PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > A36 - problem po "goopim" flashowaniu


A36 - problem po "goopim" flashowaniu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » A36 - problem po "goopim" flashowaniu
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Scull 
Starszy Użytkownik
Mówi Co Wie


Telefon: N7650
Pomógł: 2 razy
Wiek: 27
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 198
Skąd: Łaszczów
Wysłany: 2004-10-20, 14:45   A36 - problem po "goopim" flashowaniu

Witam.

Jestem imbecyl poporostu jestem, a zaraz sie dowiesz dlaczego i mam take ciche nadzieje, ze mi pomozesz wybrnąć z tego ... (a jak potwierdzisz 1 czesc zdania to zabije :P )
Mam Siemansa A36. Mialem zdjac sim-locka ... ale zawsze jak chcialem gdzies zadzwonic to pisalo: Brak usługi. SIe zdenerowalalem i zassalem softa. Soft byl w formacie Exe. No i ja tego exeka freią wrzucilem do fona. Po tym zabiegu telefon sie przestal wlaczac. :[ .. Teraz tak ... robie wszystko dokladnie jak tutaj: http://www.gsm-support.ne...awa.inc/_74/pl/ ... i flashowanie idzie bez bólu ... połącznenie z fobnem jest ... nawet wyświetlacz miga tak jak tam piszą :) ... ale ostatnie ... zeby zapisać mape do telefonu ... i tutaj zonk. Tam gdize powinno byc ready (jak mniemam) to wyskakuje EEPROM is Damaged albo cos ta kiego ... Macie jakies pomysly? ... Z góry dizeki! ... T eraz juz wiecie dlaczego nazwalem to goopie flashowajnie ;] ... a flashowalem freia, bo mi sie ten exec nie chcial odpalic ... krzyczal, ze jakichs dllow brakuje :)
_________________
Metal is forever in every single matter...
^
 
 
     
AdSense


nitzsche 
Nowicjusz


Telefon: brak
Operator: Plus
Wiek: 32
Dołączył: 22 Paź 2004
Posty: 6
Skąd: kraków
Wysłany: 2004-10-22, 21:46   

bierzesz drugiego a36 zczytujesz freja wszytsko jak leci czyla lacznie z eepomem bo o niego tu chodzi pa wgraniu sciagasz loka wpisuja imei z pod baterii i chodzi


pzdr niztsche
^
 
 
     
Wing_Z 
Użytkownik



Telefon: RM-320
Operator: Orange
Pomógł: 3 razy
Wiek: 27
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 111
Skąd: Zambrów
Wysłany: 2004-10-22, 23:58   

Scull, Wgraj mu czysty eeprom potem ściągnij loka
^
 
 
     
Scull 
Starszy Użytkownik
Mówi Co Wie


Telefon: N7650
Pomógł: 2 razy
Wiek: 27
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 198
Skąd: Łaszczów
Wysłany: 2004-10-23, 17:06   

Poszlo ... dzieki. Tamten dzien to chyba byl 13 :]
_________________
Metal is forever in every single matter...
^
 
 
     
PluCiorX 
Starszy Użytkownik
L4 Enginieere



Telefon: rm-159
Operator: Vodafone
Wiek: 31
Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 137
Skąd: MPRC-CREWE
Wysłany: 2004-10-24, 13:31   

mam podobny problem z tym ze : szlag trafił A50 w którym jest uszkodzona sciezka od testpointa. i ten sposób nie jest mozliwy do wykonania.help me
_________________
< bb5 Killer >
^
 
 
     
nitzsche 
Nowicjusz


Telefon: brak
Operator: Plus
Wiek: 32
Dołączył: 22 Paź 2004
Posty: 6
Skąd: kraków
Wysłany: 2004-10-24, 15:40   

no to musiesz poszukac w serwisowce gdzie jeszcze ten testpoint wychodzi, polaczyc z masz i przefleszowc... pzdr nitzsche
^
 
 
     
PluCiorX 
Starszy Użytkownik
L4 Enginieere



Telefon: rm-159
Operator: Vodafone
Wiek: 31
Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 137
Skąd: MPRC-CREWE
Wysłany: 2004-10-24, 15:45   

qa masz moze serwisówke do tego bo nigdzie jakos znaleźc niemogłem
_________________
< bb5 Killer >
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2004-10-24, 17:41   

PluCiorX, niestety nie znalazlem serwisowki do A50 ale daje tu rysunek gdzie jest ten testpoint (może sie komuś przyda :wink: )

PS. robi sie lekki ot :wink: Rozmowa miala byc o A36 :twisted:
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
PluCiorX 
Starszy Użytkownik
L4 Enginieere



Telefon: rm-159
Operator: Vodafone
Wiek: 31
Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 137
Skąd: MPRC-CREWE
Wysłany: 2004-10-24, 19:06   

nowłasnie i ta kropka jest mocno wyjarana :(
_________________
< bb5 Killer >
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2004-10-24, 19:43   

PluCiorX, jezeli jest tam jakiekolwiek miejsce zeby podlaczyc miernik to wes szukaj tej sciezki gdzie ona wychodzi z drugiej strony :wink:
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
PluCiorX 
Starszy Użytkownik
L4 Enginieere



Telefon: rm-159
Operator: Vodafone
Wiek: 31
Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 137
Skąd: MPRC-CREWE
Wysłany: 2004-10-24, 23:32   

no własnie nie ma ! mam proźbe do kogos kto ma a50 sprawnego zeby sprawdził u siebie gdzie jeszcze mozna podpiac sie testpointem zgóry thx
_________________
< bb5 Killer >
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: