PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > A50 Niedziała klawisz zatwierdzający


A50 Niedziała klawisz zatwierdzający

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » A50 Niedziała klawisz zatwierdzający
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
jaho2000 
Wie co mówi



Telefon: 3220
Operator: Orange
Dołączył: 14 Maj 2004
Posty: 365
Skąd: Łukowica
  Wysłany: 2005-11-04, 18:41   A50 Niedziała klawisz zatwierdzający

Mam taki problem z tym starym rupciem. Mianowicie nie działaja klawisze zaznaczone na obrazku Czyściłem płytke główna, wymieniłem klawke i nadal nic :/ Co to za przyczyna? Na sie to jakos naprawić w rozsadnej cenie? Bo mam nastepnego a50 do roboty z tym samym problemem Czy to jakies typowe uszkodzenie? :|
^
 
 
     
AdSense


riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 25
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-11-04, 18:51   

Prawdopodobnie jest peknieta sciazka, sprawdz miernikiem przejscie.
^
 
 
     
Nerverofon 
Starszy Użytkownik



Telefon: k750i,
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Cze 2004
Posty: 199
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2006-03-13, 22:24   

a jezeli nie miernikiem to jak mozna zrobic to obejscie?? mam identyczny problem i nie umiem sobie z nim poradzic,bo nie wiem co i jak mam mierzyc owym multimetrem.
_________________
dziewczyny,podmywajcie sie ,bo nie znacie dnia ani godziny....:D
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-14, 01:21   

Nerverofon, miernikiem nie robi sie obejscia tylko sprawdza przejscia sygnalu na klawiszach. o tym jak to zorbic poszukaj np http://hw.pasjagsm.pl/Hw/index.php?path=Siemens/ powinienes znalezc.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Nerverofon 
Starszy Użytkownik



Telefon: k750i,
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Cze 2004
Posty: 199
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2006-03-14, 07:17   

MasterJapko -sorki wielkie ale tak napisalem,ze wprowadziłem Cie w błąd,chodzilo mi o samo obejscie a przypadkowo wtrąciłem miernik:D czy np. ta solucja da rade z A50 http://hw.pasjagsm.pl/Hw/...t%20working.jpg ponieważ ,nie jestem serwisantem GSM ,ale staram sie naprawiac usterki jak tylko moge.
_________________
dziewczyny,podmywajcie sie ,bo nie znacie dnia ani godziny....:D
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-14, 23:36   

niedziala link:P
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 25
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-03-15, 07:33   

Sprobuj tutaj
^
 
 
     
Nerverofon 
Starszy Użytkownik



Telefon: k750i,
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Cze 2004
Posty: 199
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2006-03-15, 17:15   

ringer a gdzie prowadzi ta przelotka?? i w jaki sposób mozna to naprawić?? nie wiem od czego zacząć:(
_________________
dziewczyny,podmywajcie sie ,bo nie znacie dnia ani godziny....:D
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 25
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2006-03-15, 18:21   

Looknij na ta czerwona linie, wez miernik w lapki i sprawdz czy masz przejscie, jesli nie to bedziesz musial to jakos polaczyc.
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 5000 klawisz swistak33 DCT-4 7 2008-12-28, 19:15
Brak nowych postów [e50] - klawisz działa z opóźnieniem sundance_kid BB5 3 2009-03-21, 21:58
Brak nowych postów nokia 3100 nie dziła klawisz w prawo lukaczmarek DCT-4 1 2009-06-23, 13:58
Brak nowych postów Zacinający się klawisz w e51 Czesuaf BB5 4 2009-08-31, 17:22
Brak nowych postów Nokia 1208 nie daiała klawisz "3... maciek1004 DCT-4 4 2010-08-19, 15:07