dobry gwint w niesprawnym telefonie :wink:
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-02-07, 21:23   

apoza tym jak srobka jest zajechana ze nei da sie jej wykrecic to co za roznica czy gwint jest zaklejony plastikiem czy nie ;p ;p a swoja droga xury, niezly pomysl ;]
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
korneliuszo 
Użytkownik


Telefon: 3330+5510
Operator: Orange
Dołączył: 01 Maj 2006
Posty: 100
Wysłany: 2007-03-01, 07:15   

Ja miałem takiego ślicznego torxa który odrazu zjechał się. Po operacji na szlifierce nim odkręcę prawie KAŻDĄ śrubę (tylko troszkę niszczy te dobre).

PS: sorry za archeologię, lecz ten temat jest bardzo istotny dla wszystkich.
^
 
 
     
tooomek 
Nowicjusz



Telefon: nokia 6630
Operator: Orange
Wiek: 41
Dołączył: 13 Lip 2006
Posty: 27
Skąd: gołdap
Wysłany: 2007-03-06, 15:51   

witam
ja nadcinam śrubkę i odkręcam płaskim, na allegro można kupić drimelka miniszlifierka za ok 30zł a bardzo przydatna rzecz, zakładasz tarczę i masz w ręku maluteńki diaks , żadna sróbka już ci problemu nie sprawi, można też przylytować do niej kawałek metalu i odkręcić, a co do gwintu to s/e nie mają plastikowego tylko tuleki metalowe i bez problemu się je wkleja spowrotem.
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2007-03-06, 17:50   

tooomek napisał/a:
można też przylytować do niej kawałek metalu i odkręcić

to masz jakąś fajną cyne co tyle wytrzymuje :lol: :shock:
tooomek napisał/a:
żadna sróbka już ci problemu nie sprawi

a te które są w "dziurze" ? :lol:
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów śrubki logos2000 DCT-3 12 2004-10-05, 15:14
Brak nowych postów Jak odkęcić starte śrubki w 3310? riger DCT-3 11 2005-07-05, 10:02
Brak nowych postów skąd wziąść śrubki :/ ? wntl DCT-3 6 2006-03-18, 10:22